Byggahus.se

Husstomme prefab

 1. K
  Medlem Nivå 1
  Hej! En nybörjarfråga gällande nybyggnation av hus. Finns det någon tillverkare som gör prefab hus men som är utan skal eller att de erbjuder möjligheten att göra egna tillval förutom typ kök? Jag skulle vilja se vad det kostar att bygga en så enkel enplansvilla som möjligt men kunna bestämma det estetiska själv, tycker inte om utseendet på typ älvsbyhus och vill kunna välja miljövänliga material osv.
   
 2. Bemmin Byggare
  Lösvirkesbyggare Nivå 3
  Lösvirkeshus är ett bättre val för den som vill anpassa och göra egna val, ekonomiskt och kvalitativt. Är du bosatt i västerbotten? Isf. måste det ju vara allra billigast att köpa ett äldre hus med bra stomme och bara renovera upp det?
   
 3. K
  Medlem Nivå 1
  Det är ett gammalt hus vi har nu som vi håller på att renovera upp. Det är dock inte så billigt, gamla hus för med sig en hel del kostnader, avloppsbrunn och infiltrationsbädd som måste byta, total elsanering, luftavfuktare under golv, byta av timmerstockar, nytt kök osv osv i alla oändlighet. Huset i sig har inte heller nåt större värde enligt banken så då är det svårt att få lån till större insatser. Allt ska man då ha i plånboken vilket inte finns. Sen ska man också vilja ha ett evigt liv av renoverande, det är väl där vi står nu, orkar vi detta eller kanske det vore ganska skönt med ett helt nytt hus, några år av nybyggnation och sen resterande liv friställt till andra nöjen. :) Har du tips på leverantörer av lösvirkeshus?
   
 4. H
  Moderator · Nivå 25
  Men om detta är ett område där banken inte anser att det finns något värde i huset, då kommer banken att vara minst lika avogt inställda till ett nybygge. Om du bygger för ex. 3 milj. i ett område där inget hus säljs för över 2 milj. Så kommer du i bästa falla att få låna 1 700 000, som exempel.

  Och allt som är dyrt med en renovering, kostar minst lika mycket i ett nybygge.
   
 5. K
  Medlem Nivå 1
  Nybygget skulle inte bli på samma ställe, isf säljer vi detta för att nollställa våra lån först.