Byggahus.se
För några dagar sedan slutade våran vattenpump fungera. Vi bytte den då efter några timmar för att se om det var något fel på just den, det hjälpte inte. Brunnen är full med vatten så det är inget fel på det. Det läcker även inte ut något vatten från brunnen till pumpen eller från pumpen till huset. Vi har försökt med allt men ingenting fungerar. Vi bytte membran och typ allt annat som går att byta. Pappa har testat allt men inget fungerar ( jag är hans dotter som skriver här nu för han är för envis för att ta hjälp av någon ) han vet verkligen inte vad som är fel och har tydligen gett upp med hans egna ord. Snälla hjälp om det finns någon själ som kanske vet vad felet är!
 
Mats-S
Om pumpen sitter i markhöjd så ska den suga vattnet ur brunnen.
Då finns det en bottenventil i slutet av röret som går ner i brunnen. Kolla att den sluter tätt, samt att den öppnar när det blir sug.
Är bottenventilen inte tät så rinner allt vatten ur direkt ner i brunnen igen, och då funkar inte suget. Och tvärtom, kärvar den så orkar inte pumpen suga vattnet.
 
J
Byter man pump så brukar man väl få fylla på vatten i pumpen/ledningen till pumpen så det börjar suga. Är pumpen torr nu?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.