Stora bekymmer för Postnord

Postnord vill ha tre dagar på sig att leverera brev.

Postnord vill ha tre dagar på sig att leverera brev. Foto: Wikipedia

Postnord vill börja dela ut post mer sällan. Rykten säger att deras ekonomi går dåligt.

Postnord är återigen i hetluften. Tidigare har det varit sura kunder som fått sina paket försent, eller i värsta fall inte alls. Sakta men säkert har dock företaget gjort strukturella förändringar. Men nu kommer återigen tråkiga besked. Vd Annemarie Gardshol meddelar att de kommer att gå med miljardförlust inom några år om de inte förändrar sin verksamhet. De vill bland annat börja dela ut brev mer sällan.

Annemarie Gardshol vill att regeringen tillsätter en utredning av postlagen och att de ska få dela ut post varannan dag. De vill också få tre dagar på sig att leverera brev.

- Jag skulle gärna vilja ha ett godkännande från regeringen av tredagarsleverans senast sommaren 2020, säger hon till Dagens Nyheter.

Som ett svar på krisen som företaget står inför har näringsminister Ibrahim Baylan gått ut och sagt att de kan tänka sig stötta upp verksamheten med statsstöd. Detta eftersom det är en viktig samhällsservice. Dock blir det inte aktuellt förrän efter att verksamhetsutredningen är klar, vilket den väntas bli om 18 månader.