Kvalitet trall 34x145

1k läst  6 svar

Sida 1 av 1
 1. sergeant
  Verktygstokig Nivå 5
  Hej

  Vilken kvalitet på trall kan man förvänta sig nu för tiden? Byggde ett antal altaner för 10-20år sedan och kan inte minnas att det fanns fullt så mycket, kvist, blad och hornkvist/knast då.

  Beställde så kallad ”premiumtrall” 34x145 men mitt första intryck är inte övertygande. Skulle vara nytryckt men impregnerades i juli förra året. Hur ser vanlig trall ut? I denna leverans sticker flera knastar upp och ger viss skaderisk om man går barfota.

  Jag är beredd att betala ganska mycket extra för fin trall men svårt att hitta. Jag ha lagt ned mycket tid och pengar på att få altanen perfekt så synd att nöja sig med tråkig trall. Men jag kanske är för kräsen?

  273B758F-97B0-48FD-A95F-0DEFF90B3849.jpeg 7EACA5E8-02D8-429B-8F98-045D36B6DB61.jpeg

  Mvh
  ///Henrik
   
 2. H
  Medlem · Nivå 17
  Jag handlar alltid på plats och det innebär att man kasserar mellan 5-8 st per 1 st man behåller. Så kvaliteten är dålig. Dock är ju detta inget premium sortiment jag plockar av.
   
  sergeant gillar
 3. hantverkare1
  Medlem · Nivå 12
  Det är svårt att få tag i bra 34x145. Att hitta premiumkvalitet är nästan omöjligt utan rätt kontakter.
  28x120 är däremot inga problem att få riktigt fin.
   
  sergeant gillar
 4. sergeant
  Verktygstokig Nivå 5
  Så har jag gjort många gånger tidigare men orkar inte sortera fram 100st 5,4m längder. Jag räknar med att man blir lite mindre kräsen när man står där med skruvdragaren i ena handen och trallen i andra.

  Men visst straffar det sig att vara lat

  ///H
   
 5. sergeant
  Verktygstokig Nivå 5
  Kan bara instämma. Har hittat mycket 28x120 av bra till väldigt bra kvalitet.
  Tyvärr vill jag gärna ha 34x145 men svårt med kvaliteten. Har sett skräckexempel på Hornbach till ok kvalitet hos Beijer. Leveransen i bilden var från XL-Bygg och nyleverans blir från Beijer.
  Främsta skälet till omleverans är att den var gammal och att det saknades virke.
   
 6. L
  Medlem · Nivå 12
  Dom översta i bunten ser ut att vara från centrum av stocken viket normalt är exelent-kvalité men det skall inte vara svart runt kvistar. Däremot som jag nämt innan skall den vara färsk, men träbolaget får alltid över en del från förra året som dom försöker prångla ut.
   
  sergeant gillar
 7. sergeant
  Verktygstokig Nivå 5
  Tack för infon! Det var pga ”åldern” som den returnerades. Sedan väl mycket hornkvistar och vissa röt/barkkvistar som jag gissar är det du menar med svart runt.
  Misstänker att firman glömt bort min beställning och levererat det de hade. Därav en leverans där hälften saknades (inte bara trall).

  Tack
  ///H
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: