Byggahus.se

Återvinningscentral

 1. R
  Medlem · Skåne · 638 inlägg

  Rena

  Medlem
  Hej,

  Jag och min har ett hus i Höllviken, Skåne. Huset ligger strax utanför centrum med bara ett fåtal grannar.
  Ett par hundra meter från oss ligger en ridskola, vikingamuseum, en stor ridskola och sist men inte minst, en av Sysavs återvinningscentraler. I dagsläget stör inte denna oss något nämnvärt och den fanns där när vi köpte huset för 3 år sedan.
  Häromveckan gick kommunen ut med att de planerade att flytta/bygga ut återvinningscentralen. Man hade gjort en utredning med hjälp av Sigma och kommit fram till att det var bäst att bygga ut/flytta återvinningscentralen ett par hundra meter. Detta skulle för oss och våra grannar innebära att vi får en återvinningscentral 30-40 meter från vår tomtgräns med allt vad detta innebär, buller, belyst stora delar av året, ökad trafik etc etc. Vi pratar alltså inte om någon liten anläggning, utan runt 15-17 000 kvm.

  Utredningen Sigma gjort pekar på ett par andra alternativ som är bättre sett till oss boende och till de andra verksamheterna, men då kan inte kommunen sälja den industrimarken och få intäkter.
  Kommunen har nu påbörjat en planprocess, vilket såklart inte känns så roligt, framför allt inte då det finns andra alternativ.

  I den fördjupade översiktsplanen som kommunen antog för 10 år sedan har man varit väldigt noga med att poängtera att området skall behålla sin karaktär med öppna landskap och ängar, vilket man nu går emot.

  Man kan tycka hur mycket man vill, men det mest konkreta att komma med till kommunen är ju fakta, så jag önskar lite input från alla er. Antar att det finns mycket kompetens här.
  FInns det kanske några lagar som man kan nyttja?

  Se mer https://www.sydsvenskan.se/2017-10-...ra-lilla-hammar-byggs-ut-i-mangmiljonsatsning

  Tack!
   
 2. L
  Bannad · 6 737 inlägg
  Beror på hur långt dom kommit med planerna , verkar som att kommunen i det här fallet är skyldig till samråd med berörda grannar
  Har dom informerat er från kommunen om detta , det måste finnas byggnadslov internt inom kommunen , och då ska ev. grannar informeras ,
  GÅ i hop och överklaga , så ni startar på ruta ett
   
 3. R
  Medlem · Skåne · 638 inlägg

  Rena

  Medlem
  Kommunstyrelsen har hittills bara tagit ett beslut att man skall ta fram en ny plan.
  Ingen information alls till oss ännu, kommunen är tyvärr starka hos oss så de kan säkert köra över oss.
  Vi grannar har gått ihopa men än så länge finns inget att överklaga.
   
 4. L
  Bannad · 6 737 inlägg
  Som du säger kommunen är stark mot er , dom får vara hur starka som helst , det är lagrummen som dom har att hålla sig till , i olika instanser , miljö och hälsa är väl den som gäller här , klart ingen soptipp utan torrvaror
  Men håll koll och bevaka det fortsatta intensivt så ni inte missar något
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.