Kök

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. Daniel Östberg

  Här hittar du bilder på kök

  Hade inte tänkt lägga upp några bilder på köket som vi levt med snart ett år. Resan att rita och bygga ett eget hus efter egna idéer är lång. Att vi gjorde såpass mycket själva som ytskikt, listverk och hela köket bidrar ju dessutom till att huset känns så mycket vårt. Närapå allt man tar på och ser på har jag eller min fru gjort sista handpåläggning på. Men då det blev
  Daniel Östberg · 18 jan · 112 svar · 202,2k läst
  ·
 2. S

  Perfekt Siliconfog varje gång (handledning)

  [citat] Tackar för dina svar, men du måste verkligen inte vara så defensiv. Det är en bra guide, ta inte åt dig för att man ställer några frågor.
  Sezzi · dec '17 · 75 svar · 29,9k läst
  ·
 3. S

  Såga ur för diskho och spishäll (handledning)

  Skulle rekommendera att man testar på en spillbit om man har en träskiva, eller kanske om det finns nån ännu mer skonsam tejp :P (eller bara sliiiipa!)
  Sezzi · dec '17 · 24 svar · 8,6k läst
  ·
 4. Marlen Eskilsson

  Vad kostar det att bygga kök?

  Här går vi igenom alla de utgifter du kan behöva ta med i beräkningen och räknar på vad ett välutrustat kök med snickerier i mellanprisklassen kan kosta att bygga. https://www.byggahus.se/kok/kostnad-bygga-kk
  Marlen Eskilsson · okt '16 · 0 svar · 5,2k läst
  ·
 5. arneri68

  Vilken köksleverantör?

  Ek brukar anses som ett av de mer hållbara träslagen. Vad har gått sönder på luckorna? Bara för att luckorna anses omoderna behöver de vara fula eller dåliga. Det har inte hänt speciellt mycket på köksfronten de senaste 20 åren. Den största förändringen är LED-ljus, men annars har inte mycket hänt. Trender som enbart underskåp med lådor har inget med konstruktionen att göra.
  arneri68 · 32m · 11 svar · 252 läst
  ·
 6. P

  Köksö från IKEA

  Skulle nog försöka hitta några/något snygga ben eller rör att staga upp med.
  putte22 · 4h · 6 svar · 208 läst
 7. M

  Fästning av armering och Behandling av betongskiva i kök

  Imorgon gjuter vi äntligen skivan till nya köket. 2 frågor: Behöver armeringen fästas för att inte "sjunka" (vi använder bistål) Behandling, vad har ni använt. Verkar finnas en uppsjö. Gärna något miljövänligt alternativ men måste hålla för rödvin och annat som hamnar i köket. Det får gärna också funka på väggen bakom också som kommer vara putsad. Vi har hittat följande:
  Montella · 18h · 0 svar · 21 läst
 8. S

  Frågor om uppsättning av kakel i kök

  [citat] Har du våtrumsspackel hemma så är det bara att åka..
  SpackelFredrik · 19h · 8 svar · 259 läst
  ·
 9. Suhagg

  Vilken är den bästa avfallskvarnen? Insinkerator Evolution 200

  Är det stopp jämnt och ständigt i USAs avlopp? Där har ju i stort sett alla en kvarn.
  Suhagg · 2d · 89 svar · 26,1k läst
  ·
 10. T

  Femman natursten

  Någon som har erfarenhet av dessa?
  torpalasse · 3d · 0 svar · 46 läst
 11. B

  HTH-kök, vilka skitkök, ursäkta språket!

  [citat] Är det inte bättre att bättringsmåla alla ställen där färgen är borta så att vattnet inte kommer åt stommen? Det är något som jag minns från min barndom, förutom att köksluckorna målades om helt med ca 10 års mellanrum.
  BirgitS · 3d · 7 svar · 566 läst
  ·
 12. prototypen

  tillfällig Bankskivor?

  Jag hade vanlig golvspån då det strulade med nya skivor..... Protte
  prototypen · 4d · 3 svar · 169 läst
 13. D

  Ventillationsgaller vinkyl

  [citat] Finns det inte som tillbehör hos tillverkaren av vinkylen? Vad vill du ha för material?
  Deathtrip2000 · 4d · 1 svar · 60 läst
 14. V

  Bänkplatta - vilket träslag?

  Jag älskar trä men väljer bort det helt när det gäller närhet till vask och sånt. Men som köksö utan vatten fungerar det bra med t ex ek. Om ni väljer trä i alla fall så är det tropiska träslag som t ex merbau som gäller men det är betydligt dyrare än ek.
  vanpire · 5d · 1 svar · 138 läst
 15. Demmpa

  400 volt till induktionshäll.

  Läs Bo Siltbergs eminenta spisbibel och även detta specifika inlägg, https://www.byggahus.se/forum/threads/spisbibeln.244911/page-4#post-2936374 https://www.byggahus.se/el/koppla-in-spis-hall-eller-ugn Det finns hällar som går att koppla om mellan enfas och tvåfas med nolla, nollan måste alltid vara med. Du behöver inte säkra upp från 16A huvudsäkring, du lär oftast även kunna
  Demmpa · 6d · 3 svar · 178 läst
 16. LinneaH

  Hjälp med att identifiera kök

  Har du kollat på sidorna på lådorna? t.ex. de till höger om ugnen. Kan sitta etiketter där, eventuellt långt in. Alltså dra ut lådan och kolla. Ev även under lådan eller inuti den
  LinneaH · 8d · 6 svar · 944 läst
  ·
 17. A

  Vitsen med utekök?

  Vi har våran första sommar i nya huset där det redan fanns ett utekök, inget fancy alls.. egentligen ganska förfallet och fult men jag älskar det!! Har aldrig drömt om något sådant men nu vill jag aldrig vara utan :) Ska dock flytta uteplatsen sen när vi bygger om altanen men då bygger vi definitivt en ny! Våran är väldigt basic och inget tak eller rinnande vatten men känslan av
  amaelamin · 9d · 6 svar · 630 läst
 18. L

  Köksblandare sitter inte stadigt, nyinstallation

  Vanligt problem med den tunna plåten i dagens diskbänkar. Det finns ett stöd som monteras under bänken, som i sin tur fästs i väggen. Det stadgar upp det en del iaf. https://www.gustavsberg.com/se/produkter/blandare/blandare-tillbehor/product/GB41638457/stabiliseringsstag-for-gustavsberg-koksblandare/
  lordi · 9d · 5 svar · 201 läst
  ·
 19. Bowman

  Ikea komposit diskho

  Två helt olika svar alltså. Hittade fler trådar nu med, alla utan en verkar nöjda. Vissa har haft problem med att inte få den underlimmad? Mm det går nu för tiden eller?
  Bowman · 11d · 3 svar · 352 läst
 20. J

  Ikeas nya diskmaskiner?

  Så vill man ha den synlig måste man strunta i sockeln? Dåligt av Ikea o inte upplysa om det. Då hade jag nog valt en annan maskin. Undrar om det är ett alternativ o kapa ut ett litet hål där infon lyser. Tycker att infon lyser för rakt ner o hade ju önskat att den lyste ut mer från maskinen.
  J_B · 13d · 34 svar · 5,2k läst
 21. H

  Någon som har en tak-integrerad köksfläkt?

  Men luften blir det nog lugnt, sen gäller det att komma åt den för att kunna göra ren fettfilter och liknande och det är ju knepigare om man ska ställa sig på köksön. Vi hade 280 i takhöjd från början så vi sänkte taket lite så bara motorn sticker lite upp mellan bjälkarna.
  hdad · 13d · 20 svar · 7,2k läst
  ·
 22. L

  Var kan jag få tag i dessa delar till diskbänkens bräddavlopp?

  Tror du får kontakta Intra för att få tag i en ny som passar. http://www.intra-teka.com/
  lordi · 13d · 1 svar · 185 läst
  ·
 23. M

  Ta fram rå betongvägg i kök som "fondvägg"

  @KnockOnWood Med samma yt-behandling som stenskivan får för att klara detsamma. Har inte helt bestämt vad det blir ännu men verkar finnas en uppsjö. Väljer vi "design by cement"s produkter så finns det ju med som verkar klara det mesta. @fgo kan en sätta puts direkt på väggen istället då, vilken yta får en då? Har beställt provbitar från ditt förslag nu, kanske får vara värt
  Montella · 13d · 5 svar · 197 läst
 24. D

  Bruxanvisning till AGA spis?

  En av de två plattorna är normalt enbart för varmhållning så på den ska det inte gå att koka eller steka...men det kanske ni redan känner till.
  DFYD123 · 14d · 2 svar · 266 läst
 25. Isakare

  Ikea-kök diskmaskin resp kyl som avslutning - vad vilar bänkskivan på?

  Min vilar på täckskivan, fäst med vinklar. [bild]
  Isakare · 15d · 2 svar · 238 läst
  ·
 26. P

  Unken lukt från köksstommens vägg bredvid diskmaskin

  Orsaken till att det luktar är att det fortfarande är fuktigt. Se till att det är genontorrt innan målning.
  pacman42 · 15d · 3 svar · 341 läst
 27. Drönaren

  Hur fixa köksluckorna?

  Nu är projektet med våra köksluckor KLART. Jag funderade in i det sista om jag skulle våga måla själv (rolla eller sprutlackera) eller om jag skulle låta lämna in köksluckorna till ett sprutmålningsföretag. Familjen tyckte att jag absolut INTE skulle måla själv, och jag gav med mig. Vi sökte på nätet och hittade en firma i hemkommunen, som hade fått bra rekommendationer och med
  Drönaren · 16d · 17 svar · 3,6k läst
  ·
 28. Peter_K

  Externa fläktar

  [citat] Ja det har du rätt i, man ska väl upp i ca 200 l/s om jag förstått det hela rätt. Verkar inte finnas väggfläktar som har den kapaciteten.
  Peter_K · 17d · 10 svar · 1,6k läst
 29. H

  Nyköpta köksluckor, hur mycket defekter ska man acceptera?

  Skrapmärken = nej Rinningar = nej dammpartiklar = nja...det beror väl på hur mycket vi pratar om men generellt nej. Kom ihåg att reklamationer skall göras innan montering och så snart som möjligt om inte det var möjligt att syna dom vid leverans.
  Holmspel · 18d · 3 svar · 485 läst
 30. U

  Bygga ikea-kök på regelstomme

  Höjden på bänkskivan är ju ingen lag heller, den kan du ju anpassa utifrån vem som ska jobba vid den. Jag tycker det är betydligt trevligare att jobba vid en bänkskiva som är något högre än standard, så jag skulle alla dagar i veckan valt 95 mm regel (hemma sitter bänkskivan 2 cm högre än standard).
  ullet · 18d · 8 svar · 494 läst
 31. L

  Är offerten rimlig ?

  [citat] Hej på dig, Micke Planlösningem för kök kommer art vara ungeför samma. Det ät bara en inbyggd mikro som tillkommer. Inga spottar på kökstaket ska jag ha. Det blir en del spottar infällda ovanför skåpen. Lediga grupper finns gott om i köket som inte används.
  Lars48 · 18d · 8 svar · 532 läst
  ·
 32. M

  Köksritning 13kvm - För långa gångavstånd?

  Dörrarnas hängning går inte att ändra i IKEAs program så oroa er inte för dem, men helt rätt. Hamnar de åt samma håll hamnar de innåt köket!
  maximm · 20d · 15 svar · 786 läst
  ·
 33. J

  Olika färger på överskåp och underskåp - Ska jag fortsätta rådda eller köra klassiskt?

  Jaja, mr Bessersmith ;) Du fattar galoppen . Mer EJ vitt i köket åt folket! / Stilpolisen
  Jonatan79 · 20d · 3 svar · 330 läst
  ·
 34. hscn

  Kyl och frys

  Prisjakt har väldigt bra sökfunktion där man kan mata in sina önskemål i detalj. https://www.prisjakt.nu/kategori.php?b=s360946775
  hscn · 21d · 1 svar · 179 läst
Laddar...