personstar

Kök

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. Daniel Östberg

  Här hittar du bilder på kök

  Hade inte tänkt lägga upp några bilder på köket som vi levt med snart ett år. Resan att rita och bygga ett eget hus efter egna idéer är lång. Att vi gjorde såpass mycket själva som ytskikt, listverk och hela köket bidrar ju dessutom till att huset känns så mycket vårt. Närapå allt man tar på och ser på har jag eller min fru gjort sista handpåläggning på. Men då det blev
  Daniel Östberg · 18 jan · 112 svar · 199,9k läst
  ·
 2. S

  Perfekt Siliconfog varje gång (handledning)

  [citat] Tackar för dina svar, men du måste verkligen inte vara så defensiv. Det är en bra guide, ta inte åt dig för att man ställer några frågor.
  Sezzi · dec '17 · 75 svar · 26,7k läst
  ·
 3. S

  Såga ur för diskho och spishäll (handledning)

  Skulle rekommendera att man testar på en spillbit om man har en träskiva, eller kanske om det finns nån ännu mer skonsam tejp :P (eller bara sliiiipa!)
  Sezzi · dec '17 · 24 svar · 6,7k läst
  ·
 4. Marlen Eskilsson

  Vad kostar det att bygga kök?

  Här går vi igenom alla de utgifter du kan behöva ta med i beräkningen och räknar på vad ett välutrustat kök med snickerier i mellanprisklassen kan kosta att bygga. https://www.byggahus.se/kok/kostnad-bygga-kk
  Marlen Eskilsson · okt '16 · 0 svar · 4,6k läst
  ·
 5. B

  Flytt av kök under stambyte - second opinion

  Det här är troligtvis en sådan stor sak som föreningen har rätt att neka. Men elt säker är jag inte. Så se till att för styrelsens godkännande. Så är du säker. Du kan inte plugga kökstammen utan bara ditt avstick. Dett då resten är till för avslutningen. Men ska alla stammar bytas?
  Byggdjuret · 1h · 4 svar · 334 läst
  ·
 6. H

  Hur ventilera ny kyl frys med Pentane, köpa smalare?

  [citat] Betalar folk tusenlappr för att tjäna 10:-?
  Homerunner · 2h · 25 svar · 384 läst
 7. M

  IKEAkök: blankett handtag på Veddinge, kanten sticker ut !

  Hej, Vi funderar på Blanketthandtag på Veddinge lucka, men det är en nöt att knäcka - Veddinge är ett av de tunnare luckorna på IKEA. Trots att Blankett sägs "Passa dörrtjocklek 16-19 mm" så så sticker båda sidor om handtaget ut lite grann. inte snyggt! (förstår ni? Det ska gå i linje med luckans kant men det sticker ut en aning) Man kan lägga in en-två brickor när man skruvar
  miis · 3h · 0 svar · 39 läst
 8. R

  En dörr på IKEA Metod 80 brett överskåp

  Hej Jag skulle vilja ha endast en lucka på ett IKEA Metod överskåp som är 80 cm brett och 80 cm högt. Luckan kommer jag köpa från annan leverantör eftersom IKEA inte har så stora luckor. Någon som har erfarenhet av att göra detta? Mvh Rasmus
  raolss · 5h · 0 svar · 33 läst
 9. T

  Nytt kök tips

  Samma här, alla maskiner utom vattenkokaren är i underskåpens lådor.
  TowaTei · 6h · 32 svar · 1,4k läst
  ·
 10. M

  Koppla ihop lådfront med invändig låda (IKEA)

  [bild] Har några låga invändiga lådor i ett nytt IKEA-kök som jag vill ska följa med ut när man öppnar med handtaget på lådfronten. Är det någon som löst detta med magnet, spänne eller något annat smart?
  MrSmith · 13h · 0 svar · 56 läst
  ·
 11. M

  En stor ho (för 80 bänk), helst heltäckande - samt råd om märke

  [citat] Tackar för tipset! har mailat de och hoppas jag får offert snart !
  miis · 1d · 4 svar · 278 läst
 12. N

  Ritprogram för kök?

  Provade homebyme och passade mig inte så bra för köket. Dock verkar det helt ok för att plannera nöblering i resten av huset så kommer nog använda den till det.
  Nizztos · 1d · 8 svar · 229 läst
 13. electroluxaren

  Problem med dörrkontakt på frysen

  Jag ser inte på typskylten vad det är för skåp Men det ser ut som ett skåp med dörr kontakten undertill. Då sitter det en vit pinne innanför socklen. Men pnc är ju önskvärt.
  electroluxaren · 2d · 8 svar · 177 läst
  ·
 14. Thyro89

  Golvvärme i köket?

  Då det är en platta på mark så är det ju mark under :rofl: Huset är byggt -77, så jag gissar på att det skulle vara 100mm betong, 50mm mineralull och där efter en grusbädd som allt ligger på. Börjar fundera lite på omvänd fuktvandring. Finns det en risk för det tro?
  Thyro89 · 2d · 2 svar · 95 läst
 15. Freerole

  Diskmaskin nära vägg, hur skyddar man tapeten?

  Lacka tapeten bakom och en bit ut från diskmaskinen. Tapeten kommer se lite blankare ut just där men det blir en hållbar utan som är lätt att torka av.
  Freerole · 5d · 3 svar · 139 läst
  ·
 16. Biggie

  Nytt kök i lägenhet, hjälp med planlösning

  [citat] Hur stor va prisskillnaden? Hur såg de andra offerterna ut?
  Biggie · 5d · 114 svar · 3,8k läst
  ·
 17. D

  Täcka fasade skarvar på bänkskivor

  Det som borde fungera bäst är pigmenterat stenlim, i samma nyans som stenen. Ta kontakt med någon återförsäljare av Silestone, vilket jag gissar är varumärket på stenskivan. Något liknande denna produkt: https://www.matek.se/kemi/stenlim-epoxyacrylatbas/akemi-colour-bond/
  Deathtrip2000 · 6d · 1 svar · 97 läst
 18. arneri68

  Hjälp att identifiera köksinredning

  [citat] Jo, Ballingslöv Birka har tillverkats >20 år. Vet inte hur länge deras Bistro Gastro och Meny funnits i sortimentet, men de är klassiska luckor. Det finns säkert flera tillverkare med klassiska modeller som tillverkats länge. Om TS lucka ej längre tillverkas borde det gå att beställa nya fronter från något snickeri. Det borde gå att återanvända ge gamla lådorna.
  arneri68 · 6d · 7 svar · 203 läst
  ·
 19. P

  Facelift av ett ballingslövkök.

  [citat] Svårt att säga vad som blir snyggt i efterhand med "not gliporna", bäst är att sätta en list innan panelen sätts upp, en list som man lägger panelen dikt an mot, samma tjocklek som panelen, sedan sätter man tak och listar. Men det hjälper inte dig nu, jag tycker att det är bättre att låta öppningarna vara istället för att kleta dit något.
  Pagno · 7d · 16 svar · 1,6k läst
  ·
 20. Anna_H

  Hjälp med planlösning, kök

  [citat] Antar att Ögonfröjd räknar in dem i "bara högskåp mot väggen". Tänk isåfall på möjligheten att ha inbyggd upphöjd diskmaskin där.
  Anna_H · 9d · 31 svar · 897 läst
  ·
 21. ricebridge

  Råd ang avlopp i kök

  [citat] Sedär, man lär sig något nytt varje dag.
  ricebridge · 10d · 4 svar · 267 läst
  ·
 22. Ögonfröjd

  Hjälp med köksplanering i nytt hus

  Precis som någon ovan nämnde så brukar det vara krav på vatten på samma bänkrad som hällen vid nybygge. Finns risk att du inget slutbesked får...... boverket har det som rekommendation och många försäkringsbolag som krav! Tallrikar rekommenderar jag varmt att ni har i lådor, slipper tunga lyft över axelhöjd samt att barnen kan hjälpa till att duka
  Ögonfröjd · 10d · 3 svar · 255 läst
  ·
 23. P

  Problem i blivande IKEA kök?

