personstarthumb-up

Kök

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. F

  Perfekt Siliconfog varje gång (handledning)

  Om du är orolig så skydda skiva med en maskering. https://www.clasohlson.com/se/Snabbmaskering/31-8575 Du kan även använda papperstejp både under och över fogen och på så sätt även garantera att fogen inte blir större än ni täckt er, papperstejp är bra om man vill göra små fogar. En del gillar även att använda siliconfogskrapa.
  fixarpelle · 13h · 72 svar · 24,5k läst
  ·
 2. S

  Såga ur för diskho och spishäll (handledning)

  Skulle rekommendera att man testar på en spillbit om man har en träskiva, eller kanske om det finns nån ännu mer skonsam tejp :P (eller bara sliiiipa!)
  Sezzi · 3d · 24 svar · 5,6k läst
  ·
 3. S

  Här hittar du bilder på kök

  Så här blev vårt kök i vår bostadsrätt. Luckan är arkitekt vit från Marbodal. Smalt parallellkök så lite begränsande vad man kan göra.
  Sussie_ · nov '16 · 111 svar · 198,0k läst
  ·
 4. Marlen Eskilsson

  Vad kostar det att bygga kök?

  Här går vi igenom alla de utgifter du kan behöva ta med i beräkningen och räknar på vad ett välutrustat kök med snickerier i mellanprisklassen kan kosta att bygga. https://www.byggahus.se/kok/kostnad-bygga-kk
  Marlen Eskilsson · okt '16 · 0 svar · 4,0k läst
  ·
 5. H

  Bänkfläkt med frånluft genom betongplatta

  finns bänkfläktar som inte behöver gå ut [citat] inte genom betongplatta. antingen kolfilter i skåpet eller leda ut genomskåp och ut/ ut i skorsten/ventrör
  henke_benke · 6h · 4 svar · 192 läst
 6. J

  Bänkdiskmaskin under diskbänk, för högt till avlopp?

  [citat] [citat] Stort tack Skraparn! Jag gör så att jag testar och känns det skumt får jag försöka sänka vattenlåset som jag ska koppla in avloppsslangen i. Jättetack för snabbt svar! Mvh/Jacob
  Jacobu · 12h · 13 svar · 1,2k läst
  ·
 7. L

  Erfarenhet av Nerostein?

  Tyvärr inte! Men jag var väldigt missnöjd med en annan leverantör som inte kunde hålla vad de lovade. När jag kollade runt efter leverantörer så var recensionerna rena humorn. Det verkar finnas utrymme för nya leverantörer att döma av det generella missnöjet som verkar finnas kring stenleverantörer. Nerostein var en ren chansning som funkade bra.
  logic · 12h · 3 svar · 165 läst
 8. T

  ventilationsgaller i bänkskiva över radiator.

  [citat] www.inflexor.se
  Tonie · 21h · 4 svar · 4,0k läst
 9. A

  Sopro Fuf

  Sopro Fuf blev hur bra som helst, täcker fogen på en strykning och blir en jämn och fin färg. Dock biter den rätt hårt fast på plattorna, så man får skrubba en del. Rekommenderar dock mindre pensel framför svampen som instruktionerna visar för att få dit färgen, då blir det mindre kladd på plattorna. En annan sak är att fogarna numera inte ändrar färg när de blir blöta.
  Addelin · 2d · 2 svar · 406 läst
 10. R

  Montera blindfront vid diskho

  Det blev såhär till slut. En list som skruvades från skåpen bredvid. Jag la en fjädrande tätningslist i mellan så jag fick lite justermån i sidled. Passade in noga och det blev helt OK. [bild]
  RedTop · 2d · 13 svar · 332 läst
  ·
 11. K

  Gjuta bänkskiva betong...

  [citat] Hmm.. Tejp var kanske inte en helt dum ide.. Jag ska gjuta i mall för att låta undersida bli topp på skivan. Det är klart att jag kan tejpa flera lager, att jag inte tänkt på det??! Tackar för det tipset.
  kjellon · 2d · 4 svar · 229 läst
  ·
 12. A

  Varningslista IKEA-kök

  Luckorna som blivit fula är sådana som sitter på underskåp. Lacken på skåpluckorna bredvid IKEA-ugnen har spruckit. Luckorna vid diskmaskinen har svällt och lacken släppt. Diskning och matlagning är för övrigt vanligt förekommande aktiviteter i ett kök som används dagligen. Det verkar inte heller som luckorna klarar kyla från det inbyggda IKEA-frysskåpet, för där är också
  Allinug · 2d · 91 svar · 76,7k läst
  ·
 13. A

  Bänkskiva? Marmor?

