Byggahus.se
 1. Hur mycket el förbrukar du? Jämför med andra

Miljö & Hälsa

 1. A
  jan '21

  Asbest - Fakta om verkliga risker

  178 svar · 108,1k läst
  ·
 2. H
  7h

  Asbest exponering pga oseriösa byggarbetare

  HenkeAls: [citat] Det är typiskt för detta tramsande med att "sila mygg och svälja kameler"! Under pandemins värsta hysteri kunde man ofta se folk som gick ut tog av sig munskydd och stod och råkade! Ointelligentare uppförande får man leta efter. Jag skrev till flera politiker under pandemin och föreslog att de skulle lägga förslag i riksdagen att helt förbjuda rökning då denna årligen
  126 svar · 27,4k läst
  ·
 3. J
  19h

  Mögelhus i Spanien, möjligt att sanera?

  jannesspånodamm: OK. Lycka till
  8 svar · 423 läst
  ·
 4. O
  1d

  Märklig fuktfläck i gammal 20-talsvilla

  Olaf3: Med tanke på att det är ett tak som går mot väggen i närheten av fukten så tror jag det har med varandra att göra. Att det är ett läckage av regnvatten utifrån. Glasullsisolering har tyvärr egenskapen att den kan släppa förbi fukt så den breder ut sig längre från egentliga skadeplatsen. Jämför med spån som suger i sig fukt direkt där fukt tränger in och fuktskador blir lokala
  2 svar · 562 läst
  ·
 5. Docno
  2d

  Radonhus

  Docno: Som flera redan sagt. Värdena är inte särskilt höga. Om det inte finns några friskluftsventiler i dag så kan du sannolikt få ner värdena om du sätter in ventiler. Blir då även bättre luft huset. Radon är mer en prisfråga, dvs. att ta höjd för ev åtgärder.
  12 svar · 328 läst
 6. R
  2d

  Förening högt buller nattetid

  Rkarlsson: [citat] Knutstorp ligger mindre än 1000 meter från samhället, fågelvägen ännu kortare. Hade de inte haft regler att förpassa sig till hade de med fått flytta. Crossbana har lagt ner hos oss, men det beror till största del på att föreningen inte sökte rätt tillstånd. Att sen rövhålen i föreningen likt i ts grannars inte kan bete sig och hålla sig till att inte störa eller
  141 svar · 32,1k läst
  ·
 7. M
  3d

  Vad kan det här vara ser ut som det kommer uppe i från och även i köket

  Masthugg: Det går inte att se något problem på dina bilder. Att en granne haft problem betyder inte att du har det. Att ditt kakel har komsetiska brister säger inget om fuktskada.
  20 svar · 1,9k läst
  ·
 8. N
  3d

  Tips på utredning (Skåne)

  Nora.: Vi har alltså fortfarande inte kommit i bukt med vad det är som luktar i vårt hem. Vi misstänker isoleringen, men det är ju en vild gissning. Vi vill därför utreda det och anlita någon specialist för att få ett konkret svar och ev lösning på själva problemet. Någon ni kan rekommendera? Anticimex har ingen i vår stad då den tjänsten inte är tillsatt.
  0 svar · 113 läst
 9. boihus123
  4d

  Fuktvärden

  boihus123: Frågan är vad de mätte 8-10%, i övergolvet eller golvspånet? Oavsett man är känslig eller ej så kan man bli det eller utveckla andra besvär, är ju inte bra... Sen frånlufts ventilation skapar ju ett undertryck, det gör ju att partiklar i konstruktionen tar sig in lättare. Jag hade nog räknat på att för eller senare ta ut golvet på nederplan, hoppas sylarna klarat sig sen in med
  4 svar · 210 läst
 10. Fiano1
  5d

  Ftx-ventilation ritning

  Fiano1: [citat] Hej, Företaget sim installerat ska komma och titta på problemet varför det är "fel" konstruerat. Absolut bra att ha på papper om Co2 halten är fel så att det unte bara är inbillning. Tack för tips, tar med mig detta och fortsätter mitt arbete med ventilationen!
  16 svar · 588 läst
  ·
 11. CCPusher
  6d

  Skydda pallkragar från röta

  CCPusher: Linolja och terpentin, terpentinet hjälper oljan att tränga djupare in i trät och avdunstar, alternativt bara linolja, helst rå kallpressad. Tänk på att trasor indränkta i linolja kan självantända! Bränn trasorna kontrollerat eller förvara dem i vatten. Märkligt för övrigt att dina kragar ruttnar, vi har haft våra obehandlade i fyra år helt utan tecken på röta..:thinking:
  3 svar · 529 läst
 12. F
  6d

  Hjälp, vi mår dåligt efter inflytt i radhus

  Fannys: [citat] Det var mögel i krypgrunden. Inget mögel på gästtoan, där var det parfym indränkt i tapeten. Vi spärrmålade och målade sedan väggen.
  30 svar · 9,6k läst
 13. lunnabo
  9d

  Bygga odlingsbänkar - Tryckimpregnerat eller vanligt virke?

  lunnabo: Bygg i Sten! [bild] [bild]
  54 svar · 248,2k läst
  ·
 14. KristinaRT
  10d

  Ljuddämpning av vägg mellan sovrum - enkelt och effektivt?

