Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. Andreas_Hansson

  Perfekt Siliconfog varje gång (handledning)

  En engelsman som försöker sälja en produkt....
  Andreas_Hansson · 23 mar · 82 svar · 51,6k läst
  ·
 2. Cheesen

  Här hittar du bilder på kök

  Hade inte tänkt lägga upp några bilder på köket som vi levt med snart ett år. Resan att rita och bygga ett eget hus efter egna idéer är lång. Att vi gjorde såpass mycket själva som ytskikt, listverk och hela köket bidrar ju dessutom till att huset känns så mycket vårt. Närapå allt man tar på och ser på har jag eller min fru gjort sista handpåläggning på. Men då det blev
  Cheesen · jan '18 · 112 svar · 210,5k läst
  ·
 3. S

  Såga ur för diskho och spishäll (handledning)

  Skulle rekommendera att man testar på en spillbit om man har en träskiva, eller kanske om det finns nån ännu mer skonsam tejp :P (eller bara sliiiipa!)
  Sezzi · dec '17 · 24 svar · 17,2k läst
  ·
 4. Marlen Eskilsson

  Vad kostar det att bygga kök?

  Här går vi igenom alla de utgifter du kan behöva ta med i beräkningen och räknar på vad ett välutrustat kök med snickerier i mellanprisklassen kan kosta att bygga. https://www.byggahus.se/kok/kostnad-bygga-kk
  Marlen Eskilsson · okt '16 · 0 svar · 7,5k läst
  ·
 5. kenneth5828

  Luckdämpare äldre IKEA kök

  [citat] Hur många behöver du, har iallafall 4 st som skall tas bort, 4 gångjärn + 2 dämpare, troligen har jag fler.
  kenneth5828 · 14h · 4 svar · 133 läst
  ·
 6. J

  Nytt kök hjälp med planering

  Så efter lite sjukdom är man tillbaka vid datorn :), men jag tackar för alla kommentarer och tips vi skall försöka ta ett beslut i helgen ... vi skall ta och "tejpa" upp köket för att få lite känsla för hur allt kommer funka men jag tackar för all hjälp ..
  JensBjo · 23h · 7 svar · 322 läst
  ·
 7. Hemmakatten

  Matt svart granit vs Blank svart granit

  Vi har matt Silestone som bänkskiva och stänkskydd. Den är förvisso sandgrå och inte svart men jag har sett den svarta matta Silestonen och den var riktigt läcker. Prismässigt tror jag de ligger ganska luka.
  Hemmakatten · 1d · 12 svar · 518 läst
 8. M

  160° gångjärn hur får jag upp den???

  [citat] Ska prova
  Madjoh · 1d · 4 svar · 164 läst
  ·
 9. axmode

  Skåp/kryddhylla vid fläkt

  Hej. Ska du byta ut fläkten eller göra om och behålla? Oavsett så kolla med föreningen vilken typ av fläkt du får samt tillgänglighet för inspektion(ovk) och ev rengöring
  axmode · 2d · 1 svar · 88 läst
 10. M

  Vedum kök

  Någon som har beställt kök från Vedum? Hur är det? Jag har fått känslan när jag varit där att det är mycket oklart vad priserna är och det känns som det enda de vill är att kräma kunden på maximalt med pengar....
  Mistersvan · 2d · 0 svar · 83 läst
 11. B

  Ritning av kök

  Det är helt normalt att man besöker några olika köksfirmor för att få förslag innan man bestämmer sig så köksfirmorna är vana vid att folk inte kommer tillbaka.
  BirgitS · 2d · 9 svar · 254 läst
 12. M

  Epoq hjälp! Får inte ut lådan!

  [citat] Tack! Ska testa det imorgon o se ifall jag kommer vara en gladare person
  Madjoh · 2d · 10 svar · 321 läst
  ·
 13. N

  Planfräst ho inte rekommenderat?

  De hade nog föreslagit detta om det var möjligt för dem. De är inte en lokal firma sa kan spekulera i att de som reser runt och monterar inte kan detta.
  Nizztos · 2d · 17 svar · 1,1k läst
 14. Scout

  Vilket köksgolv skall vi ha

  Klinkers ? Vi tittar på att lägga klinkers intill diskbänken för att sen ha trägolv i resten av köket. Klinkers som ser ut som trägolv. Vi kikade dessutom på bambugolv men det var svårt att få fram bra referenser. Bambu är ju i sig betydligt hårdare och tåligare än vanliga parkett
  Scout · 3d · 16 svar · 595 läst
  ·
 15. H

  Flytta av köksfläkt

  Tack för svaren. Då är det genomförbart, bara att jag behöver ha bra dimension på rören och en kraftig fläkt.
  Henrikjosse · 4d · 9 svar · 353 läst
 16. M

  Behöver förslag på lösning

  Hej, Väggen var såpass sne så när vi montera köksbänken så blev det en glipa. Den största på 2.5 cm och neråt. Alternativ sökes. Lägga i springan men hur? Om vi skulle kakla väggen, kan man då lösa det på något sätt? Mvh Madelene
  Madjoh · 4d · 0 svar · 92 läst
  ·
 17. Johannes Carlsson

  Måla kökstommarna samma färg

  Kör på, tycker det blir ett lugnare och mer enhetligt intryck om allt är i samma färg.
  Johannes Carlsson · 4d · 3 svar · 146 läst
 18. E

  Billig bänkskiva, minst 70cm djup

  Vad skulle dom kunna anmärka på kring att använda plywoodskiva? Är den bara stadig så borde det inte vara några problem? Formplyfa som någon föreslog låter ju som en kanonidé om det bara är tillfälligt.
  Elixir · 4d · 6 svar · 873 läst
 19. N

  Frågor om eldragning i kök.

  Tror allt har löst sig nu. Det sista var just uttaget till hällen där jag nu sätter en 400 djup lada högst upp sa att jag rymmer ett uttag bakom den ladan. Som bilden fran Mjölsered men uttaget högst upp istället för längst ned.
  Nizztos · 5d · 10 svar · 790 läst
  ·
 20. C

  Nytt kök

  Jag har precis totalrenoverat 2 stycken rum i källaren, jag har då byggt det hela med IKEA köksskåp vilket jag är mycket nöjd med. Det hela blir mycket stabilt och flexibelt, man bestämmer själv kostnadsnivå genom att välja vilka material min vill ha på fronter och bänkskivor. Bänkskivorna har jag dock köpt , sågat till på Hornbach (blev betydligt billigare), för IKEAS
  claesborjesson · 5d · 1 svar · 163 läst
 21. T

  Kakelrivning...

  [citat] Sjuttio-åttiotal kanske? Diskbänken har oftast ett litet uppvik, som gör det lätt att byta kakel utan att skada den. Min poäng var dock främst att dämpa hysterin i ännu en asbesttråd, ivrigt påhejad av saneringsföretag som gladeligen tar tusentals kronor i timmen.
  term · 6d · 29 svar · 1,2k läst
  ·
 22. A

  Placera liten varmvattenberedare ovanför kylskåp?

  Tack för svar :)
  Alfaromeo1975 · 6d · 3 svar · 173 läst
 23. K

  Skarv bänkskiva Ikea laminat

  Reklamerade till Ikea. Fick båda bänkskivorna nya. Antagligen hade de slagit sig enligt ikea. Peab var här och satte dit nya och skarven är nu kanon!
  Kattuna99 · 8d · 9 svar · 612 läst
  ·
 24. andr.ljung

  bygga diskbänk framför ett element

  [citat] No fun... :( men i Brf kan det säkert vara så!
  andr.ljung · 8d · 5 svar · 255 läst
  ·
 25. I

  Gjuta "terazzo" skiva med inbyggda NFC-chip

  Fint! Fast kanske ta bort fruktkorgen i förgrunden, den stjäl uppmärksamhet även om den är ur fokus. (eller ja jag vill se mer, ha ha)
  ichigo · 8d · 19 svar · 10,1k läst
  ·
 26. Paul-Staffanstorp

  Riva ner mosaikkakel

  Med största sannolikhet när det är en lägenhet så är det inte betong utan putsade gamla dåliga väggar bakom där putsen kommer att rasa sönder när du river i det och detta måste sedan spacklas upp ordentligt. Här ser det dessutom ut som att det sitter ett lager plattor bakom som de av bekvämlighet låtit sitta när de satt mosaiken.
  Paul-Staffanstorp · 9d · 16 svar · 698 läst
  ·
 27. Paul-Staffanstorp

  Tidsåtgång för en komplett köksrenovering?

  Finns ju många aspekter att ta hänsyn till varav tillgängligheten är en stor... lägenhet eller villa med uppfart t.ex. :) Ska du ha bänkskivor i t.ex granit så har de oftast en lev.tid på 8-10 arbetsdagar från mätningen som inte kan göras förrän bänkskåpen är på plats och för att de ska komma på plats måste det nya golvet ha lagts först. Detta innebär att det i så fall kan
  Paul-Staffanstorp · 9d · 1 svar · 217 läst
 28. V

  Tips om ILVE spisar

  Will do, tack!
  ViHelg · 9d · 45 svar · 28,2k läst
  ·
 29. M

  Backsplash/stänkskydd...?

  Om du köper glas, se till att få varianten med mindre grönton, så blir det minimal skillnad mot resterande vägg. Lite dyrare men "osynlig" mot väggen. Tror jag betalade 700 för min löpmeter bakom hällen. 50cm hög. Ca. 4mm tjock.
  MasMats · 10d · 3 svar · 184 läst
 30. D

  Annorlunda/Alternativ bänkskiva

  [citat] Tackar! Nej, har kört med hårdvaxolja (Osmo).
  DejvidK · 10d · 25 svar · 1,7k läst
  ·
 31. L

  Ekskivan blev ljusare av hårdvaxolja

  [citat] Vi hade opigmenterad hårdvaxolja för att ekskivan var fin i sig. Men vart den ju ljusare. Kan man ha vanlig olja på en hårdvaxoljad skiva?
  LisaGuld · 10d · 2 svar · 144 läst
 32. KnockOnWood

  Fläckar på rostfri diskbänk? Hjälp!

  [citat] Diskbänkar är gjorda i "rostfritt" stål, legeringen betecknas med SS 2323, inte "syrafast". Betecknas ibland som rosttrögt. SS 2343 anges som syrafast. Vet ej exakt skillnaden i legering med krom och molybden dock.
  KnockOnWood · 10d · 24 svar · 1,1k läst
  ·
 33. A

  Köksbelysning

  Det går inte att svara på watt utan att veta vilken typ av armatur du har tänkt. Jag skulle rekommendera att du installerar en dimmer så att du kan variera ljusstyrka, du vill antagligen inte ha samma ljus på morgon och kväll. Jag skulle egentligen avråda från pendlade armaturer för det funktionella ljuset, i de flesta fall är det ni bättre att se det som dekorativt och jobba med till
  Andreas_jti · 10d · 1 svar · 135 läst
  ·
 34. M

  sökes: Blandare med separat pip och 45° placering

  Hej! Gamla blandaren (FRANKE) har gjort sitt och går inte att få tag på reservdelar. Söker alltså efter en blandare som har en separat pip och båda delarna (pip och blandaren) skall monteras på 45° lutning. Se bild. Något tips på passande blandare?
  mpl · 11d · 0 svar · 87 läst
  ·
Laddar...