  Vi ar haft en marmorbänkskiva i fem år nu, och är fortfarande glada och nöjda med det beslutet. Då kompletteras den med en rostfri bänk runt diskhon, men vi är å andra sidan inte så där speciellt ordningssamma av oss. :) Man ska tänka sig för lite med citron och vinäger, men det blir mest lite matta fläckar som syns i vissa vinklar.
  arkTecko · 2d · 8 svar · 215 läst
 14. T

  Dela 6x6 mosaik

  Det slutade med att jag tog bort översta och nedersta skiftet på mosaiken och delade dessa plattor en och en med min gigantiska kakelskärare.
  The Tor · 2d · 14 svar · 277 läst
  ·
 15. T

  Måste man ha läckageskydd under diskbänk?

  Tackar för all hjälp, jag kommer att köra på BirgitS förslag. Var dock i kontakt med min KA som sa att det räcker med aningen eller. Men nu är det så att jag kommer få en koppling under skåpet och väljer därför båda lösningarna.
  TechChad · 3d · 6 svar · 369 läst
 16. KnockOnWood

  Fuktskadad bänkskiva, laminat.

  [citat] Det är klart att det stänker vatten där! När du häller av potatis- eller pastavattnet, eller bara tankar upp en bringare med vatten. Hos oss har vi en liknande situation (men med lite större avstånd mellan vasken och laminatkanten) och jag har bitit i det sura äpplet och satt en tejpremsa över skarven mellan plåt och laminatbänk, så där inte kan komma ner något vatten. Hade
  KnockOnWood · 3d · 7 svar · 272 läst
  ·
 17. L

  Montera HTH kök, tips mottages

  [citat] Jag fick oxå ett defekt ugn/ micro högskåp men dom skickade en ny garderob (!) i platt paket, som vanligt slog DHL sönder det. Tiden går då det tar minst 10 dagar att få grejor från Danmark så jag använde mitt första skåp ändå. Hoppas på annan kompensation.
  lindahl · 4d · 6 svar · 525 läst
 18. A

  60 eller 80 häll?

  [citat] Det är en bra insikt. Varför inte gå ett steg längre och hoppa över att ställa frågan när du vet att den är löjlig?
  Avemo · 4d · 46 svar · 2,3k läst
 19. Lärospånet

  Köksstommar av trä

  Om du frågar runt lite så hittar du kanske någon duktig snickare som gör sådant här lite vid sidan av, t ex en pensionär med kunskap och gott om tid. Behöver då inte bli dyrare än Ikea - men HELT annan standard med unikt platsbyggt kök.
  Lärospånet · 4d · 7 svar · 426 läst
 20. Tomture61

  Gröpa ur 5 mm ur en 13 mm gipskiva för bänkskivan

  Överhandsfräs eller cirkelsåg , du får skruva fast lister på skivan som begränsar rörelsen i sidled.
  Tomture61 · 6d · 2 svar · 152 läst
 21. vojma

  Kakla på MDF?

  Tack för svar och tack Slacker för länkar. Har bara kollat Gyproc än och den anger 600 som minsta radie. Min tanke var 573 vilket ger en båglängd på 900 mm (en skiva) om jag räknat rätt. Får göra mig några mallar och testa.
  vojma · 6d · 8 svar · 379 läst
  ·
 22. electroluxaren

  Binova köksfläkt död...

  Kretskortet är definitivt ett rimligt antagande .
  electroluxaren · 6d · 3 svar · 77 läst
 23. E

  Två ventilationskanaler i köket? Fattar ingenting!

  På Frankes hemsida finns en bra beskrivning av olika fläktlösningar, ni har förmodligen någon av de två nedersta varianterna: https://www.franke.com/se/sv/ks/expertise/select-the-right-hood.html Oavsett vilket ska det vara ett konstant sug i fläkten hela tiden. Vad är det för modell av spiskåpa ni köpt? Har den timer eller kan ni välja hastighet?
  Enannananna · 7d · 9 svar · 413 läst
  ·
 24. B

  Nytt kök i villa, idéer?

