Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Placering av larmdekaler

 1. T
  Medlem · 1 inlägg

  Tim3

  Medlem
  Hej allesammans,

  Har köpt ett AJAX-hemlarm från Safeland med deras larmdekaler. Larmlösningen är likvärdigt med Securitas/Verisure bara att jag kan välja om jag vill koppla på utryckningsabonnemang eller inte. Jag beställde utan installation eftersom jag inte tyckte det var några frågetecken om var sensorer, brandvarnare mm skulle placeras.

  Och det var inget bekymmer alls. Däremot funderar jag på var larmdekalerna ska placeras. Har stora och små klistermärken, fasadskyltar mm. Har googlat mig till att de mindre dekalerna ska placeras i det nedre högra hörnet och de lite större sätts över dörrhandtaget på ytterdörren.

  Men jag tänker att det måste finnas några riktlinjer eller regler som proffsen följer? Hur tänker Securitas eller Verisure när de placerar ut dekaler och skyltar på alla hus? Ska dekalen på brevlådan sitta i färdriktning med vägen eller tvärt om? Hur gör man på altandörren med glas från golv till tak?

  Finns det någon här som vet vad som gäller? :)
   
 2. O
  Medlem · 17 inlägg

  Oxbringa

  Medlem
  Hej,
  Jag jobbar inom larm branschen och har så gjort i 26 år. Någon standard kring dekal placering har jag aldrig sett. På företag så monterar vi dem så det syns på regelbundna avstånd på fönster, samt alla dörrar, porter etc. Om det är inhägnat så blir det även skyltar på staketet.
  Personligen kan jag tycka att estetiken är viktig på ett privathus, jag har endast monterat på alla dörrar, brevlådan, garageporten samt en skylt på staketet vid gatan. Inga sitter på fönstren.
   
  Redigerat 12 maj 21:39
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.