Byggahus.se
Vi har nyligen renoverat vår källare och satt in en ny källardörr/öppning där det förut bara var ett fönster. På insidan av dörren är det helt blött inuti väggen där sprickan på bilden är. En av byggarna var och tittade och trodde att fukten kommer utifrån och att när ( en annan byggare) putsat fasaden borde satt ett "membran" eller skydd eller liknande på nedre delen av väggen för att stoppa fukt från att komma in i väggen. Mot väggen under jord sitter en isodränplatta men det är berg ganska så grund under marken.
Byggaren föreslog att vi ska bygga ett entrétak för att skydda dörren och fasaden från regn/snö men frågan är om det löser grundproblemet?
 
  • Nyinstallerad källardörr med en synlig spricka och fuktmarkering på den inre väggens hörn.
  • Nyinstallerad källardörr i vit fasad med spricka där fukt har trängt in.
Bättre upplösning bild
 
  • Sprickor i en vägg vid en dörrkarm med en vitmålad dörr och en brun dörrmatta på golvet.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Borde man satt ett membran eller något längst ner på väggen? Har ingen koll på putsning.
 
Ligger det klinkersplattor och klinkersockel på golv? Vilken färg har ni använt att måla väggen där det spruckit/släppt?
 
Japp det ligger klinker på golv och silikatfärg på vägg
 
R
”Renoverat” som i endast byte av ytskikt?

När ni putsade fasaden, dränerade ni om då med? Om inte, när dränerades det senast?
 
Renoverat som dränerat utanför, blottlagt en vägg för att göra en ytterdörr in till källaren, den som du ser på bilden. Grävt/sprängt ner, lagt isolering och dräneringsrör även under golvet pga berg som går in i väggen ( dock ej på den sidan där ytterdörren är). Lagt värmeslingor, betong och klinker. Byggt nya väggar/putsat till väggarna och målat med silikatfärg på alla väggar som är mot yttervägg. Utanför där vi blottlagt en vägg för att göra ytterdörr har vi putsat till väggen. Har inte målat än. Det är svag lutning ner mot ytterdörren men vi har satt ett avlopp precis utanför ytterdörren. Från är varför det kommer upp fukt i väggen på ett specifikt ställe brevid ytterdörren. På andra sidan dörren eller på resterande väggen ser det bra ut, inga sprickor.
 
Det ligger inga dräneringsrör utanför den väggen där ytterdörren är i o m att det är i princip samma nivå som marken utanför, däremot sitter det isodränskivor en kort bit ner längs med grunden
 
Skulle tro att väggen suger fukt underifrån,
Stopp i dränering up utsidan eller fel fall, vattenådra i berget?

Kolla dräneringen
 
  • Gilla
Estelletiger
  • Laddar…
P Petter Forsen skrev:
Skulle tro att väggen suger fukt underifrån,
Stopp i dränering up utsidan eller fel fall, vattenådra i berget?

Kolla dräneringen
Ok Det är ingen dränering utanför ytterdörren, marknivån är samma nivå som inne. Men det är ett berg strax under marknivån precis utanför entrén
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.