Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Coronavirus

Status:
Stängd
 1. Nefrums
  Hobbysnickare · Lomma · 707 inlägg

  Nefrums

  Hobbysnickare
 2. Jonatan79
  Hobbysnickare · Nacka · 12 522 inlägg

  Jonatan79Premiumikon: Hand

  Hobbysnickare
  Är du allvarlig när du spår att 160.000 kommer avlida i Svärje?
   
 3. pacman42
  Medlem · Västra Götaland · 9 060 inlägg

  pacman42

  Medlem
  Det jag har att tillgå är information från mina kinesiska arbetskollegor. Denna information stämmer rätt väl med delar av det man ser i pressen.

  Jag kan ta en arbetskollega som jag har här i Sverige som är från Kina, hans föräldrar bor där det inte varit så många fall alls. Se får fortfarande inte röra sig fritt, de är begränsade till att en person i hushållet får gå ut och handla varannan dag (vilken dag har myndigheterna bestämt). De får bara handla i de lokala butikerna. De kan inte lämna sin stadsdel alls utan tillstånd från myndigheterna.
   
 4. Nefrums
  Hobbysnickare · Lomma · 707 inlägg

  Nefrums

  Hobbysnickare
  Ja. Det är vad jag tror.
  Har inga direct åsikter om det, bara vad statestiken säger.
   
 5. P
  Medlem · 1 955 inlägg
  Ingen som slagit sig av tanken att en nation som Nord Korea skulle kunna ligga bakom denna pandemi för att kunna få världsherravälde?
   
 6. P
  Medlem · 1 955 inlägg
  Så är det ju i Kina oavsett
   
 7. Jonatan79
  Hobbysnickare · Nacka · 12 522 inlägg

  Jonatan79Premiumikon: Hand

  Hobbysnickare
  Ojoj, hoppas du mår bra! Det sätt du och flera andra skriver på och hittar på egna spådomar är ganska onödigt. Jag vet att tråden behandlar ämnet men ändå...
   
 8. pacman42
  Medlem · Västra Götaland · 9 060 inlägg

  pacman42

  Medlem
  Rörande underliggande sjukdom så kan man ta min far som ett exempel, han har levt i 25 år med hjärtsjukdom sedan han fick problem. Nu sitter jag med samma genetiskt styrda hjärtsjukdom och är i riskgruppen till att dö.

  Man kan leva länge med en underliggande sjukdom.

  En arbetskollega gick nyligen bort efter att ha haft cancer i tio år. Hen hade inte blivit återuppliva i Lombardiet ens i början av sjukdomsförloppet då prognosen var dålig redan när cancern upptäcktes.

  Att man har underliggande sjukdom innebär inte att man inte har många år kvar att leva.

  Att argumentera på detta sättet är att visa förakt mot de som är sjukliga. De lever gärna många år till istället för att dö om en månad - om de själva får välja.
   
 9. Nefrums
  Hobbysnickare · Lomma · 707 inlägg

  Nefrums

  Hobbysnickare
  Jag hittat inte på egna spådomar, bara summerade ihop två sidor med statestik, samt sa att om de som tror att sjukdomen sprids till 70% av befolkningen har rätt, så blir detta resultatet.
   
 10. pacman42
  Medlem · Västra Götaland · 9 060 inlägg

  pacman42

  Medlem
  Nej, inte till vardags. På många sätt är Kina mycket mer utvecklat än Europa. Många har det mycket bättre ställt än vad vi har det och de har iom detta också större friheter i det mesta förutom inom just de demokratiska rättigheterna.

  Mina arbetskollegor som immigrerat från Kina har gjort det pga mänskliga rättigheter, inte pga ekonomiska skäl. Jag vet flera som flyttat tillbaka till Kina just av ekonomiska skäl dock. De anser att de har större frihet i Kina än vad de hade i Nordamerika och i Europa. Det beror helt på vilka friheter man värderar.
   
