Byggahus.se

Coronavirus

 1. KnockOnWood
  Husägare · Nivå 25
  25 år, nej var får du det ifrån?
  Men han har väl inte visat några större ledaregenskaper inom sitt yrkesområde.
  Där han inte ens klarade en enkel utbildning, eller hur?
   
 2. rindler
  Medlem · Nivå 5
  I rapporten skriver de ju också att siffrorna ska tolkas med försiktighet eftersom det är 700/2000 fall som de då hade en outcome på. Och att det är stor skillnad i outcome beroende på ålder, där 75% av de under 50 år överlever, medan 30% av de över 70 år gör det, av de som skrivs ut från IVA efter ungefär en veckas vård. Oklart hur överlevnaden ser ut för de med längre vårdtid. https://www.icnarc.org/DataServices/Attachments/Download/76a7364b-4b76-ea11-9124-00505601089b
   
 3. S
  Medlem Nivå 3
  Jag blev faktiskt förvånad. Tror du att det speglar hela stockholm, dvs 30% har eller har haft smittan?
   
 4. optimum
  Medlem · Nivå 13
  Jag tror att vi ser effekten i antalet döda som ett resultat av de som för 2-3 veckor rapporterades som nya fall här i Sverige.
  Se området inringat med rött så är det troligen från den tiden som visar senaste dagarnas avlidna från ett ökat antal upptäckta fall.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  upload_2020-4-8_5-38-3.png

  Därför tror jag att vi kommer se en kraftig ökning av antalet döda närmaste veckorna.
  De två senaste dagarnas antal döda kommer kraftigt öka och gårdagens 114 kommer tråkigt nog inte bli ett dystert rekord utan snart överträffas.
  Men se de senaste dagarnas rapporterade fall så verkar de minska vilket även det bör ge en sjunkande trend i antalet döda om ett par veckor. Troligen beroende på de åtgärder som vi nu gör, typ stängda äldreboenden, inga skidresor mm.
  Hoppas att vi snart kan få öppna upp lite mer och folk vågar sig ut och handla mm så ekonomin inte går totalt i backen.


  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  upload_2020-4-8_5-33-3.png


  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/
   
  Redigerat 8 apr 06:02
 5. T
  Medlem · Nivå 13
  Ja, det är högst sannolikt att bilden av Tegnell är manipulerad. Han är i själva verket inte 63 år utan betydligt yngre, men sminkad duktigt för att se äldre och klok ut. Glasögonen är fejk, titta noga så ser ni att de är vanliga flaskbottnar. Förmodligen en manipulerad SVT-medarbetare.
  Frågan är var den riktiga Tegnell befinner sig, eller finns han över huvud taget?
  :geek:
   
 6. pacman42
  Medlem · Nivå 14
  Nej, absolut inte. Då hade nog belastningen på vården varit mycket högre.

  Den sociala distanseringen gör att stora delar av samhället inte smittas. Däremot så smittas naturligtvis de som tvingas ut och ha sociala kontakter i samhället via arbetet eftersom smittan redan finns där.

  Jag läste om ett äldreboende i Sörmland där helt plötsligt flera boende och flera i personalen var smittade. Man har ingen aning om hur det gick till då alla blev sjuka samtidigt och därmed inte smittat varandra. Men man kan ju misstänka att en asymtomatisk smittad arbetat på platsen iom att så många smittades samtidigt.
   
  • Laddar…
 7. pacman42
  Medlem · Nivå 14
  Jag sade inte att han var manipulerad, vad jag sade var att han verkar vilja ha denna image. Varför låter han annars inte sminköserna fixa håret som de gör med alla andra TV-gäster? Eller det kanske är så enkelt att han även där håller social distansering. Lite puder är OK, men inte verktyg i håret?

  Det intressanta är att han konstant har lika stökigt hår som min tonåring hemma, en tonåring som jobbar hårt på att få det så genom att ha headset på sig framför datorn...
   
  • Laddar…
 8. pacman42
  Medlem · Nivå 14
  Visserligen ett begränsat underlag, men kommer man upp i 700 personer så kan man börja se tendenser. Det är inte så att tärningen i normalfallet hamnar på en etta 700 gånger i rad, eller ens 70% av fallen när du slår den 700 gånger. Man börjar redan vid 700 händelser kunna se tendenserna (om man inte har väldigt mycket otur, vilket man inte har). Man brukar säga att 1000 händelser räcker för att få ett godtagbart statistiskt underlag. Det är inte en tillfällighet att man i opinionsundersökningar brukar fråga just tusen personer.

  700 personer är däremot ett för litet underlag för att man skall kunna titta djupare i de olika kategorierna, vilket man gjort väldigt lite i denna undersökningen (de gravida är definitivt ett för litet underlag dock), huvuddelen av de intressanta siffrorna är framtagna på hela underlaget (män vs kvinnor, åldersfördelning, osv). Men som jag skrev, denna rapporten verkar bekräfta det vi sett på annat håll och det var det som var av intresse. Dvs, den bekräftar det man sett i andra undersökningar, vilket stärker kvalitén på alla undersökningarna tillsammans.
   
 9. L
  Medlem · Nivå 12
 10. pacman42
  Medlem · Nivå 14
  Ännu ett exempel på asymtotisk sjukdomsbild, denna gång från Thorax i Linköping:
  - https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7448282

  Halva personalen hade smittats, en handfull utan symtom, eller med ett eller få mycket milda symtom (huvudvärk, nästäppa). Med 50% i personalen så hade alltså 20% små eller inga symtom trots att de var smittade. Ytterligare indikationer på att italienarnas 6,5% smittade utan symtom verkar kunna stämma.
   
 11. M
  Medlem Nivå 3
  Ja Bolsonaro är väl han heller inte urtypen för balanserade uttalanden direkt, behöver nog en moderator.
   
 12. pacman42
  Medlem · Nivå 14
  Om danskarnas bedömning stämmer så är antalet smittade mycket större än vad man hittills har trott och det skulle kunna leda till en relativt snabb flockimmunitet:
  - http://omni.se/a/dO1r0B

  Jag måste dock räkna på detta lite noggrannare för att komma fram till hur snabbt.

  Danmark har i dagsläger ett R på 1,0 och räknar med att det skall stiga till 1,23 nu när de börjar lätta på restriktionerna. 1,23 leder till flockimmunitet redan vid runt 19% av befolkningen, om man sänker spridningen under R=1 ett tag när man nått dit och sedan går tillbaka till 1,23. Men danskarna hävdar att flockimmunitet inte är deras strategi... :thinking:
   
 13. L
  Medlem · Nivå 12
  Det kan mycket väl stämma. Jag har hört att den nya testen som analyserar antikropparna visar fler och fler asymtotiska smittade personer. Frågan är hur smittsam är en person som är smittad fast saknar symptom ? Har du nyheter om det ?
   
 14. pacman42
  Medlem · Nivå 14
  Jag läste igår att man räknade med asymtotisk smitta under 1-3 dagar för de med lätta eller inga symtom (kommer inte ihåg källa, tror det var WHO, får kolla på det senare). Detta ger ju dock inget R-tal. Men arbetar man i äldreomsorgen under dessa dagar så hinner man nog smitta många, så det kan ju bli stor spridning ändå.
   
 15. MultiMan
  Realist · Nivå 11