Byggahus.se

Termosar

 1. Mikael_L
  Medlem · 40 129 inlägg
  Jag vet inte om man ska se en termos som ett verktyg.
  Men hur ska man annars få sig en kaffeslurk som avbrott i byggandet. :cool:

  I vilket fall ville jag delge att jag nu har investerat i en Stabilotherm, och låtit ersätta några junkiga billiga från typ Jula, CO eller likn.
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  termosar.jpg


  Stabilotherm fick bra betyg i några tester.

  Och vilken skillnad, förut var kaffet bara lite drygt fickljummet efter lunchen, nu ryker det t.o.m fortfarande lite. Och skvätten som är kvar vid dagens slut är fickljummen, inte kall.

  Vad har ni för erfarenheter och tips vad gäller termosar?
   
 2. thomas33
  Renoverare · Halland · 4 650 inlägg

  thomas33

  Renoverare
  Givetvis skall en riktig termos vara från tillverkaren Thermos! :D
  Men prismässigt är Stabilotherm ett gott val.
  Man får ju två Stabilotherm och även ett paket kaffe, för priset av en Thermos.
   
  • Laddar…
 3. niklasn
  Husägare · Stockholm · 328 inlägg

  niklasn

  Husägare
  Thermos is the shit!
  Kokande vatten vid läggdags, -30 under natten men ändå hett kaffe innan man masar sig ur sovsäcken i gryningen på vinterturerna.
   
 4. C
  Medlem · Jönköping · 154 inlägg

  cjnilsson

  Medlem
 5. jac
  Medlem · Skåne · 3 318 inlägg

  jac

  Medlem
  En sak som jag tycker är viktig när det gäller termosar är att de går att diska ordentligt om man t.ex. har varm choklad i dem. Automatkorken är bra och lätt att hantera, framför allt för mindre barn men helt hopplös att diska efteråt. Kör man varmt vatten eller kaffe så fungerar det väl OK med automatkork men inte annars. Efter att ha provat några modeller med automatkork till barnen och svurit varje gång de ska diskas så landade jag tillslut på en modell från Biltema med klassisk skruvkork som vi har kör på ett tag nu. Tyvärr så är väl förmågan att hålla värmen sådär och nu har korken på den ena börjat gänga ur så det är dags att leta upp något nytt.

  Stabilotherm termosen verkar mycket intressant med tanke på att den verkar ha en gammeldags skruvkork. Håller den dessutom bra kvalitet så skulle den kunna vara ett givet köp. Jag har tittat på termosar från Thermos men alla verkar ha automatkork. Någon som vet i vilken butik man hittar Stabiloterm?
   
  • Laddar…
 6. V
  Snickerinörd · Västra Götalands Län · 6 345 inlägg

  vectrex

  Snickerinörd
 7. Shakula
  Husägare · Skåne · 594 inlägg

  Shakula

  Husägare
  Har kört med Sarek från Hammarplast ett antal år, är dock ingen storkonsument av termos. Kanske använder en gång per månad. Men när vi körde med mjölkersättning och välling för ett par år sedan så användes de dagligen. Och har alltid hållt värmen tillräckligt bra.
   
 8. nanowire
  Amatörexpert · Södermanland · 3 790 inlägg

  nanowire

  Amatörexpert
  Automatkork är sannerligen djävulens påfund, tyvärr svårt att hitta riktiga termosar utan.
  Mina favoriter är stanley, mycket pga den läckra gröna färgen. Primus mattermos med stort skruvkork är också mycket bra.
   
 9. Microkatten
  Medlem · Skåne · 1 220 inlägg

  Microkatten

  Medlem
 10. siggebo
  Verktygstokig · Göteborg · 344 inlägg

  siggebo

  Verktygstokig
  Jag har en liknande som din Microkatten. Kan vara exakt samma fast svart. Den är grym, fast lite liten. Rekommenderas ändå!
   
 11. Kim Gyllenhorn
  Medlem · stockholms län · 234 inlägg

  Kim Gyllenhorn

  Medlem
  En sån där har jag med, är mkt nöjd - otroligt rejäl. Hade dock kunnat nöja mig med en mindre än 1 liter, det blir lite stort.
   
 12. Anna_H
  Husägare · Värmland · 10 617 inlägg

  Anna_H

  Husägare
  Vet tyvärr inte vad det är för märke på min ståltermos, men den har iallafall inte det där pissdåliga locket som TS har på den till vänster på bilden, utan ett rejält skruvlock, och efter 24 timmar är vattnet fortfarande så varmt att det måste svalna innan man kan dricka det. Har alltså haft med fikakorg när vi åker till Tyskland flera gånger, startar då från Värmland vid lunchtid, växlar pengar och tar det lite lugnt i Göteborg innan vi åker på båten, äter gott och sover en natt, och kör ut på A7:an. Fikar sedan vid 11-tiden på förmiddagen med rykande hett kaffe/te, ganska exakt 24 timmar efter att vattnet är kokt. Den är köpt i Järnaffären i Hagfors tidigt 90-tal.
   
 13. V
  Snickerinörd · Västra Götalands Län · 6 345 inlägg

  vectrex

  Snickerinörd
  Värt att notera är att en stor termos oftast håller värmen längre än en liten (givet att de båda är fyllda). Detta på grund av att majoriteten av värmeförlusten sker genom locket. Locket är generellt inte mindre för att termosen är mindre.
   
 14. T
  Medlem · stockholm · 1 832 inlägg

  toolman77

  Medlem

  Jag har den här (http://www.naturkompaniet.se/thermos-staltermos-0-75-l) med sån här (http://www.naturkompaniet.se/thermos-autokork-termos) automatkork. Korken går att dela och slänga in i diskmaskinen, inga problem att få den ren. Thermosen håller värmen väldigt bra.
   
 15. D
  Medlem · Österbotten · 3 651 inlägg

  DennisCA

  Medlem
  Jag gillar den gröna snickerimaskinsfärgen på stanleyn. Såg faktiskt något billighetsvariation av den för 100kr i en andrahandsaffär (som även säljer nya saker, typ partiöverskott och annat som dom får tag på). Håller med om skruvkork.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.