  Det brukar bli fler kommentarer när det finns med ett eller flera förslag på hur köket ska planeras. Bra saker att tänka på är att ha mellan 80 och 120 cm arbetsbänk mellan den ho där man sköljer/skalar grönsakerna och hällen där de ska tillagas eftersom man då får plats med de råa grönsakerna, skärbräda, de skurna grönsakerna, fat för köttet/fisken som ska stekas etc.
  BirgitS · 8d · 1 svar · 133 läst
 25. S

  Diskbänk med "klack"

  Du kunde ju även skurit bort klacken med vinkelslip. Jag skar så när jag skulle ta loss min diskbänk utan att riva kaklet. Visst, lite svårt att få exakt rakt, men fogar man sen så kanske det inte behövs heller, sålänge det blir när nog.
  Sezzi · 10d · 4 svar · 471 läst
  ·
 26. D

  elen slogs ut, elektriker behövs omedelbart. akutsituation?!

  Alla säkringar behövdes bytas ut, inte enbart de två som jag bytte - alltså de två som slogs ut. När jag gjorde det så kvarstod problemet efter att jag har bytt ut två säkringar. Elektrikern kom och sa att jag skulle prova byta ut alla säkringar, alltså även de som inte slogs ut, det gjorde jag och då funkade elen men dock så används inte fläkten och den nya kaffeapparaten
  daffolina · 11d · 18 svar · 2,0k läst
  ·
 27. I

  Problem i köks renovering!!

  Du kan hyvla av undre halvan på bröstlisten eller gersåga ihop hörnlist och bröstlist. Eller titta på bilderna [bild]
  iMikael Lundgren · 12d · 3 svar · 278 läst
  ·
 28. krilleman_215

  Hur dra åt blandare?

  Det bör även sitta en stor trekantig stödplatta mellan bänk & metallbrickan som fördelar trycket lite bättre. (Artikel nr två från höger räknat i min bild) Men är även det en glipa på ovansidan så förvärrar ju även det installationens hållfasthet. [bild]
  krilleman_215 · 12d · 3 svar · 239 läst
  ·
 29. L

  Köksstomme - "värmetålig" ?

  Bommade ugnen :confused:
  Liteavvarje · 13d · 5 svar · 193 läst
 30. A

  Felbeställd bänkskiva. Varför??

  Har nyss varit i kontakt med säljaren. Eftersom vi faktiskt har ett visst ansvar så kommer vi inte helt undan. Men dom gav nu beskedet att dom kommer ut på Måndag och mäter nya mått och beställer om bägge skivorna. Vi kommer debiteras en kostnad på 2500, vilket känns helt ok. Totalkostnaden för en ny skiva är 15000, så jag tycker dom har varit tillmötesgående. Tack för all feedback
  AfrooDite · 13d · 26 svar · 2,2k läst
  ·
 31. Johan Gunverth

  Kökskranar utan begränsad vridning vid besiktning

  När jag byggde 2005 var det samma regler, men de gällde enbart köksbänkar utan spillkant. Tanken är ju att förhindra vattenskador om något rinner ut på golvet.
  Johan Gunverth · 13d · 3 svar · 385 läst
 32. P

  Fläckar på betongbänkskiva

  Har själv betongskiva och ska man slippa fläckar så är det bara att slipa och behandla, kör själv med seal hard (former.nu). slipar med excenterslip och betongslippapper. Sen få man vara noga med alla syror som betong inte tål, citrus, vin, ättika, vinäger, lime samt badrumsrent och köksrent, bättre att använda något som rengör men inte kan skada skiva, sen kör jag med gammal
  pjapen · 13d · 1 svar · 153 läst
  ·
 33. L

  Montering av luckor integrerad kylfrys från Siemens + IKEA

  Skulle tro att det beror på att IKEA och KVIK har 80cm höga underskåp. Och eftersom att du har en Kyl/frys skall det ju liva med skarven. Så montera dem enligt Siemens instruktioner så skall det nog bli bra
  LinusK · 13d · 5 svar · 345 läst
 34. L

  Nya köket på parketten eller på det flytspacklade golvet? Snabbt svar önskas om möjligt.

  Jag jobbar som kökssäljare och vi har fått till oss att alltid rekommendera att inte lägga parkettgolv under stommarna. Framförallt inte om du har stenskiva. Då golvet kan vilja röra på sig och stommarna och stenen blir ganska stabila. Sen ska inte jag säga att det är rätt men det är det vi blivit lärda.
  LinusK · 13d · 18 svar · 830 läst
Laddar...