Byggahus.se
Vårt nya kök kommer att få diskbänken utmed en av ytterväggarna. Dilemmet som uppstår lite är att det vore trevligt att slippa genomföringar i golvet för vatten och avlopp, men då kommer dessa istället att hamna i en yttervägg (45+board+170mm isolering). Det senare har jag förstått att man skall försöka undvika för att minimera risken för förfrysning.
Vilket alternativ är att förorda?

Om man går upp med RiR genom golvet, hur avslutar man dessa på ett snyggt sätt, genom vägg så finns det bra fixturer men hur ser det ut när man går genom golv?
 
Bump så här i semestertider.

Frågan som behöver svar är hur mycket isolering som behövs för att man skall undvika risk för att rören fryser om man förlägger dem i en yttervägg? Räcker de ca 150mm som blir kvar i detta fall (215-70 för dragning)?
 
Kan inte se att det är några problem att låta dem komma upp ur golvet om du drar upp dem ca. 30-40cm... och avloppet ca. 25cm...

Sedan mäter du in detta noga och gör exakta hål i botten på vaskskåpet och trär på detta över rören och avslutar med tätningar inuti vaskskåpet runt genomföringarna...
 
  • Gilla
Pielstick
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.