Byggahus.se
Hej
Har funderingar på att sälja vårt nuvarande hus och flytta till ett mindre. Huset vi har nu har vi bytat kök och badrum själva i den omfattningen vi kunnat och fått hjälp med ex el/vatten/avlopp. Nu tycker vi denna gång att vill inte börja om i renoveringssvängen. Problemet är att nästan alla hus vi hittar som vi gillar har just inte renoverats på länge. Tapeter och lägga golv och annan yta kan vi ju klara själv men resten funderar vi på att hyra in folk till. Är det bästa att ta in en totaloffert alltså man går till en kök/bad leverntör och får ett totalpris eller är det bättre att dela upp att man kanske köper in varorna på ett ställe och arbetskraften på ett annat.
Vi har ca 500 000 som vi kan lägga på detta är det nog? Snälla hjälp oss. Tack
 
Räkna med att en renovering på det huset kommer kanske kosta nästan lika mycket som att bygga ett nytt, 15000-20000 kr/m2?
 
Så illa behöver det inte vara. Även om färger och ytmaterial har gått ur modet så behöver det inte betyda att man MÅSTE byta precis allting. Är köket och badrummen i skapligt skick så fungerar de ju.

Om ni ska låta en entreprenör göra allt jobbet eller själva projektleda, det kan man inte veta förrän man har provat. Ni får helt enkelt ta in priser på olika alternativ och se var ni hamnar.
 
500´ borde räcka om ni ska ha normal standard...
Bad 150-200´ styck.
Kök 150-200´

Men hur långt är ett snöre? Kan kosta allt mellan himmel och jord, om man vill det...
 
Vi har nu funderat lite till och kommer nog att avvakta ett tag och se om vi hittar ett "färdigt" hus. Om det sen visar svårt så får vi kanske tänka om. Vi sitter ju som väl är inte i sjön utan har både huset vi bor i nu och sommarstugan. Så om vi får sålt detta vi bor i nu och inte hittat det som vi vill ha så kan vi bo ett tag i sommarstugan. :D
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.