Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. L

  Experternas favoritvärmesystem

  Det är över en längre tid som 100% vindel gäller. Månad ? År? Dvs olika källor lånar av varandra. Totalt sett så ska de producera tillräckligt med vindel som abonnenterna har tecknat avtal för. Det gäller inte timme för timme.
  largab · 1 feb · 22 svar · 50,5k läst
  ·
 2. D

  Enrörssystem, sektionsradiatorer och vp

  Nja, det betor ju lite på fördelningen. Men enrörs system behöver generellt en hög temperatur ut. Om effekten från de radiatorer som lämnas ska räcka går det ju inte att sänka framledningstemperaturen särskilt mycket.
  Daniel 109 · 3h · 1 svar · 36 läst
 3. P

  Täthetskontroll golvvärme

  Som jag tolkar det med presskopplingar. 3 bar 30 min. Får ej sjunka 8,6 bar 30 min därefter sänka till 4,5 bar under 90 min. Och under dessa 90 min får inte trycket sjunka. Är jag rätt ute?
  Phasio · 1d · 9 svar · 291 läst
 4. Annaeriksso

  Split luft/vattenvärmepump

  Hej! Vi har tänkt att ta en Split luft/vattenvärmepump Vitocal 222-s viessmann. Finns det någon här som har erfarenhet av denna och har några synpunkter? Med vänlig hälsning, Anna
  Annaeriksso · 2d · 0 svar · 60 läst
 5. Pilling

  Element eller ej?

  Tack för ditt svar. Äger fastigheten. Huset är beläget i västra Götaland i vänersborgs kommun.och elementen är vattenburna.fönstren är 120 om jag minns rätt. De fönster som har element under sig är 2,4 meter lånt totalt.Rummet blir ca 50 kvm. Bygg år 1974.trä och tegelhus. Upplever att det är bra isolerat. Krypgrund som är fixat för 2 år sen.3 av väggarna ligger i solläge
  Pilling · 2d · 2 svar · 121 läst
 6. J

  Autoterm C200

  Har du rumsgivare ? Då ställer du ner till min, på pannan finns även en inställning som kan ställas till noll, då blir det ingen värmeut men allt annat fungerar. Det med att stänga av pumpen är inget bra,den har en förmåga att oxidera fast översommaren och startar inte till vintern, så låt den gå, kostar inte många ören, mot att ev, ha problem med att få fart på den eller rent
  jesper33 · 2d · 1 svar · 61 läst
 7. C

  Montera golvgivare till golvvärme

  [citat] Låter bra, då blir det ett köp! Tack
  corre · 2d · 4 svar · 180 läst
 8. D

  Mindre golvvärmeanläggning - garage

  En termostat avsedd för elektriska golvvärmesystem är nog lämplig. Den existerande säkerhetsventilen har onödigt högt öppningstryck så den bör nog bytas ja.
  Daniel 109 · 2d · 18 svar · 693 läst
  ·
 9. H

  Utbyggnad värmegolv

  [citat] Tacksam för ditt svar. Mina tankar har varit där, därav frågan. Problemet jag får om jag ska göra så är att jag antagligen får dra vattenslangarna på vinden. Känner en oro att jag skapar en riskkonstruktion.
  Hobbybyggaren78 · 2d · 3 svar · 152 läst
 10. T

  Vilken kamin är detta?

  Snubblade över denna tråd när jag googlade efter reservdelar till min kamin. Vet inte om det är intressant men det är inte ett hemmabygge. Min far köpte en nästan likadan i byggsats 76-77(?). Men den har luckor med dubbla säkerhetsglas, som han var tvungen att flytta fram eftersom de inre glasen splittrades av värmen. Alldeles under sitter asklådan, och i hålet under sitter ena
  Tomasrally · 3d · 8 svar · 1,2k läst
  ·
 11. A

  Kulventil läcker

  Lyckades du få det tätt, dra sedan inte fast vredet hårt.
  AndersS · 3d · 6 svar · 361 läst
  ·
 12. Nils-Orvar

  PolarHeat fläktkonvektor - erfarenhet

  Det beror på vilket avtal man har med Ahlsell. Handlar man genom ett normalt avtal är det nog ungefär samma pris som Polarheaten. Och om det som i mitt fall skiljer några hundralappar så tycker jag Innovan verkar vara värd det pga utförlig specifikation och kompetent återförsäljare. I mitt fall fri frakt dessutom.
  Nils-Orvar · 3d · 5 svar · 507 läst
 13. J

  Hjälp med beslut - Uppvärmning för tillbyggt garage och hobbyrum

  Klart det kostar lite med EL-panna , har du GV i plattan så räcker nog 3 kw att värma det, jag vet dom som satt in en liten VVB ( kostar inte många kronor ) för GV , men då får man styra tempen med termostaten på den. det går att ha en L/L-VP och samtidigt ha GV på tex 18 C , men det avgör du själv hur du gör
  jesper33 · 3d · 5 svar · 210 läst
  ·
 14. Johannes Carlsson

  Värme och ventilation i fritidshus

  Ventilationen klarar du utmärkt som du beskrivit. Sätt bara friskluftsventilerna på rätt ställe. FTX går också men onödigt i ett fritidshus. Den pumpen du länkat är jättebra. Den klarar enligt produktbladet att hålla 10 grader inne som lägst. Eller rekommenderar driftstemp 10-30 grader
  Johannes Carlsson · 4d · 5 svar · 284 läst
  ·
 15. Tobbeswim

  Bygga in element bakom vägg?

