Attefallsverket

9k läst  34 svar

 1. Mikael_L
  Medlem · Nivå 25
  Länk, tack.
   
 2. Marlen Eskilsson
  Administrator · Nivå 20
  Hej Catharina,

  Om man ska ge referenser på företag måste man fylla i sin profil fullständigt så att vi kan verifiera personuppgifterna. Fyll i profilen, annars måste vi tyvärr radera din referens.

  /Moderator
   
 3. Marlen Eskilsson
  Administrator · Nivå 20
  Du har tagit fel på leverantör av attefallshus. Det är Attefallsverket (som den här tråden handlar om) som stämmer ett annat företag för att använt deras visningshus och påstått att det är deras, kopierat Attefallsverkets hemsida med mera.

  Attefallsverket har låtit mig se stämningsansökan.

  /Moderator
   
  Redigerat 23 jul 2018 13:50
 4. L
  Medlem Nivå 1
  Nu står vårt hus på plats, så här kommer äntligen den recension som jag utlovade den 1/5.

  Först huset.
  Huset verkar vara av god kvalitet och allt material är enligt specifikationen. Vi tycker det är både fint och praktiskt planerat.
  När det nu står på plats är vi nöjda.

  Leverans och montering
  Samtliga underleverantörer (El, VVS och markarbete) kan såvitt vi kan bedöma ha gjort ett bra arbete. Dom har samtliga varit effektiva och vänliga och verkar som sagt kunniga.

  Det skall sägas att våra kunskaper om El och VVS är begränsade men det verkar som sagt bra. Om det fanns alternativa lösningar så kunde man diskutera detta med dom på ett bra sätt.

  Kranbil och dom som jobbade med själva lyftet hade bra koll på det dom skulle göra och det blev en snabb och smidig leverans utan onödig åverkan på tomten.

  Leverans besiktning gjordes noggrant och det kändes som om projektledaren var mån om att allt skulle vara rätt och att vi skulle vara nöjda.

  Administration
  Avtalet är omfattande och det finns en hel del finstilt omkring tillägg och extra debiteringar i dom allmänna villkoren som man bör ha läst och försäkrat sig om på förhand.

  Hanteringen av kommunen med startbesked och slutbesked var också tillfredställande.

  Vi upplevde att vi fick snabba svar, även efter arbetstid av både projektledaren och hon på kontoret som jobbade med hanteringen av dokumentation/kommunkontakt.

  Det vi var mindre nöjd med var följande:

  Huset hamnade inte exakt där det var avtalat att det skulle göra (hamnade närmare tomtgräns), så vi var tvungna att inhämta förnyade grannmedgivanden, vilket medförde en del irritation och extraarbete. Det löste sig till slut, men detta hade kunnat undvikas om bolaget varit lite mer noggranna i samband med uppsättningen av grunden.

  Hade vi hela vägen haft den projektledare vi hade vid leveransen, så skulle säkert detta ha uppmärksammats i tid och korrigerats.

  Kraftig försening av leverans, som verkade bero på att VD för bolaget inte ville släppa sitt visningshus (vilket var det hus jag hade köpt). Det kan vi ha förståelse för (att det är svårt att stå utan visningshus). Men jag har svårt att acceptera sättet detta gjordes på och den långa förseningen detta gav i leveransen till oss, Speciellt eftersom det aldrig var ett villkor i samband med köpet. Kontinuerlig flytt av förväntat leveransdatum, osanningar omkring varför osv.

  Hade VD villkorat leveransen mot att han skulle ha ett nytt visningshus på plats i samband med kontrakts skrivningen, och informerat om hur lång tid detta kunde ta, så hade vi haft möjlighet att värdera detta då och välja om vi ville acceptera det. Nu blev det här ett stort irritationsmoment som enkelt kunde ha undvikits. Det skall noteras att VD kompenserade oss vid ett antal tillfällen genom prisreduktion vilket var bra, men för oss var det viktigare att få huset i rimlig tid, än ett pris avslag. Han gav oss också rätten att häva köpet pga förseningen, vilket inte var aktuellt för oss, då markarbete, VVS mm var gjort, och grunden stod på plats.

  Vi tycker som sagt att bolaget har ett bra koncept med sin nyckelfärdiga produkt, och dom arbeten som utförts har varit bra.

  Men hade vi vetat hur kortsiktig och ”frikostig” med sanningen VD har varit efter kontaktsskrivnng, så hade vi i det minsta letat efter alternativa leverantörer.
   
 5. U
  Medlem Nivå 1
  Hej, vi funderar på ett hus från Attefallsverket. Ni som köpt av dem har ni fortfarande goda erfarenheter?
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: