Energi, Värme

Så gick det för Sverige i internationella tävlingen Solar Decathlon

Halo, klart för tävling.

Halo, klart för tävling. Foto: Halo Team Sweden

Sverige deltog för första gången i tävlingen Solar Decathlon, där studenter tävlar i hållbar energi, och nu har resultaten anlänt.

Solar Decathlon China 2013 är över och Chalmers solenergidrivna och runda hus Halo kom på tredjeplats efter att ha placerat sig riktigt bra i flera delmoment, bland annat kom det på förstaplats i delmomentet kommunikation och på andraplats i delmomentet som gällde hur huset använder sig av solenergi.

- Det har gått fantastiskt bra och vi landade på en slutlig tredjeplats i totalen. Vårt hus var mycket uppskattat och köerna har ringlat långa, säger Josua Smedberg som är mediaansvarig för Team Sweden.

Det var första gången som Sverige deltog i den internationella solenergitävlingen och med tanke på den fina placeringen får vi hoppas att Chalmers fick blodad tand. Totalt slogs 20 skolor om att skapa den bästa byggnaden. Vinnare i år blev elever från University of Wollongong i Australien, och på andraplats kom South China University of Technology and Huazhong University of Science and Technology.

Vill du läsa mer ingående om vad Sverige skickade för bidrag till Kina kan du klicka på läs mer-länken nedan.

Läs mer
Chalmers tävlar i energieffektivt byggande i Kina