Bygga altan över brunnar

618 läst  7 svar

Nästa tråd i Altan & uteplats
 1. E
  Medlem Nivå 2
  Hej!

  Vi ska bygga en altan och har nu lite huvudbry. Det finns två brunnar bredvid huset som vi kommer att bygga altanen över. Vi är osäkra på vad det är för brunnar och vad man måste ha för åtkomst till dem.

  Bifogar foton.
  Är det någon som vet? Är det fritt fram att bygga över dem?

  20180522_095100.jpg 20180522_095040.jpg 20180522_095026.jpg
   
 2. HasseTeknik
  Medlem · Nivå 13
  Lyft på locken och se efter vilken typ det är ( ser ut som rensbrunnar för dränering). Är det rensbrunnar, så används de ju inte så ofta, så då kan man kanske skruva loss några brädor vid behov, men är det typ vattenavstängning/ vattenpost, så bör du ha en lucka i altanen, så det går fort att komma åt vid behov, som ju kan vara mycket brådskande. Glöm inte att rita ut placeringen på din tomtkarta !
   
 3. E
  Medlem Nivå 2
  Tack, HasseTeknik!

  Hur ser jag vilken typ av brunn det är när jag lyfter på locket?
   
 4. useless
  Självbyggare · Nivå 17
  Är det avloppsvatten där nere så är det en brunn till avloppet. Är det bara blött där nere så är det dränering. Sitter det en kran där nere så är det avstängningen av vattnet.
   
 5. N
  Tillbyggare · Nivå 6
  Det är troligtvis spolbrunnarna till spillvatten och dagvatten. På något sätt bör du göra dem tillgängliga, antingen genom lucka i altangolvet eller flytta dem så att de hamnar utanför altanen. De är guld värda den dagen du får stopp i ditt avlopp.
   
 6. E
  Medlem Nivå 2
  Tack så jättemycket för era svar!
   
 7. E
  Medlem Nivå 2
  Så här ser brunnarna ut när vi öppnat dem: se foton!
  brunn_01.jpg brunn_02.jpg
   
 8. J
  Medlem · Nivå 6
  Går stuprören ner i backen? Häll en kanna vatten i och kolla

  Alldeles oavsett, aldrig att jag skulle göra en ful lucka som kommer att börja glappa i altangolvet bara för att man eventuellt i framtiden behöver spola därifrån. Markera ut tydligt och skruva altangolvet istället. Skruva upp om behov uppstår
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: