Byggahus.se
Tänkte koppla in poolvärmepump PH6000-F från Jula och vart lite fundersam om informationen jag fick från säljare stämmer. Han sa att när poolpumpen stannar (går via tidur) så stängs värmepumpen av via flödesvakten och och startar igen när poolpumpen startar. Såg nu att det fanns anslutning för poolpump i styrskåpet, ska den användas eller kan jag lita på flödesvakten?

image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder



image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

//Pera
 
Verkar inte finnas någon extern ingång för styrning av systemet på ditt schema så att använda 1-2 till cirkpumpen bygger nog på att du manövrerar till/från via displayen och pumpen då styrs av VP-styrningen. Det går säkert bra att låta denna styras via sin interna flödesvakt och då indirekt via din tidstyrda pump.

Frågan är bara hur logiken hanterar fel i flödet, ligger den bara och väntar går det ju fint men löser det ut något blockerande fel som måste kvitteras går det sämre. Troligtvis återstartar den precis som säljaren nämnde.
 
Julas kundservice kunde ej svara på frågan i dag,återkom på måndag vart svaret. Ska prova i morgon och se vad som händer med eventuella felkoder och om den startar igen när flödet kommer.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.