Byggahus.se

Z-Wave och belysning

 1. M
  Medlem · 13 inlägg
  Jag har idag en Vera Edge som fungerar utmärkt för att styra div. wall-plugs jag spritt över hela huset. Har också brandvarnare, dörrsensor mm. Har köpt men inte installerat pluggar bakom strömbrytarna ännu.

  Nu vill jag kunna styra belysningen lite mer noga, har sneglat på t.ex Philips Hue där man enkelt kan dimma/ändra färg på lampor osv. Men Hue fungerar inte med Vera Edge, så vad har jag för alternativ, vill ju helst kunna fortsätta använda den z-wave utrustning jag redan har.

  Eller är det bättre att starta om helt från början och satsa på homekit/alexa/google home?
   
 2. H
  Medlem · 46 inlägg
  Stanna med z-wave om du redan börjat för just nu är det ju lite oklart om vilken teknik som kommer gälla i framtiden. Styrning av lampor kan du ju göra med vilken z-wave dimmer som helst men vill du även köra olika färger så har Fibaro en rgb puck för det med. Zipato har även en rgb lampa du kan styra direkt utan puck.
   
 3. M
  Medlem · 13 inlägg
  Jo får nog stanna med Z-wave, men får nog anlita någon för att installera elektroniken bakom lampknapparna. Ska kolla upp Zipatos RGB-lampa.
   
 4. J
  Medlem · 1 125 inlägg
  jag har vera edge och kan styra mina hue lampor.

  Det finns en 3e parts funktion man kan installera på Vera.

  Jag har kunnat styra både via vera appen, HUE appen och via imperihome appen.

  Dock funkar det inte via vera appen efter senaste hue controller uppdateringen - jag har inte brytt mig ännu eftersom jag inte använder den appen så ofta.

  jag har lagt in widges i android telefonen och då kör jag med hue appens widgets - så det går bra att komma åt HUE lamporna från flera olika appar samtidigt.

  hue lamporna funkar ganska bra - speciellt med philips TV då de följer ljuset i TVn.

  HUE lamporna har dock inte så bra färger i vissa områden - grön färg finns i princip inte. I övrigt känns det som att HUE lamporna är av bra kvalitet och appen fungerar vilket inte alltid är fallet med easybulbappen

  jag har milight/easybulb lampor också och man ser klar skillnad på färgerna.

  Men Milight har ingen återkoppling så du vet inte om de är tända eller vilken färg om du inte är på plats
   
  • Laddar…
 5. J
  Medlem · 3 276 inlägg
  Kan man styra vera lamporna via Hue? Det verkar bara vara tvärt om för mig...