Byggahus.se

Stuga

 1. A
  Medlem · Skåne · 28 inlägg

  Anelfa

  Medlem
  Hej. Jag har en liten "gäststuga", typ Friggebod, på min sluttningstomt. Den är byggd på 60- kanske början av 70-talet och står på en s.k. torpargrund. Vi upptäckte strax efter att vi övertagit vårt nya hus att "golvet sviktade" på ett par ställen. När vi rev ur plastmattan var det spånskivegolv under. På två ställen syntes två stora fuktfläckar och det var lätt gjort att trampa hål här! Nu drar vi oss, av naturliga skäl, att riva ur golvet, något som är oundvikligt och VAD gömmer sig undertill, vilka djur har sina boplatser här??

  Hur gör vi sen. Fått ett tips på att gräva ur skiten och sedan fylla med "singel", sen lägga plast, nya spånskivor och så något golv. Alternativt singel och bara trägolv ovanpå. (Stugan skall bara användas sommartid.)
  Någon som vet råd???
   
 2. Fotografen
  Verktygstokig · E · 12 229 inlägg

  Fotografen

  Verktygstokig
  Tja, hur man går vidare med det hela beror ju på hur det ser ut och det vet man ju inte förrän man rivit ur skiten...så fram med kobenet!
   
 3. A
  Medlem · Blekinge · 9 637 inlägg

  andersmc

  Medlem
  En liten gäststuga som överlevt sin 50-årsdag får nog anses leva på övertid. Ni får fundera över hur bra den är i övrigt, om det är någonting att spara på. Annars är det läge att bygga en ny.
   
 4. A
  Medlem · Skåne · 28 inlägg

  Anelfa

  Medlem
  Vi börjar med kobenet! Stugan är helt okej för att vara så gammal. Den är rejält byggd i övrigt, bortsett från golvet. Vi får se vad som gömmer sig.....
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.