  [citat] Har tagit bort bänkskivorna på den här ritningen för att det ska beställas på annat håll men vi har tänkt på det. Det kommer bli en liten ho till vänster om hällen :)(y)
  Pöz · 10d · 7 svar · 499 läst
  ·
 24. J

  Köksserien NF Ameublement Exigence?

  Tack för besked!
  Johan Fager · 10d · 3 svar · 848 läst
 25. J

  Flytt av kök till sovalkov, planlösning?

  Bra förslag av Birgit! Hade varit ett perfekt utrymme för tex dammsugare som du nämnde också, lätt att komma åt men man slipper se åbäket :crysmile:
  Jarlsgård · 12d · 33 svar · 592 läst
  ·
 26. H

  Inbyggd kyl/frys med normal dörr?

  Inbyggd/integrerad kyl/frys kan ha tunnare väggar då omgivande isolerar, så det blir mer plats inuti. Men ingen har en vanlig dörr, man ska sätta på en egen fasad. För att få en vanlig dörr ska man köpa fristående och ställa in. Det skriver 3 säljföretag. Ingen större skillnad kanske men de flesta byggs nog in och ventilationen kanske skiljer. Vill de flesta ha ett eget skal på
  Homerunner · 12d · 0 svar · 112 läst
  ·
 27. F

  Induktionshäll djupare än 50 cm

  Tack Birgit, ser djup i din länk men fann inte själv detta i filtret
  FredrikB · 12d · 10 svar · 243 läst
  ·
 28. B

  Hur funkar det med att göra rent mellan spishällen och bakom ugnen?

  Vad menar du med "mellan spishällen"? Jag saknar ett "och" följt av något annat för att förstå det. Du kan ju också visa med några foton vilka ställen du undrar om.
  BirgitS · 12d · 2 svar · 155 läst
 29. D

  Hur mycket värme tål egentligen bänkskivor i kvartskomposit

  Jag har besökt Cosentinos fabrik i Spanien, där de tillverkar bl a Silestone. Skivorna bakas i ugn under högt tryck i ca 120 grader. Man kan gissa att högre temperaturer än 120 grader kan skada skivan. En kastrull med kokande vatten är varmare än det på undersidan. Jag rekommenderar att man använder grytunderlägg. Det finns kompositmaterial som klarar högre temperaturer.
  Deathtrip2000 · 13d · 9 svar · 680 läst
 30. grasfield

  Hjälp med köksplanering

  Tacka så hemskt mycket för tipsen vi fått! Har hjälpt mycket, nu är vi betydligt nöjdare!! :)
  grasfield · 13d · 68 svar · 3,7k läst
  ·
 31. E

  novecta kök

  Hej undra om någon har erfarenheter av kök från novecta? Verkar svårt att hitta någon information om dem på nätet.
  esbjornofsweden · 14d · 0 svar · 73 läst
 32. J

  Deaktivera dörrlarm bosch kyl...

  Jag är lite "småförbannad" på min Bosch kyl nu.... Jag har mailat med supporten, jag kan ju få av "ljudvarningen", men blinket är kvar till jag stänger av stömmen... Jag har så svårt att tro att det är något som gått sönder så det blir så här... jag tror snarare detta är en bugg eller feature. Bosch kan skicka ut en tekniker men om de inte hittar nåt fel så får jag pröjsa
  JohanLun · 15d · 4 svar · 268 läst
  ·
 33. R

  Byta köksluckor.. fantasipriser..

  Jag har funderat en del. Framförallt hur folk låter sig luras på stora belopp för nya köksluckor. Jag kan tänka mig hitta en snickade i Östeuropa som jag låter tillverka mina köksluckor, lådfronter osv, alltihop i massivt trä,, och betalar jag 10.000 för detta så tror jag snickaren blir överlycklig.. Någon annan som tänkt något liknande?
  Rasmus_ · 15d · 10 svar · 478 läst
 34. H

  Avfallskvarn-montering

  [citat] Jag är också intresserad av att veta hur det fungerar med en kvarn ovh Ikeas diskbänksinredning. Är det någon som har erfarenhet av det?
  hcan · 15d · 10 svar · 386 läst
Laddar...