 11. Markarbetaren
  Medlem · Halland · 2 186 inlägg

  Markarbetaren

  Medlem
  Jag kan bara jämföra med min egna livssituation. Jag har inget arbete där jag träffar speciellt många människor under en arbetsdag, jobbar utomhus, har kanske 50-60 kollegor på arbetsplatsen. Går inte på gym och springer inte på krogen på helgerna, men ändå, likt förbannat så har jag kopplingar till nån som är drabbad av Corona. Antingen genom nån på jobbet som har en sambo vars företag är i karantän eller att nån på hustruns jobb har ett liknande band. Dvs. det är bara ett eller två steg ifrån där jag kan bli smittad, och då har vi typ 700 fall i vårt land bland 10,000,000 människor. Jag tror att mörkertalet (om man nu kan kalla det så) är 10..100 gånger större än vad den officiella statistiken säger. Allt är naturligtvis inte i form av mörkning från en regerings sida, men betänk att vanlig säsongsinfluensa 2018-2019 (kan ha varit 17-18 också) drabbade 13,700 människor i Sverige, laboratoriekonstaterade fall alltså. Visst hade väl hyffsat många fler influensa i Sverige dessa år? Skulle nog lätt kunna hävda 100 gånger fler, alla 4 i vår familj hade det. Jag var själv hemma 3 v i sträck från jobbet 2017, först sjuk själv i 2v sedan 1v vabb på det när yngste medlemmen i familjen blev sjuk under min hemmavistelse.

  Så jag tror att betydligt fler är sjuka än vad den officiella statistiken säger. Många är ju sjuka utan att söka sjukvård.
   
 12. P
  Medlem · 1 955 inlägg
  Precis som att argumentera som du gör, vad är skillnaden?
   
 13. Kashmirsocialist
  Medlem · 151 inlägg
  Håller med om din analys - allt talar för detta. En liten randanmärkning bara: En region har ett annat ansvar än ett landsting, bland annat för regional utveckling, infrastrukturplanering och lite till.
   
 14. P
  Medlem · 1 955 inlägg
  På Gekås Ullared verkar inte folk vara rädda för att bli smittade
   
 15. H
  Medlem · Dalarna · 2 082 inlägg

  HSP

  Medlem
  Sverige klarar inte att organisera sig.
  Detta beror på att vi inte har någon som tar ansvar.

  Det pratas bara om gemensamt ansvar.....

  Staten ska i så här allvarliga situationer ha EN person som lägger fram vad dom gäller i stort.
  Den personen bör vara stadsministern. Inte en massa folk från diverse myndigheter mm.


  Nä här står myndigheter och svamlar samt lägger över ansvar på regioner, kommuner, privata, mm och talar endast om gemensama ansvar.
  Ja alla har ett gemensamt ansvar att följa riktlinjer och bestämmelser. Men det är enligt mig helt fel att lämpa över beslutsansvar på regioner kommuner mm.

  Resultatet av våra politiker och myndigheters nuvarande svammel blir bara osäkerhet speciellt när kommuner och regioner gör olika.

  Fram med EN person som talar om vad som gäller. Vi behöver inte lyssna på att msb har ansvaret att ta fram skyddsutrustning mm. Det är vår förbannade regerings ansvar att styra upp helheten. Att veta vem eller vilken myndighet som gör vad internt. Det har vi i befolkningen inte så stor nytta av.


  I så här svåra fall ska regeringen gå in och bestämma över myndigheter, regioner och kommuner. Får de inte göra det då är det väl dags att införa undantagstillstånd.

  Jag är fullt medveten om att det är mycket svårt att veta om vilka beslut som måste tas.
  Men regeringen ska inte lägga ansvaret på andra.
  Och endast regeringen ska meddela vad som gäller befolkningen. Inte lokala skolan eller arbetsgivaren....

  Tydlig ledning håller folket lugnare
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.