Byggahus.se

Redax blogg

Detta är testpanelen för Bosch multicutter GOP 300 SCE

I början av 2012 genomförde vi Byggahus första test av verktyg och nu är vi också på väg att slutföra test nr två, denna gång av en multicutter från Bosch.

Vi gick tillväga på samma sätt som vid första testet och sökte fem frivilliga testare. Ett 50-tal frivilliga anmälde intresse och det var verkligen inte lätt att välja. Efter moget övervägande kom vi fram till att medlemmarna b8q, fn76, joflopp, Snailman och tank77 skulle få utföra testet.

[​IMG]

Av rapporterna som lämnades att döma så valde vi helt rätt testare även den här gången. Det här döljer sig bakom de anonyma användarnamnen*:

  • En verksamhetsarkitekt och verksamhetsutvecklare som kombinerar jobbet med att driva eget företag i ett diametralt motsatt verksamhetsområde. En gång lyckades han totalkvadda en 14 mil "gammal" Honda Transalp inför kollegorna. Köpte istället en Ducati 900 Supersport och upptäckte bankörningens tjusning.
  • En civilingenjör inom elektro, som har ett antal hus och byggen på gång, fixar bilen och det mesta annat själv. Han brukar lyssna på ljudböcker när han bygger och många böcker blir det.
  • En sjöman, väktare och hobbysnickare som på fritiden har en fetisch för dyra verktyg (särskilt sådana som innefattar en laser). Han är också en hejare på att hoppa fallskärm.
  • En slöjdlärare som på ledig tid (lov och helger) tillsammans med sin far har byggt ett egenritat fritidshus. Nämnda far har ett inredningssnickeri där han började arbeta på lov och helger redan som tioåring och där har han tillverkat i stort sett alla sina möbler.
  • En 44-årig civilingenjör som jobbar med kartor och geografisk information till vardags. Och han är händig: har en gång fickparkerat en enorm husbil på första parkett i Sydney (central parkering så att de fick utsikt både mot Harbour Bridge och Operahuset), till parkeringsvaktens stora häpnad. Han sa "Du, får du in DEN bilen DÄR, ska ni få betala personbilstaxa!". Det fick de.

Jag måste ta med den här lilla anekdoten från ovan nämnda 44-åring också. 2009 köpte familjen ett litet och slitet hus från -43 på en bra adress i norra Storstockholm. Han tror nämligen på teorin att köpa det simplaste objektet i det bästa läget. Drömmen är att så småningom förse huset med ett litet torn med ett arbetsrum i. Han måste bara bli miljonär först.

Jag håller tummarna för att han blir miljonär, för torn, det gillar vi. Kanske kan en väl testad multicutter hjälpa till att uppfylla torndrömmen?

Här hittar du tråden med testrapporterna

*Inte i samma ordning som medlemsnamnen listas
Marlen Eskilsson

Marlen Eskilsson

Bor i ett hus från 1926. Har renoverat och byggt till sedan vi flyttade in 2001.

Skriv en kommentar

!
Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat