Lill72
Lill72: För ungefär 25 år sedan fick jag för mig att ta bort mattan i trappan och i hallen på övervåningen. Slet som ett djur med att slipa bort det där hårda svarta limmet, minns att det tog minst 40 arbetstimmar innan jag var klar och här sitter jag nu med en trären trapp. [bild]
185 svar · 140,9k läst
·
BirgitS
BirgitS: [citat] Jag uppfattade det som att det är du som förespråkar att temperaturökningen beror på något som människan inte kan påverka och inte jag. Men tydligen menar du trots allt att man är ute på hal is om man påstår att mänskligheten inte påverkar klimatet. Vad bra att vi är överens om det. [citat] Precis, klimatet blir allt varmare och det beror inte på de normala svängningarna
703 svar · 29,1k läst
·
J
Jennyeve: [citat] Verkar rimligt, tack!
11 svar · 274 läst
·
E
Erik Salhammar: [citat] Pappa snarare.
89 svar · 15,4k läst
·
eriksore
eriksore: [citat] Tack, och det krävs tydligen en för att känna igen en
6 svar · 446 läst
·
spikplanka
spikplanka: [citat] Det där funderade jag också på: practical-sailor.com: DIY Wood Preserver & Treating Teak - Practical Sailor (2020-12-19) "The DIY glycol borate solution was made by heating one gallon of ethylene glycol with one pound of borax," "Boracol, a glycol borate formulation, for maintenance of teak decks. /../ the drier the wood, the more quickly and thoroughly it will be drawn in."
2 svar · 345 läst
·
J
jonaserik: Är det en murad vägg mot utsidan, så är med säkerhet så att bruket har blivit vått/fuktigt och då fäller det ut cement och kalk, blir som en vadliknande massa. Smcka på det och det kommer att finnas en saltsmak. Sen det med unkenheten är säkert så att det finns fukt kvar i väggen och lokalen. Så det blir att först försöka få bort fukten, kanske med en avuktare någon/ra
1 svar · 149 läst
·
klaskarlsson
klaskarlsson: [citat] Nu bifogade du ingen bild, men vi har också råkat ut för att möss (är rätt säker i vårt fall) har hittat detta och ätit och bajsat i trädgårdsboden - massor av "svarta riskorn". En del gnagare äter ju viss mängd av sin avförig för att få en bra matsmältning och näring
1 svar · 172 läst
S
stenna: [citat] kanalfläkt eller skåp med fläkt inomhus är nog ett bättre alternativ med tanke på störande ljud , men dyrare . Fläkthastigheten har stor betydelse för ljudvolym , sommartid kanske du kan ha lägre fläkthastighet , funkar inte för mig ,jag kör max fläkthastighet hela året . Sök på gummimuff 110-100 tex.
6 svar · 259 läst
J
jonaserik: Gammal skorsten som det ser ut, har säkert varit en olja eller vedpanna förut. Nu en VP, skorstenen ska tydligen vara kvar, så linda gasbinda runt med tapetlim och måla den bit som sticker ner. Sen sätter du ett ventgaller i röret som kan justeras, det är nog en dålig vent nu då en panna är borta.
2 svar · 192 läst
·
A
AnnaSandström67: Tack för svar. Det är inte i källaren men trappan ligger direkt på golvet då huset är etage. Huset är från 60-talet och golvet är betongplatta på mark med uppbyggd golvkonstruktion eller s.k flytande golv (s.k sandwich konstrutkion, betongplatta, marksiva, överbetong). Något som man bör kolla upp?
2 svar · 172 läst
·
N
Nifa: [citat] Jag skar upp delar det var bubbligt. På vissa håll var det inget och på andra fanns det. Oklart om det var mögel men det luktade "unket" när man höll näsan nära. När jag skrubbat bort försvann lukten. Det hela slutade med att jag tog bort tapeten på ytterväggarna så att väggen kan andas lite lättare. Det var inte fläckar överallt utan på vissa mindre områden.
2 svar · 516 läst
·
N
Nicklas92: [citat] Ja det har jag införskaffat en! Den får jag nog också prova!
15 svar · 332 läst
T
Trollebergaren: Hej, någon som har erfarenhet av företag som arbetar med asbestsanering i norrbotten och kan rekommendera något eller tvärtom?
