Byggahus.se

Naturhus, bygga eget

 1. M
  Medlem Nivå 1
  Hej!

  Jag och min fru har länge velat bygga ett så kallat naturhus, alltså ett hus inneslutet av ett större växthus. En design som ger ett mindre energikrävande hus och med fördelen att man får flera varma dagar under året.
  Vi skulle vilja bygga något likt Sundby naturhus (www.sundbynaturhus.se), både i storlek (ca 140kvm boyta) och design. En skillnad är att vi skulle vilja bygga i lösvirke, medan de har gjort ett modernt timmerhus.

  En parentes i bygget är att varken jag eller min fru har någon erfarenhet av att bygga hus eller snickeri, vilket självklart gör saken lite klurigare när en del av drömmen är att bygga huset till stor del själva. En stor fördel är dock att tid spelar mindre roll för oss, och vi är införstådda att husbygget kommer ta flera år. Vi är bra på att lära oss nya saker, och börjar vi så kommer det att bli ett hus tillslut!

  Självklart finns det tusentals frågor som vi inte har svar på än, men vi lär oss med tiden. Dock mycket nyfiken om det finns fler personer i en liknande sits, där vi kan utbyta tips och idéer? Vi är intresserade av alla synpunkter man kan bidra med om tid, kostnad etc.
   
 2. K
  Medlem Nivå 6
  låter som ett roligt projekt :) skissa själv på ett hus med liknande koncept ett tag men la iden åt sidan till förmån av en annan skiss... kan inte hålla på med allt samtidigt ;) men de ja kom fram till då var att glas är dyrt... speciellt glaset till taket eftersom de bör vara härdat, alternativet är kanalplast men de förstör ju lite intrycket enligt mig.

  innan jag la ide´n åt sidan så kom jag iaf fram till att en gavel med ordentligt med yta typ enligt bilden
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  3.png


  är bättre både till yta och kostnad

  hoppas de kan hjälpa lite :)