Byggahus.se
Vi har köpt en lägenhet byggd 1924. Alla rum har originalträgolv i bra skick, men i vardagsrummet lutar golvet ordentligt (alla som kommer in kommenterar det). Dels blir man lite sjösjuk av det, dels så lutar våra bokhyllor så att de inte går att ha där. Helst vill vi ha kvar golvet som är där, för att det är fint och passar ihop med resten av lägenhetens golv. Går det att ta upp golvet, rikta det rakt och sen lägga dit det igen? Är det kostsamt? Svårt? Tips på bra hantverkare som kan göra det? Eller måste man lägga ett nytt golv ovanpå?
 
Jag fixa ett golv som bukta o svajja nyligen. förvisso slängde jag planken, för dom var i dåligt skick, skulle bara ha ett undergolv så det blev golvspån. men i princip gör du följande:

ta upp hela golvet, var försiktig med sponten. i vissa hus kan bräderna sticka under putsen på väggarna (om det är ett stenhus) då får man såga av dem nära väggen.

skruva på nya brädor på sidorna av golvbjälkarna. som är nivellerade i våg. högsta golvregelspunkten i rummet sätter höjden på de nya.

montera dit dina gamla golvbrädor igen..

det är i grova drag.....
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.