Arkitektur, Fredagshuset

Drömhus inbäddat vid havet i Kämpinge - mysigt deluxe

Villa J av arkitekt Johan Sundberg är ett modernt drömhus i tallskogen vid havet i skånska Kämpinge, med genomtänkt arkitektur i kontakt med utemiljön, gedigna byggmaterial och all tänkbar lyx.

Uteplats vid pool

Alla foton: Bjurfors

Ägarna till det här huset tog sina råa skisser till ett hus till lundaarkitekten Johan Sundberg som fick jobba vidare med dem och förverkliga ritningen till deras husdröm. Sedan lät de bygga huset 2014.

Tak och sedumväxter

Villa J är byggt i vinkel i två plan, en oregelbunden form med olika nivåer och utskjutande partier, på en hörntomt i sydväst på orten Kämpinge som ligger i anslutning till Höllviken och Ljunghusen i Vellinge kommun i Skåne.

Kämpingebukten

Huset har åtta rum, varav fyra används som sovrum. Boarean är 305 kvm och biarean 40 kvm. Huskropparna är utplacerade så att det tillsammans med pergolan blir en helt insynsskyddad atriumgård i mitten. Tomten är 1 415 kvm stor och ligger 100 meter från havet.

Entré

Entrédörren är i svartfärgad ask och har ett sidoljus. På fasaden sitter en kombination av danskt tegel från Petersen Tegl, gråmålad puts, mörklaserad hyvlad furu och svartlackerad aluminiumplåt.  Husets stomme består av trä och stål, medan mellanbjälklaget är byggt i betong. Grunden är en platta på mark och på det låglutande taket ligger papp.

Hall

På golvet i hela nedre plan ligger grå klinkerplattor med golvvärme under. Huset värms med bergvärme och ventileras med hjälp av FTX-aggregat. Värmekostnaderna ligger på 75 000 kr per år med fem personer hushållet.

Matplats

Från entréhallen når man kök och matplats som ligger i öppen planlösning med vardagsrummet.

Kök med köksö

Köket i modern design kommer från tyska Siematic och har en del med bänkytor och köksö i mörkt trä. Spishällen sitter i köksön som har en bänkmonterad fläkt.

Köksdetaljer

En annan del av köket består av vita höga väggskåp med integrerade maskiner från Gaggenau.

Öppen planlösning

Anledningen till att vi får njuta till bilderna av Villa J idag är att huset ligger till salu hos Cecilia Lundahl på Bjurfors. Utgångspriset är satt till 27 000 000 kr.

Fönster från golv till tak

Nedre plan badar i ljus som flödar in via heltäckande skjutbara glaspartier från Schüco.

Eldstad

En eldstad inbyggd i en tegelvägg i vardagsrummet är öppen från två håll, dels kan du njuta av den i vardagsrummet och dels...

Vinterträdgård

… på andra sidan väggen, i vinterträdgården.

Uteplatser

Från köket och flera andra rum på nedre plan kan man kliva rakt ut till poolområde och  trädgård där det finns bambu, fruktträd, tallar och gräsytor, kombinerat med trall och plattsättning.

Master bedroom

Även det lyxiga föräldrasovrummet ligger på nedre plan. Här har man direkt utgång till poolen, men även tillgång till walk in closet, badrum, kallbad, bastu och ett hemmagym.

Walk-in closet

En walk in closet specialbyggd av Snickeribolaget.

Badrum

Badrummet.

Bastu

Bastu.

Kallbad

Kallbad.

Badkar

Men här finns även ett hederligt badkar.

Eget gym

Och ett gym.

Invändig trappa

Platsbyggda väggpaneler, en svävande smidestrappa och ledstång av mässing leder upp till övre plan där det finns allrum och tre sovrum för barnen.

Hall på ovanvåning

Hallen på övre plan.

Allrum

Stora glaspartier från golv till tak även på övre plan. På golvet ligger douglasgran.

Sovrum

Ett av tre sovrum för barnen på övre plan.

Pergola

Trädgården är idag uppvuxen med bambu, fruktträd, tallar och gräsytor, kombinerat med trall och plattsättning.

Pool

Den platsgjutna poolen är klädd med mosaik.

Kvällsbelysning

Den här artikeln om Villa J av Johan Sundberg ingår i vår artikelserie Fredagshuset där vi tittar närmare på intressanta hus som ligger till salu för att inspireras och lära oss något nytt. Artiklarna är inte sponsrade.

Planlösning entréplan

Planlösning entréplan.

Planlösning övre plan

Planlösning övre plan.