Byggahus.se
Jag vill installera en fast AC/luftvärmepump i sovrummet som är på 11 kvm. Eftersom vi har fjärrvärme och inte fryser på vintern ser jag inte något behov att de ska kunna värma. Jag blev rekommenderad en
Panaonic TZ 25 som skulle vara tyst och kunna kyla bra.

Är det någon som har erfarenhet av den modellen, eller har kunskap kring om den kan pass mina behov eller inte?
 
Ja den räknas som AC-aggregat utifrån nordiska temperaturförhållanden vintertid. Absolut klarar den kyla 11 kvm mer än väl. Men undersök vilken garanti du får. Köper man av rätt återförsäljare ska det gå att få 5 års garanti.
 
  • Gilla
trädgårdochhus
  • Laddar…
Att kyla 11 m2 går ju bra med vilken pump som helst. Alla kommer vara kraftigt överdimensionerade. Har själv två Jula-pumpar. Och en av dem kyler med lätthet mycket större yta än så.
Då den är en mycket billigare pump, och även den nog egentligen gjord för kyla från början, skulle jag föreslå att titta på den också. Dock låter den kanske mer? Men med det lilla utrymmet så går den ju att köra på lägsta hastighet.
Pris just nu är 5000kr för pump som är krånglig att installera sjäv:
https://www.jula.se/catalog/bygg-oc...g/varmepumpar-luft-luft/luftvarmepump-022113/

Tyvärr 10000kr, dvs samma som den du nämner, för den som är enkel att installera, men den sänks med jämna mellanrum till typ 7000.
https://www.jula.se/catalog/bygg-oc...g/varmepumpar-luft-luft/luftvarmepump-022111/

Men de kommer kräva att du skriver avtal att en certad installatör ska göra jobbet. Senast jag hört är dock att det bara går att säga att det inte är dags att installera ännu när leverantören ringer. Till slut ger de sig.
 
  • Gilla
trädgårdochhus
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.