Byggahus.se
Hej,

Vi har köpt ett fritidshus, byggt på plintgrundar. Det har visat sig att det finns en hel del organiskt material i källaren. "Väggarna" till källaren består av brädor som har spikats under fasaden ner till marken. De har nu börjat ruttna och mögla. Det finns också en del gammal jord som ligger kvar i bergsskrevor under huset. För att få bort den dåliga lukten så tänkte vi byta alla brädor och göra någonting åt jorden.

Vad har ni för tips för att inte de nya brädorna ska ruttna och mögla på samma sätt som de gamla? De kommer att gå ner till marken som delvis består av betong/berg och jord.

Kan man gjuta betong över bergsskrevorna där det finns jord för att hindra att lukten tar sig upp i huset?

Antar att det blir en pressening med grus ovanpå när man har fixat det andra.
 
Cement är i alla avseenden bättre än trä i fuktiga miljöer som källare och grunder, sen om det gjuts eller muras Leca eller sätts Mineritplattor är bara efter lämplighet.

Vi har precis köpt ett hus med en massa träbråte och indragen jord i kallkällaren som vi tänker sanera. Mögelpåväxten blir inte värre, men den dåliga lukten kvarstår om man inte gör något. Ruttet material däremot kostar pengar att byta ut.
 
Plintgrund och källare har jag svårt att få ihop, Kan du beskriva mer eller visa bilder. Hur som helst så ska Ni försöka få bort allt organiskt material speciellt om det är skadat.

mvh plexi
 
Först tar man ut allt skit typ jord trä och annan bråte som mögel kan få fäste i sedan byter man ut de delar i den bärande konstruktionen som har mögel med tryckt virke sedan kan man täcka marken i krypgrunden med cellplast för att stoppa fukten från berget/marken se till att det finns bra vent i grunden så att det blir bra snurr på luften om inte det fungerar får man montera in en avfukttare i grunden som suger ut den fuktiga luften, den typ av instruktioner fick den firma jag jobbar för när vi skulle fixa ett hus från 1921 av anticimex
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.