Byggahus.se
I
Nu kommer kanske en tokig idé och då får ni gärna säga stopp:)

Vi har flyttat in i ett hus från ca 1850 (tror vi) men som har renoverats med mer eller mindre lyckade resultat under åren. Nu ska vi så gott det går försöka rätta till några felrenoveringar. Etapp ett blir att riva tilläggsisolering och istället putsa lerteglet (ytterväggarna består av två lager tegel, oklart om luftspalt), lägga trägolv och få in kamin i huset igen. När vi började riva plastmattan upptäckte vi att den ligger på golvspån ca 2 cm, som ligger på ca 7 cm cellplast, sen känner vi plattan. Vi vet inte om den är oisolerad eller tjocklek på den. Känslan är att plattan har relativt hög fukthalt då tretexskivorna som sitter som första lager isolering på väggarna är ordentligt fuktiga även på ca 160 cm höjd. Tyvärr har fukt även letat sig in i golvspånet på kanterna, även här från fuktvandring i stenväggarna.

Vår plan är att riva ut allt ner till plattan, för att se hur den mår. Sen lägga platonmatta med höga uppvik. Regla ovanpå plattan och ösa ner skumglas. Sen lägga golvet på reglarna samt sätta ventilerande lister (någon som har tips på snygga? Eller är det fräsa själv gäller?). Vad har ni för tankar kring det?
 
  • Hål i marken vid vägg, vita kulor, skum-lik substans, möjligt skadedjur eller isoleringsmaterial, skruvmejsel för skala.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Vägg med vattenskada, exponerad isolering, mögel, och skadad tapet. Renoveringsbehov synligt.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Finns klackfoder som har plats bakom för en platon och kan jackas ur med jämna mellanrum för vent. I övrigt avstår jag.
 
I
J jonaserik skrev:
Finns klackfoder som har plats bakom för en platon och kan jackas ur med jämna mellanrum för vent. I övrigt avstår jag.
Tack för tipset. Kollade lite snabbt och det ser ju verkligen ut som en smidig lösning. Har du testat det själv?
 
Jepp, har gjort en matkällare och det är platta på mark. Platon på plattan och uppvik ca 20 cm, med 10 cm EXP ovanpå, blev ett lyft av färdigt golv med plastmatta 15 cm tjock. Skar av platon ca 5 cm från golv och klackfoder på det, går bra att såga ur på uppsidan för ventilation, ca var 20 cm.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.