Byggahus.se

Baga Easy dosering

 1. T
  Medlem · 1 inlägg

  Tobias_J86

  Medlem
  Har ett Baga Easy reningsverk installerat sedan 2010.
  I flera år så har reningsverket fungerat bra, sen började det strula gällande dosering / flytslam. I början så var vattnet klart och minimalt med flytslam för att sedan utan någon anledning bli problem med detta.
  Kallade ut Baga för att göra en ”ny” driftsättning och dem kontrollerade då ett antal punkter så som luftning bytte doseringsslang etc. Efter detta vart det ingen skillnad..
  Jag inhandlade då en PH-mätare (digital) och justerade då in exakt PH-värde 6.8, skall ligga mellan 6.7 - 6.9.
  Vattnet ser klart ut i ungefär 2-3 månader efter slamtömning och inget flytslam syns, men sen helt plötsligt så stiger allt slam till ytan och man måste beställa extra slamtömning.
  Har ca 35 inställt på dosering, vi är 2st i boendet.
  Har inte serviceavtal eller liknande. Någon annan som har baga, vad har ni inställt på dosering?

  Tacksam för hjälp. Tröttnat på att betala för extra slamtömningar.
   
 2. E
  Medlem · 91 inlägg
  Intressant. Jag tillhör en stor anläggning (36 pers) BAGA Easy minireningsverk. Under åren 2009-2014 hade vi ständiga problem med att slam satte igen filtret och översvämning/akut tömning var ett faktum. Vi testade allt som BAGA rekommenderade, kollade ventilationen, kollade ph, kollade flockmedel, ändrade dosering, kollade nytt flockmedel, ändrade dosering, ändrade intervall på tömning från 1ggn/år, till 2ggn/år, till nu 3 ggr/år. SUCK!
  INTE någon av de åtgärder som rekommenderades av BAGA, fick anläggningen att fungera.
  Istället konstaterade BAGA, efter att ha varit här och tagit vattenprov, att vi skulle sluta flocka. Och så bytte vi pump till en starkare. Så att inte flocka alls och bara pumpa ut genom filtret, har visat sig fungera för oss.
  Nu påstår BAGA att de kommit tillrätta med alla sina anläggningar som haft problem, men uppenbarligen har du problem med din BAGA också. Intressant...
  Jag känner helt igen scenatiot, att det ser väldigt lugnt ut länge, men så plötsligt blir det bara för mycket, och då måste man tömma.
  Vår anläggning är till för 36 pers, men vi har aldrig bott fler än 15 st. Så "för mycket" slam är omöjligt.
  Följer tråden för att höra om du kommer tillrätta med problemet!
   
 3. T
  Nybyggare · Västra Götalands Län · 13 inlägg

  tb97tool

  Nybyggare
  Hej!

  Vi har också ett Baga Easy minireningsverk. Två vuxna och två barn är vi. Det är Installerat 2011. Vi har i ställt dosering på 20 och det funksr fint. Ph brukar vara mellan 6.9-7.2.
  Ni har alldeles för hög dosering. Max 25 rekommenderade de oss.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.