Byggahus.se
K
Kjell_G: Det har tagit tid pga ohälsa men nu är det dags. Blivit varnad för att inte såga ut innan skivan är på plats men spånskiva/laminat är ok att hantera ensam tycker jag. Sågar man underifrån så minskar risken för urslag men jag tejpade också som synes. Bar in skivan mha axeln i hålet och en hand i underkant. Måste komma ihåg att täcka sågsnittet med silikon innan hon kommer på
56 svar · 81,9k läst
·
I
ItWasntMe: [citat] ja i sak så har du rätt. Går även bra utan. Viktiga är att det är fuktigt och glider. Med diskmedel brukar det glida lite lättare. Men även jag har kört med bara vatten ibland.
150 svar · 196,4k läst
·
J
Johan Stenfelt: [citat]
132 svar · 259,7k läst
·
J
A
Antemoo: [citat] Men med tanke på hur länge köket ska stå så är det inte så farligt. Det går ju att prioritera lite annorlunda och således kanske spara med än det dubbla.
9 svar · 29,9k läst
·
Larsa
Larsa: Ta bort listen med små hål i överkanten. Borde räcka för att få snurr på luften. Tanken är ju att man skall ha ett galler ovanför skåpen, men det får ju inte plats hos er. Men dom borrade hålen lär inte räck.
11 svar · 248 läst
·
P
perlundstrom: [citat] Ja det blir att köpa en fogborttagare och testa igen, tänkte nog att det inte skulle finnas andra alternativ riktigt.
2 svar · 106 läst
·
S
Sson85: Se vad tillverkaren av hällen säger. Det brukar framgå vad minimum rördiameter är.
1 svar · 96 läst
K
kevinh: Hejsan, Jag tänkte renovera mitt kök och har några frågor angående ugn&mikro för förläningssladd, just nu har jag ugnen Electrolux EOB2600W och tänkte köpa: https://www.ikea.com/se/sv/p/mattradition-varmluftsugn-ikea-300-svart-80411724/#content Bifogar bild på ugnens specifikationer (den nuvarande). Vet ni om det skulle vara problem mellan dessa, och jag tänkte även använda,
0 svar · 60 läst
·
L
Lars Gunnarsson1: Det är identiskt lika underlimmade hoar. Det underliga är att monteringsanvisningen visar den färdiga monteringen och där finns skyddet bara på den ena hon..
3 svar · 106 läst
Fotografen
Fotografen: Det går att flytta apparaterna en liten aning upp och ner i en vanlig dosa, prova att flytta den ena max upp och den andra max ner.
12 svar · 658 läst
·
Claes Sörmland
Claes Sörmland: Jag har borrat hål i glas. Fungerar bra med hålsåg med diamant på. Långsam borrhastighet och inget tryck. Typ skruvdragare. Tålamod. Och kylande vatten som rinner sakta över hålet. Lera för barn som inte torkar kan användas för att hålla vattnet där det ska vara och en slang för att leda fram det. Assistent med vattenkanna för blommorna fungerar ju också.
4 svar · 311 läst
·
R
RankoR: Jag har en Gram diskmaskin OM 62-00 vars dörr faller när den öppnas. Kan man fixa det själv?
0 svar · 84 läst
R
Rikard11: [citat] Jag ska precis skicka in delgivningen till kronofogden, hoten med att ta det dit har bara besvarats med radiotystnad
201 svar · 62,0k läst
·
J
Johanna1977: [citat] Hej, får man fråga hur ni gjorde med väggfärg? 😊 vi står inför samma ”dilemma”
5 svar · 6,2k läst
imported_Benno
imported_Benno: [citat] Det löser sig sa han som sket i vasken. ;)
7 svar · 440 läst
S
sinuslinus: Det är svårt att få till kallrasskydd med de vanliga backventilerna när man leder röret neråt eftersom de bygger på tyngdkraften neråt. Eftersom man har undertryck i huset så blir det tilluft genom köksfläkten när fläkten är avstängd. Jag satte en jalusislutare i ytterväggen. Funkar rätt bra och stryper inte flödet. [bild] När du har hällen mot ytterväggen så skulle jag
3 svar · 258 läst
·
R
Rehnen: Tog ett par butiker innan jag hittade en där tuberna hade genomskinligt lock på toppen 😅. Nu fungerar kolsyran igen med bredare pigg. STORT TACK!
404 svar · 96,8k läst
·
S
sjoelund: [citat] Det kommer inte göra så att du får loss hyllan. Det finns ju ett fäste i båda sidor av hyllan fortfarande och du måste ta bort allting runt omkring innan du får loss hyllan utan att förstöra den. Och dessutom är den en bärande del av konstruktionen så om man bygger om hela skåpet utan hyllan finns det risk att allting går sönder. Så behåll den om skåpet ska användas.
3 svar · 176 läst
·
A
Avemo: [citat] Jag målade insidan också. Det är ju bara en utseendefråga att måla köksluckor. Tycker du att det räcker med att måla utsidan så räcker det. Och skulle du ångra dig är det bara att måla insidan också. Här är ett par bilder på resultatet för mina luckor. Jag provade att använda roller men tyckte det var mindre svårt att få en snygg yta med lackpensel. Delvis för att
4 svar · 399 läst
O
oppelainen: Jaså! Ja, så lär det ju vara. Då tar jag bort dem eller drar och skaffar en ny front. Tack!
4 svar · 210 läst
·
D
DFYD123: Den nedre luckan behöver vara 695mm+ tjockleken på skåpsbotten. Så förmodligen är din lucka lite låg. Den är nog tänkt för en 720mm lucka.
1 svar · 164 läst
BirgitS
BirgitS: Ja
9 svar · 329 läst
·
BirgitS
9 svar · 329 läst
·
G
gostafries: Kolla med https://primpanel.se/
5 svar · 321 läst
K
kevinh: [citat] Tack för svaret, tänkte byta ut allt faktiskt. Tänker hur man gör det så billigt som möjligt, men det blir alltid problem när man ritar upp att det saknas några mm osv
2 svar · 256 läst
BirgitS
BirgitS: Ju längre ifrån hällen som fläkten är desto större risk för att matos och ånga inte sugs in i fläkten.
4 svar · 230 läst
M
Missan00: [citat] Tack, för svar. Jag tänker också att det helst ska låta "stumt" när man knackar på kakelplattorna 🤔
2 svar · 229 läst
·
data55
data55: [citat] Såhär ser de ut i mitt NCC byggda hus. Även hos släktingar med kök ifrån byggbolag så brukar det se ut såhär. De kanske räkna med att folk klättrar upp på bänkskivan. [bild] Man kan ju inte lita på byggahus komprimeringsalgorithm som ändrar raka linjer på linjalen till snea. [bild]
9 svar · 398 läst
·
Ögonfröjd
Ögonfröjd: På Novaflex kan man få det om man ber om det. Novaflex.se
2 svar · 407 läst
·
Ögonfröjd
Ögonfröjd: Skafferiutdrag kallas det. Men den är troligen inte från Ikea.
3 svar · 347 läst
·
P
Planet2: [citat] Tror det får bli det, det är en relativt liten skada men tänker det är lika bra att ordna något lätt så det inte kommer in fukt osv Tack!
4 svar · 191 läst
·
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.