Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Stopp i dagvattenledning

 1. K
  Medlem · Stockholm · 105 inlägg

  Klockan

  Medlem
  Bor i ett sutteränghus från -71. Regnvattnet från taket leds bort i två stuprör, ett på framsidan och ett på baksidan. På framsidan finns en brunn, och när man spolar vatten i ledningen på framsidan så ser man tydligt att det kommer ut vatten där. Det ser också ut som om en ledning till är ansluten, men ledningen från baksidan av huset är det stopp i, så det kommer inte en droppe vatten ner till brunnen. Jag har lokaliserat stoppet till ca 7-8 meter från där ledningen går ner i marken, och när jag fyller upp ledningen med vatten så rinner det undan mycket långsamt. Dvs det är i princip helt stopp.

  Har provat att rensa ledningen med rensband, och att spola med vanlig vattenslang, men utan resultat. Har även försökt gräva fram ledningen där jag uppskattar att stoppet är, men kommit fram till att den ligger så djupt att jag inte kan komma ner till den utan att göra en väldigt stor grop (vilket jag inte är så sugen på).

  Någon som har någon idé hur jag ska lösa detta? Är det bästa lösningen att ta hit en spolbil som spolar rent ledningen? Hur stor är chansen att de lyckas få rent ledningen? Förslag på något företag att kontakta (bor i Sthlm söderort)? Annan idé hur jag ska få rent ledningen?

  Om huset är byggt -71, är det betong eller plastledningar då?
   
 2. Rrrrr
  Medlem · Västerbotten · 4 881 inlägg

  Rrrrr

  Medlem
  Då jag hade stopp i dagvattenledningen så lånade jag en "rensmaskin" från en rörmokare. De var en spiralstålfjäder som matades fram med en elmotor och samtidigt snurrade. Funkade finfint!

  Men om de inte kommer fram en droppe då du spolar vatten, och de ändå sakta sjunker undan så verkar de ju som att röret gått isär nånstans? Då är de nog värre :S
   
 3. dengroth
  Medlem · Stockholm · 642 inlägg

  dengroth

  Medlem
  Jag skulle först provat högtryckstvätt med avloppsrensarslang och sprutmunstycke, finns 15 m slangar. Brukar lösa det mesta!
   
 4. Renhorn
  Medlem · 17 inlägg

  Renhorn

  Medlem
  Hur gick det för dig?
  Någon annan som har tips? Har liknande problem själv.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.