Byggahus.se

Koppartjuvar

 1. M
  Medlem · Halland · 1 545 inlägg

  Markarbetaren

  Medlem
  Dom som brukar rota i våra skrotcontainers på jobbet är mestadels bulgarer och rumäner, iaf. säger plåtarna på skåpbilarna det.

  Beträffande politikernas ovilja att stoppa utflödet av stöldgods ur landet så är det relativt enkelt att förstå den ekvationen om man tänker efter lite. Man måste ju förstå att allt som går på export, stöldgods eller ej, betyder stora inkomster för staten. Om en bil stjäls och skeppas till öst så innebär det att den ska ersättas i dom allra flesta fallen, och det är knappast AB Svenska staten som vi har som försäkringsbolag. Nä det är privata bolag i många olika led som är inblandade, och det ger kassaklirr i form av moms, arbetsgivaravgifter osv. osv., och allt bekostas av privata aktörer, bolag och privatpersoner. Att sätta en extra polis vid gränsen är ju en enda stor förlustaffär för staten.
   
 2. electroluxaren
  Medlem · - · 9 297 inlägg
  Ja där nere förstås...:rofl:
   
  • Laddar…
 3. hsd
  Medlem · Kalmar län , Östra Götaland · 3 963 inlägg

  hsd

  Medlem
  Vet ett par skrotfirmor som betalar kontant, man kan även betala kontant
   
 4. electroluxaren
  Medlem · - · 9 297 inlägg
  för oss kopparinnehavare är ju detta bra
  vill gärna be om adresser men olämpligt här
   
  • Laddar…
 5. M
  Medlem · Halland · 1 545 inlägg

  Markarbetaren

  Medlem
  Jag brukar alltid få kontant. Dom gör en kreditering på Visa-kortet samt tar personuppgifter. Har aldrig råkat ut för sköntaxering av skattemyndigheten. Hos ett av Sveriges största återvinningsföretag var man dock tvungen att ha ett organisationsnummer för att bli krediterad. Misstänker att dom vill slippa ha privatpersoner som kommer in med småskrot som kräver olönsam administration.
   
 6. Stefflo
  Husägare · Västmanland · 424 inlägg

  Stefflo

  Husägare
  Har du tittat upp ur din lilla låda senaste 10 åren? Har du läst andra svar i denna tråd? Det är fan inte svenska personer som håller på med detta men vill du tro det så kan tyvärr ingen inom sjukvården hjälpa dig.
   
 7. H
  Medlem · Dalarna · 1 832 inlägg

  HSP

  Medlem
  inte bara koppar som försvinner,,,
  såg en bil som stod parkerad vid en avtagsväg, en dag senare var huven öppen, batteriet och katalysatorn borta. ett avbrutet tigersågblad på marken....

  Läser ganska ofta att diverse koppar försvinner fån hus så det är nog inte så ovanligt tyvärr...

  Kompisen driver en mindre bilverkstad, får ibland besök av "uppköpare" som vill köpa batterier katalysatorer och kabel... Han meddelar att han inte har något och avviar de från platsen... Uppköparna kommer ofta i bulgarien registrade minibussar....Han har dock inget skrot synligt i verksamheten allt förvaras inlåst och utom synhåll för besökare...
   
  • Laddar…
 8. T
  Medlem · Blekinge · 7 123 inlägg

  Thomas_Blekinge

  Medlem
  Otroligt vad det vimlar av förmodanden, förutfattade meningar och gubbsnack i den här tråden. Öststatsbilar är överrepresenterade, där ser man, dom måste vara gangsters.
  I gp misstänks anställda för kopparstöld: Anställda pekas ut i granskning av misstänkta kopparstölder | Göteborgs-Posten - GP granskar , inte ligor.
  Långt innan Sverige gick med i EU stals det koppar, bl a jordlinor. På ASEA i Ludvika gick ett talessätt: ett kilo koppar om dagen är min pensionsförsäkring.
   
 9. U
  Medlem · 219 inlägg

  Unikt namn

  Medlem
  Det är ju en ganska tråkig utveckling att man till och med är tvungen att låsa in sitt skrot nu för tiden. :surprised:
   
 10. H
  Medlem · Dalarna · 1 832 inlägg

  HSP

  Medlem
  Han resonerar det ingen ser lockar inte till sig objudna gäster. Så det är dumt att exponera attraktiva grejer.

  Samt att det ser mer städat ut mot att ha ett skrotupplag på området...
  Och då får man med automatik mer kunder med finare bilar...
  Även kommunens miljöinspektörer blir glada när det är ordning och reda.
   
  • Laddar…
 11. U
  Medlem · 219 inlägg

  Unikt namn

  Medlem
  Om din gubbskröna från Ludvika ska bli mer trovärdig än andras, bör den nog styrkas med en källa.
   
 12. H
  Medlem · Dalarna · 1 832 inlägg

  HSP

  Medlem

  Det är klart att alla öststatsbilar inte används vid brottslighet.
  Och givetvis stjäl endel anställda på sina arbetsplatser.

  Följer man nyheter på tv då ser man ett mönster, båtmotorer försvinner till öst.
  Menar du att det är Svenssons som kör de till öst?

  Uppdrag granskning visade en klädhärva som gick till öst.... Är det då de anställda på klädinsamlingen som arrangerar detta?

  Varför nämnde min kompis att det var BG registerade fordon på besök som utgav sig att vara uppköpare. (de ville även betala kontant) Mig veterligen har han inte något emot bulgariska människor. Men oavsett nationalitet på uppköpare så kontant betalande skrothsndlare befattar han sig inte med.

  Huset i högfors som "kapades" från ägarna för några år sedan och beboddes av personer som inte var svenska och myndigheter stod handfallna, de klarade inte av satt verkställa avhysning... det var också med på nyheterna.

  Har läst åtskilliga väktarraporter med misstänkta utländska fordon i närheten av industriområden på väldigt konstiga tidpunkter. Men det är klart turista och övernatta vid industriområden är väl helt normalt... Givetvis så finns det även svenskregistrerade fordon med i väktarraporterna också.

  Klart vi har egna brotslingar men vi kan inte blunda för den verklighet vi lever i. Pga låga straff liten risk att åka fast så är Sverige tyvärr ett resmål för utländska brotslingar...


  Och även före EU stals koppar. Och vi har egna brotslingar. Men påföljden för brotten oavsett nationalitet är på tok för låg. Polisen är bakbundna av ett överbelastat rättssystem. Tulen är bakbundna av en föråldrad lagstiftning...
   
 13. Staffans2000
  Banned by Bo · 9 645 inlägg

  Staffans2000

  Banned by Bo
  Jag har lite känningar i järnvägsbranchen.
  Det som stjäls är signal och jordkablarna. Utan signaler. ingen trafik. Kontaktledningen är ständigt spänningsatt, så den är det nog inte många som ger sig på.
  I Norge däremot, har de flera nerlagda elektrifierade banor, där stolparna dessutom är av trä och kontaktledningen strömlös. Ni kan gissa hur en motorsåg kan förenkla den metallåtervinningen.
  Så på banan upp till Notodden körs endast dieselmotorvagnar trots att det finns kontaktledning, men där är den spänningsatt för att förhindra stöld.

  Staffans
   
  • Laddar…
 14. electroluxaren
  Medlem · - · 9 297 inlägg
  Va tomt det skulle bli jär då!
  Eller följer du med?
   
 15. Alfredo
  Besserwisser · Västernorrland · 11 239 inlägg

  Alfredo

  Besserwisser
  Fast det är, som jag ser det i detta sammanhang, ingen kontant betalning om de krediterar ditt kort. Med kontant betalning här avses nog en ospårbar betalning med just kontanter.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.