  KristinaRT: [citat] Dämpa mot källan till ljudet? Perfekt, precis det jag behövde veta. Hur bra är sådana svarta skumgummipaneler man sätter på väggen i studios?
  4 svar · 381 läst
 15. F
  11d

  Radon högre precis på golv

  Fjällgossen: Jo
  10 svar · 438 läst
 16. V
  12d

  Asbest i murstock?

  vewwe: [citat] Strukturen på tapeten påminner mycket om när man gjorde eget papper i skolan och är beiget till färgen (vissa delar är vita/gråa men för att det blivit målat utanpå den inne i garderoben som vi river bort). Den finns under alla tapeter även på de väggar där murstocken inte är. Den brinner nog så jag antar att den inte är asbest
  8 svar · 400 läst
  ·
 17. Bananskalare
  13d

  Mögel i villa - är det aktivt?

  Bananskalare: [citat] Jag är ute efter hur fuktigt virket är. då behövs andra prylar
  28 svar · 2,0k läst
  ·
 18. Bananskalare
  14d

  Inreda källare som ett skyddsrum

  Bananskalare: Jag funderar på alla dessa hemska vapen skriver om. Varför används inte dessa av ryssarna när de bombar sönder hela städer? Man kan nog kika lite på hur ryssarna har jobbat på mot Ukraina. Att städerna är sönderbombade? De lyckades under andra världskriget bomba sönder hela städer utan några superbomber. Sen är det inget skedde över natten. Nä jag tror inte det finns några
  69 svar · 24,1k läst
 19. S
  17d

  Kontaktlim? Asbest?

  Sun123: Ny bild
  4 svar · 466 läst
  ·
 20. H
  18d

  Ingen fläkt i badrum, nu svartmögel på vind

  henche: [citat] Plåt är väl bättre än eternit på så sätt att det inte innehåller asbest.
  12 svar · 795 läst
  ·
 21. Å
  19d

  Svartmögel i vindsutrymmet

  Åke Säterberg: Tack! Då kan jag känna mig trygg.
  2 svar · 375 läst
 22. putte22
  20d

  Skyddssandal Helly Hansen 78236 Chelsea

  putte22: Någon som kan ge erfarenhet av dessa skyddssandaler? Lätta? Luftiga? Komfortabla? skrotade mina solid gear sandaler nu och måste ha nya skyddskor på jobbet. Kravet är metallfria och luftiga för fötterna kokar på dagarna:crysmile:
  0 svar · 250 läst
 23. B
  23d

  Oljud i väggen

  BaraT: Nu har jag fångat ljudet tydligare. Det låter lite annorlunda mot verkligheten dock. Det är mer baston som hörs från båda väggarna mot grannarna och endast i vardagsrumet. Någon som kan ha någon gissning vad det kan vara?
  5 svar · 993 läst
  ·
 24. S
  24d

  Tagit bort nerjutna tryckimpregnerade reglar och ändå luktar det!

  Shova: [citat] Vi hade plattor som liknar dagens huntonittak. Fast en äldre variant från när huset byggdes
  65 svar · 13,7k läst
 25. B
  26d

  Akustikproblem i nybyggt kök

  Bukefalos: Vi hade ett vardagsrum som ekade något oerhört (långt och smalt) trots att vi hade soffor, mattor gardiner etc. Vi satte upp en stor tavla som vi byggde själva med affisch + anslagstavla som bakstycke samt ett par mindre vanliga tavlor längs den ena långsidan. Detta gjorde otroligt mycket och i princip allt eko försvann. Så tavlor hjälper absolut, särskilt om ett par av dem kan vara
  45 svar · 7,0k läst
  ·
 26. Rickard.
  29d

  Solceller - eternittak

  Rickard.: [citat] Egen energi skriver det på hemsidan.
  4 svar · 517 läst
 27. snuttjulle
  30d

  Svart isolering runt vattenledningar

  snuttjulle: Tvivlar på att det finns asbest i den där isoleringen då detta i de flesta fall hittas i rör böjar vid synliga rör. Användes som armering i det spacklet (gips) man snyggade till rörböjarna med. Detta ser ut som asfaltspapp med glasull innanför. Men vill du vara helt hundra så finns det bara ett sett och det är att sända in för test.
  2 svar · 491 läst
  ·
 28. Jonatan79
  15 apr

  Orolig för exponering av asbest mm

  Jonatan79: Du svarar på frågan själv. Inte ett dugg riskabelt något av det du beskriver. Glad påsk!
  53 svar · 40,9k läst
  ·
 29. Bananskalare
  15 apr

  Törs man köpa hus med mycket radon? 70-tals suterränghus.

  Bananskalare: Det är inte så mycket att oroa sig för. Men bara genom att se över ventilationen. Kan man lösa många problem. Gillar du huset köp det.
  2 svar · 653 läst
 30. BirgitS
  14 apr

  Blåbetong?

  BirgitS: Om den är blåaktig kan det vara blåbetong men det är inte all blåbetong som är uranhaltig. Tillverkningen upphörde 1975 men materialet fortsattes att användas i 10 år till.
  4 svar · 530 läst
  ·
 31. chrischris
  13 apr

  Giftig slipers?

  chrischris: Jag ska borra och sniffa, tack för alla svar!
  10 svar · 3,3k läst
  ·
Laddar...
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.