Byggahus.se

Golvet har "lyft" sig!

 1. S
  Medlem Nivå 1
  Hej,

  Lade nyligen nytt laminatgolv i vardagsrummet och har bott här i ca en månad. För två veckor sedan började golvet lyfta sig lite smått, som om det fanns en stor luftbubbla därunder. Det blir bara värre för varje dag och bubblan har vuxit något enormt, golvet böjer sig rejält alltså så att man nästan sjunker in när man trampar på det området. Det finns nya golvspånskivor undertill, ingen fukt, Vet någon vad detta kan bero på och vad ska man göra år saken. Har för mig att de lade golvet var väldigt noga med avståndet till väggen, men kan inte tänka mig något annat,

  Förslag någon?
   
 2. B
  Medlem Nivå 7
  Det låter som om golvet ligger för nära väggarna och inte kan rör sig som du misstänker. Av med golvsocklarna och se hur det ser ut hade jag gjort.
   
 3. T
  Medlem · Nivå 14
  Som sagt kolla så att det är ett avstånd på 7-10 mm till väggarna, golvet sväller på sommaren så om golvet ligger för när väggen så bågnar det .
   
 4. H
  Medlem Nivå 1
  Jag har precis samma problem. Nu när sommaren kom så lyfte golvet rejält på flera ställen. Jag har tagit bort golvsocklarna och konstaterat att golvet ligger ända in till väggen utan något avstånd. Om jag sågar bort runt 10mm längst in mot väggarna kommer detta att lösa problemet?!

  Tacksam för svar!
   
 5. T
  Medlem Nivå 4
  Ja, bara såga bort lite så löser det sig. Det måste kunna röra sig, svälla och krympa.
   
 6. it-snubben
  Medlem Nivå 11
  En tanke bara. Kan det inte vara så att en tung möbel gör så att golvet inte kan röra på sig? Äldre finmöbler har ju en tendens att vara rejält tunga.
   
 7. J
  Medlem · Nivå 8
  Såga inte bort för mycket bara. Kanske bäst att ta det i två omgångar. Synd om det glipar och man måste byta/bygga på golvlisten.
   
 8. H
  Medlem Nivå 1
  Någon som har förslag på vad för verktyg som jag skall använda till detta?!
   
 9. V
  Medlem Nivå 7
  fein multimaster eller bosch multisåg va nu den heter
   
 10. J
  Anonym
 11. T
  Medlem · Nivå 14
  Fast Bosch Multisågen är inte i närheten så bra som Fein Multimaster, men så kostar Fein 2000 kr mer också : )
   
 12. H
  Medlem Nivå 1
  Sådär ja! 10 minuters jobb med fein multimaster och golvet sitter som det ska! Man tackar och bockar för hjälpen!