Byggahus.se

Tystaste kylfrysen

 1. K
  Medlem · 45 inlägg

  Kvantjaget

  Medlem
  Vi har en kylfrys i sommarstugan som låter alldeles för högt. Den är inköpt 2014. Vi vill köpa en ny, tyst kylfrys. Vilken är den tystaste på marknaden?
   
 2. Johannes Carlsson
  Allvetare · Halland · 7 931 inlägg

  Johannes Carlsson

  Allvetare
 3. D
  Medlem · 711 inlägg

  DFYD123

  Medlem
  Liebherr 37db
   
  Redigerat 22 okt 2017 21:52
 4. J
  Medlem · stockholm · 4 929 inlägg

  JohanLun

  Medlem
  Har precis invigt mitt kök med GSN36BI30 (42dB) + KSV36BI30 (39dB) och de är då inte tysta tycker jag... Nu är 4dB väldigt mycket, så visst kan väl den du länkar till vara mycket bättre. Men moderna kylar och frysar är helt klart inte generellt sätt bättre än äldre!
   
 5. Johannes Carlsson
  Allvetare · Halland · 7 931 inlägg

  Johannes Carlsson

  Allvetare
  Energiförbrukningen är lägsta jag sett på just den länkade Bosch kylen. Kan säkert finnas några som är tystare. Brukar väl bli tystare med inbyggd också?

  Jag var inne på Elgiganten Megastore i Bäckebol Göteborg för ett tag sedan där de flesta kyl/frys var igång och kunde inte höra att någon var igång, märktes först när man öppnade dom. Det var dessutom ganska tyst i butiken.
   
 6. Bricco
  Medlem · Kommun · 1 280 inlägg

  Bricco

  Medlem
  Rätt svårt att höra dessa ljud i en Elgigantenbutik skulle jag säga. Ljudet har inte mycket att studsa på heller. Vi har något Bosch-skåp som är 5 år eller så och det låter som sjutton och har alltid gjort. Det måste finnas en marknad för tysta skåp? Jag skulle lätt betala rätt mycket extra om skiten var typ helt tyst.
   
 7. K
  Medlem · 45 inlägg

  Kvantjaget

  Medlem
  Jag håller med dig Bricco! Jag skulle också betala bra för att få tyst på skiten :)
   
 8. kenneth5828
  Elektroniktokig · skåne · 712 inlägg

  kenneth5828

  Elektroniktokig
  har testat ett antal kylar, även 12 volts, tyvärr vill jag ha en som är extremt tyst, eftersom den skall stå i bion, runt 20 decibel hade varit bra.
   
 9. Fairlane
  Medlem · Stockholms Län · 5 671 inlägg

  Fairlane

  Medlem
  Kollade lite snabbt på prisjakt och satte kyl/frys med ljud under 35 dB. En Bosch och en Siemens dök upp på 34 dB. Det är tyst. Sen beror det som alltid på vad man har runtom och om det skapar vibrationer som låter. De flesta kyl/frysar jag har varit i närheten av de sista 10 åren är rätt tysta tycker jag, så frågan är om jag är okänslig för ljudet, om det ligger inom "rätt" frekvens för mig, eller om det är vibrationer som hörs när det låter för mycket? Står kylen rakt?
   
 10. Johannes Carlsson
  Allvetare · Halland · 7 931 inlägg

  Johannes Carlsson

  Allvetare
  Vill man ha det riktigt tyst är det nog enklare att bygga in den i ett litet skåp
   
 11. electroluxaren
  Medlem · - · 10 631 inlägg
  Absorptionsskåp är lösningen
   
 12. P
  Medlem · Örebro · 279 inlägg

  Provrundan

  Medlem
  Är det samma teknologi som typ ett minibarkylskåp på ett hotellrum? Och man kan ha i husvagnar som gasoldrivna. Helt tysta men väldigt inneffektiva (skapar mycket värme).

  Finns större varianter?
   
 13. electroluxaren
  Medlem · - · 10 631 inlägg
  Ja på alla dina frågor
   
  • Laddar…
 14. kenneth5828
  Elektroniktokig · skåne · 712 inlägg

  kenneth5828

  Elektroniktokig
  Vilken kylningsteknik skall man ha, finns 3 st
  Absorption
  Compressor
  Thermoelectric
   
 15. A
  Medlem · Stockholms län · 9 430 inlägg

  Avemo

  Medlem
  Absorptionskylskåp är tyst. Den används ibland i utrymmen där det är viktigt. Exempelvis hotellrum. Vidare kan den enkelt drivas med olika bränslen. Det finns kylskåp som drivs av gasol eller fotogen. Dessa är absorptionskylskåp. När tekniken uppfanns var dess företräden främst att den var billigare än kompressorkylskåp och att den enkelt kunde drivas utan el. Idag är den ovanlig eftersom den drar mer el än en kompressorkyl.

  Kompressorkylskåp är den äldsta varianten. Och den i särklass vanligaste idag. Enkelt att göra dem även för högre effekt. Effektiva jämfört med andra typer. Tillräckligt tysta för de flesta.

  Termoelektriska kylmaskiner har jag bara sett för kylväskor och enklare båtkylar. Dessa är mycket ineffektiva. Drar mycket ström utan att leverera så mycket kyla. Har oftast en fläkt som surrar.

  Vilken skall man ha? Det beror på vad den skall vara till. I hushåll brukar de flesta ha kompressorkylar. I husbilar och båtar samt stugor utan el är det vanligt med absorptionskylskåp drivna av gasol.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.