  [bild] jag håller också på med ett hemmabio bygge och undrar hur jag kan bygga in detta element. Väggen hamnar 20cm ut från befintlig betongvägg då jag ska bygga in högtalare i väggen.
  Tobbeswim · 4d · 3 svar · 3,0k läst
  ·
 16. P

  Byta radiatorventil

  [citat] Tack för feedback, det blev lite påskpyssel för mig och pappa https://www.byggahus.se/forum/threads/vad-har-du-gjort-med-verktyg-och-maskiner-idag.250889/page-410#post-3267705 Det var första gången jag pulade med lin och kopplingar. Viktigaste lärdomen är nog att man behöver mindre lin än man tror.
  pfb · 4d · 4 svar · 352 läst
 17. Demmpa

  Är det värt att byta pump.

  Vad är det för märke/modell på den nya reglercentralen? Har du även shuntmotor till den?
  Demmpa · 5d · 7 svar · 257 läst
 18. E

  Värmekälla till parhus?

  [citat] Om man tar hänsyn till brandcellsindelningen, ja
  exerg · 6d · 1 svar · 113 läst
 19. D

  Byta Danfoss-termostat

  Handvredet är bara en ratt. Termostaten är en termostat.
  Daniel 109 · 6d · 12 svar · 2,6k läst
  ·
 20. P

  Vad betyder sista symbolen (ordet )

  Då antar ja att man inte kan justera något själv?
  Patzie · 7d · 17 svar · 464 läst
  ·
 21. Guldstrand

  Brännaren tänder inte! Snäll hjälp! (Belöning utlovas!)

  [citat] Absolut! Tack, detsamma.
  Guldstrand · 7d · 78 svar · 4,8k läst
  ·
 22. H

  Hur stor radiator behöver jag.

  Har bergvärme i en 1920 tals kåk så lite överdimensionerat är nog inte fel. Hade varit bra att veta effekten på de gamla radiatorerna. Panelradiatorerna har måtten 750x1350 och 1000x1000.
  Hennke85 · 8d · 3 svar · 147 läst
 23. L

  Justera radiatorreturerna?

  [citat] Om du inte har termostater så spelar det rent tekniskt ingen roll om du stryper radiatorn på tilloppet eller returen. Men jag misstänker ändå att det redan finns en justeringsmöjlighet. Ett ettrörssytem har alltid en bypass som låter flödet gå vidare till nästa radiator. Där justerar man hur mycket som ska gå förbi radiatorn och resten av flödet går då igenom radiatorn.
  lordi · 9d · 9 svar · 240 läst
 24. Demmpa

  Elementen sitter väldigt högt?

  @RoBo håller med om att den inte är snygg men som jag skrivit tidigare så är det inget som kommer synas när rummet är möblerat. Sedan så är jag bara en glad amatör, har inte gjort särskilt många bockningar. Sedan är jag en ekonomisk smålänning/ölandstok.
  Demmpa · 9d · 30 svar · 1,8k läst
  ·
 25. Tomture61

  Vilken cirkulationspump till IVT 490

  Tror inte det sitter ngn extra shunt idag till värmesystemet , möjligtvis kan det behövs när ö-våningen kopplas in . OBS att den extra cp är avslagen och sitter på fördelaren , cirkulationen sköts idag av FLVP.
  Tomture61 · 9d · 4 svar · 106 läst
 26. D

  Janfire Flex - Problem med uppvärmning (Nybörjare)

  [citat] Det ska jag göra, tackar!
  DayOnePatch · 10d · 25 svar · 553 läst
  ·
 27. A

  Byta Termostat Varmvattenberedare.

  Ingen kände sig manad till att bidra men jag kan ju uppdatera tråden enligt följande. Vid närmare utforskning upptäckte jag att det inte var termostaten som var trasig utan överhettningsskyddet. Det finns en separat termostatenhet men den fungerar fortfarande bra så jag kopplade helt sonika bort överhettningsskyddet. Inte helt optimalt kanske men, jag ska se kanske att det finns att köpa
  Avle · 10d · 1 svar · 116 läst
  ·
 28. P

  Vedpanna koblet till oljepanna och Akkutank

  Hej kan ni ge mig ett bra förslag. Jag har på övervåningen en vattenburen vedpanna och i kld. en oljepanna och akkutank på 500 l.. Det er mit önska att när jag om dagen är slut med at vedilda kan värmen komme från akkutanken och att ha oljebränderen som reserve ellar till semestertid.
  Poul R Jensen · 11d · 0 svar · 75 läst
 29. V

  Underlag isolering golvvärme

  Hur mycket får det bygga upp, parkett + isolering?
  Vante · 11d · 3 svar · 143 läst
 30. janwide

  Akut problem expansionskärl!

  [citat] Tack. Nu har det löst sig!
  janwide · 12d · 3 svar · 167 läst
 31. T

  Oljud från golvvärmefördelare

  Ok. Men om det nu är luft är det inte märkligt att ljudet bara hörs på morgon, och bara vid dessa temperaturskillnader? För inte tar det väl ett dygn för vattnet att ta sig igenom systemet så luften passerar samma tidpunkt varje dag? Om det är luft, betyder det att det är läckage någonstans eller kan det bli så ändå?
  Trikas · 12d · 3 svar · 145 läst
  ·
Laddar...