0 svar · 118 läst
spikplanka
spikplanka: [citat] Plast är tunt och mjukt så ljud passerar i praktiken obehindrat. Men spärrar matos och fukt. [citat] Tyg förhindrar inte fibrer eller kemikalier från dämpningsmaterial eller matos in i materialet. Kan iofs fungera om man slänger alltihop efter några veckor eller månader.
10 svar · 437 läst
A
Abies koreana: [citat] Du har utvecklat en fobi för "kryp" och det är du långt ifrån ensam om men det hjälper ju inte dig just nu. Om ditt obehag/rädsla för kryp börjat begränsa ditt liv på något sätt genom att du undviker vissa saker och därmed ändrat ditt livsmönster så påverkar det ditt liv i allra högsta grad. Det behöver det inte göra, du kan ändra på det om du själv vill. KBT är en
9 svar · 519 läst
·
W
witten: Sök på "silberfisch gel" på amazon.de
82 svar · 24,8k läst
K
Keeefan: [citat] Tusen tack för ditt pepp och vänliga ord!🌻 / Per
168 svar · 29,1k läst
·
B
byabin: [citat] Nej, det är en hel livsstilsförändring. Att minska på köttet är bara en liten del av den, men bidrar i den proportionen skulle jag tro - till liten del. Jag kan inte påstå att jag saknar att vräka i mig revben och stekar på buffen utan ser mer fram emot den mat jag äter nu. Vilket jag absolut inte trodde var möjligt innan. Naturligtvis ska man göra som man mår bra av, vare
15 svar · 645 läst
·
R
Rasmuzs: [citat] Okej ! Tack för svar. Har precis idag gjort som du, penslat på Jape mögel fri. Väntar ett dygn innan jag skrubbar bort det vilket vad jag förstår inte är nödvändigt, men för att lugna sinnet. Sänker med ned taket för att sätta spottar. Taket är vad jag förstår bytt för tio år sedan så säkert äldre påverkan. Ha de gott !
8 svar · 2,0k läst
·
K
Krabbeluring: Jag tycker du bör nypa av en bit och skicka på prov för att utesluta och därmed lindra ångesten. Om det nu råkar vara blottad asbestpapp skulle jag nöja mig med att pensla över det med någon lack och därmed låsa det helt, om jag nu hyrde.
3 svar · 360 läst
·
MathiasS
MathiasS: [citat] Ok, då är det ju enkelt att besiktiga då och då. Ser du att det växer, fundera på hur du kan göra utrymmet varmare och torrare. Jag skulle inte bemöda mig med att ta bort något. Det finns ändå i luften och kommer växa om förutsättningar finns för det.
4 svar · 275 läst
·
J
Jack Svensson1: [citat] Jo jag gjorde en felanmälan första gången men då försvann lukten av någon anledning fick dock rådet att hålla ventilerna öppna men problemet är som sagt att rök mm då istället sugs in. Ska ta upp problemet igen tänkte kolla om någon kände igen beskrivningen av lukten osv.
7 svar · 316 läst
H
Harald Blåtumme: Jag kör med SuperCat musfällor i motorrummet på våra bilar, har funkat bra. Skaffade en ultraljudsskrämma också men det blev ett jäkla liv på hundarna i grannskapet så den fick kopplas ur.
3 svar · 296 läst
G
Grannens Häck: [citat] Förmodligen inte tillåtna numera.
28 svar · 37,1k läst
·
Alfredo
Alfredo: [citat] Det skadar knappast att skrap/borsta/dammsuga bort det. Ser väl trevligare ut om man blir av med det värsta.
9 svar · 582 läst
·
franklarsson
franklarsson: Denna pdf, på sidan 6, innehöll svaret jag sökte. De innehåller asbest. https://www.linkoping.se/contentassets/5f10d5ee99b9402ab1f2f50f717de8e0/miljoinventering-beridaren-6-och-9-180613.pdf
4 svar · 339 läst
·
G
Glennan94: [citat] Tack för svaret och tipset, får se vad andra tycker med sen om jag får fler svar.
2 svar · 251 läst
·
S
sepani: [citat] Innan dess har den åkt ut. Största problemet nu att frun som hade värsta problemen är besvärsfri…🙀😂
36 svar · 4,7k läst
Skärkarl
Skärkarl: [citat] Det är olika regler i olika kommuner.
14 svar · 616 läst
B
Byggmarodören: treetex?
1 svar · 241 läst
·
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.