Fredagshuset

Hotellkänsla vid Bråviken

Ägaren till det här lyxiga arkitektritade huset vid Bråviken i Norrköping behöver i alla fall inte spendera pengar på utlandsresor. Här finns havsutsikt, all lyx och uteplatser i varje väderstreck i hemmet.

I Norrköping alldeles vid havet vid Bråviken finns ett hus som byggdes 2008, ritat av arkitekten Per Wallgren. Huset har en boarea på 315 kvm och därtill en biarea på 110 kvm. Byggnadsstilen känns kontinental. Närheten till vattnet, utsiktstornet, de många uteplatserna och den höga kvaliteten på materialen för tankarna till ett lyxigt hotell på varmare breddgrader.

Flygbild över huset

Från entrésidan för husets form med skorstenar och det lilla utsiktstornet tankarna till en ångbåt. Alla foton: Svensk Fastighetsförmedling

Det kustnära läget har gjort att huset fått byggas med en platta på mark som vilar på stålpålar. Både uteplatsen, förrådsboden och trädäcket är pålade.

Bjälklaget är av betong och väggarna är byggda med 350 mm betongblock med cellplastkärna av fabrikatet Lammisten. Fasaden består delvis av putssystem från STO, delvis blästrad granit och trä. På taken ligger plåt, shingel och papp. 

Flygbild över baksidan

Baksidans fasad och de inbäddade uteplatserna ger hotellkänsla och ett kontinentalt intryck.

Huset värms med bergvärme och har golvvärme på alla plan. Det ventileras med mekanisk från- och tilluft med återvinning av frånluften (FTX). Av energideklarationen går att utläsa att man får 37400 kWh från värmepumpen per år och 1200 kWh från eldning med ved i öppen spis i anslutning till matplatsen respektive kamin på övervåningen. 17400 kWh används till hushållsel. Totalt uppgår driftskostnaderna till 72099 kr per år, dvs drygt 6000 kr per månad.

Bubbelbadkar utomhus

Helt insynsskyddat kan du ligga och sola eller ta ett bad i bubbelbadet.

Anledningen till att vi får chansen att titta närmare på det här huset just nu är att ägarna har lagt ut det till försäljning hos Magnus Dahlgren vid Svensk Fastighetsförmedling. Det begärda priset är 14,8 miljoner kr.

Balkong

En stor balkong med utsikt över Bråviken.

Uteplats under tak

På den här uteplatsen kan du sitta även om det regnar.

Kök

Kök, matplats inne och matplats ute löper på en rad. Fläktkåpan i köket är egen design. Fläktmotorn sitter monterad på taket för att minimera buller. Bänkskivor och golvplattor i svart granit.

Stor vinkyl

Tempererat vinrum i köket med glaspartier, inredning i ek, ljus i taket av fiberoptik samt separat tempererat skafferi.

Matplats ute

Matplats ute, med utgång från köket via skjutdörrar från Hajom.

Sovrum

I föräldrasovrummet finns utgång till trädgården.

Badrum

Stora badrummet ligger i den rundade utbyggnaden.

Badrum

Röd mosaik i ett annat badrum, med stjärnhimmel i taket.

Tvättstuga

Rejäl utrustning i tvättstugan.

Utsiktstorn med glasväggar

Från utsiktstornet kan man sitta och njuta av vågorna i Bråviken.

Uteplats

Insynsskydd ger stöd i ryggen vid uteplatsen.

Den här artikeln om huset med hotellkänsla vid Bråviken ingår i vår populära artikelserie Fredagshuset, där vi tittar närmare på ett intressant hus till salu, som man inspireras och lära sig något av. Artikelserien är inte sponsrad som någon har trott. Vi skriver om hus för att vi älskar hus!