Byggahus.se

vilket golv?

 1. K
  Medlem · 5 inlägg
  vi ska lägga 85kvm golv själva, vi vill ha parkett genomgående. nu är bara bara frågan, vi har 2 erbjudanden forbo 3stav eller karelia 3stav, båda är natur 14mm, men jag är lite inne på att lägga bok i v-rum och kök och ek i sovrummen, andra alteranativ?
   
 2. B
  Medlem · 2 093 inlägg

  Re: vilket golv?

  Ja   ??? ::)
   
 3. S
  Medlem · 278 inlägg

  Re: vilket golv?

  Vill du ha ett snyggt, ljust o dyrt golv, lägg lönn 2-stav...
   
 4. P
  Medlem · 234 inlägg

  Re: vilket golv?

  Välj ett hårt och tåligt golv till köket....
   
 5. L
  Medlem · 703 inlägg

  Re: vilket golv?

  Själv skulle jag vilja ha Linoleumgolv i hela huset. Jag är så förbaskat trött på dessa hyperkänsliga parkettgolv där man inte en kan dra ut en stol utan att det blir repor.
   
 6. J
  Medlem · 146 inlägg

  Re: vilket golv?

  Lönn är ett fint och bra (hårt) golv, mycket likt björk men väsentligen hårdare (jag vet jag har båda)... Trestavs borde du få loss för en bit under 400:-/kvm (Tarkett).

  Angående linolium. Rackarns bra golv, har själv en hel del i huset idag. Dock blir det även repor i linolium:et om man drar en stol över det... Dessa är dock lite lättare att bli iallafall delvis av med (om man gillar bonade golv dvs.). Jag kör obonat (matt yta) varför jag får leva med en del smårepor...

  JoGi
   
 7. B
  Medlem · 565 inlägg

  Re: vilket golv?

  Blanda inte träslag hej vilt.

  Håll er till så få som möjligt, annars blir resultatet bara rörigt. Tänk på att koordinera golven mot tex köksluckor. Väljer ni tex björk i köksluckor fungerar inte ekgolv vidare bra...


  Linoleum i all ära, men det passar bäst i offentlig miljö, typ sjukhus.
   
 8. KarlXII
  Medlem · 3 348 inlägg

  Re: vilket golv?

  Laminat är väldigt underskattat. Det är både snyggt, slitstarkt och lättstädat. Och underhållsfritt. Tillsammans med golvvärme är det helt underbart - svalt på sommaren och varmt på vintern.
   
 9. F
  Medlem · 878 inlägg

  Re: vilket golv?

  Parkett måste ju inte vara lackad, ett oljat golv kräver förvisso lite mer underhåll men du slipper till stor del de typiska "parkettreporna".

  Småskador kan repareras med ny inoljning, det är en del jobb men inte i närheten av att slipa och lacka om.
   
 10. S
  Medlem · 278 inlägg

  Re: vilket golv?

  Laminat är förvisso slitstarkt o snyggt, därför valde vi vi lönnlaminat i vårt nuvarande hus men det är sååååå bullrigt...ungarna tappar bestick o d låter som åskan slår ner...
   
 11. F
  Medlem · 878 inlägg

  Re: vilket golv?

  Å snyggare, enligt min åsikt......

  Oljad ek och ask beställt :)