Byggahus.se

Fukt vid källartrappa utomhus

 1. M
  Medlem · 23 inlägg
  Hej,

  Har fått in fukt i väggen som vätter mot källartrappan. När vi flyttade in var det fukt på väggen men besiktningsmannen menade att det enbart hade att göra med att det inte var någon värme på i källaren. Som för övrigt var helt i betong. Vi grävde ut och isolerade o gjöt ny platta m golvvärme. Ska tilläggas att det var snustorrt i marken när vi grävde ut, trots november och mkt regn. Men ser nu att det börjat komma tillbaka fukt på insidan om väggen. Försökt ta bilder för att tydliggöra. Tror ni trappan behöver tas bort och dränera eller tror ni det räcker med någon form av plåtlist mot väggen för att avleda det värsta regn/snö? Är några håligheter i springan mot väggen. Törs man täta dessa el är det risk att bygga in fukten? Körde nån provisorisk lösning m fogskum ifjol, som jag skar bort nu.. helt enkelt inte haft tid o ork att ta tag i det på rätt sätt. Men känner att jag måste nu...

  Tacksam för svar. Är helt novis när det gäller detta
   
 2. A
  Medlem · 205 inlägg

  ati

  Medlem
  Rengör trappan och springor ordentligt så det inte ligger något material som binder fukt, därefter tätar eventuella håligheter med cement express eller liknande så har du förbättrat förutsättningarna avsevärt. Ser inga problem i att bygga in lite fukt i en betongkonstruktion, det kommer torka upp över tid. Annars kanske det finns andra lösningar på ditt problem, ett tak över trappan kanske?
   
 3. M
  Medlem · 23 inlägg
  Tack för snabb respons! Ja, tak hade varit bra, dock tight med fönstret som ligger på markplan. Men då ska jag kolla upp tipset du gav. Återigen, tack!
   
 4. M
  Medlem · 23 inlägg
  En annan tankte, nu när jag kollat lite närmre.. Det glipar ju flera cm mellan trappan och husväggen. Är det inte bättre att köpa betong och gjuta in, alltså förlänga trappan mot väggen. Istället för att laga ev små hål? Dels för att det blir mycket billigare men samtidigt och säkert emot utfall nya hål skulle dyka upp?
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.