Byggahus.se
Hej,

Vi har precis varit och pratat med Puustelli och fick ett rätt gott intryck, är det någon som har erfarenhet av dom?
Dom utlovar bland annat 4 veckors leveranstid! :surprised:
 
Jag håller på att få ett Puustellikök monterat hemma nu.

Har bara gott att säga om dem än så länge, genomtänkt förslag på layout, kommer med alternativa förslag på detaljer som vi som kund inte riktigt gillade, trevliga, noggranna montörer, stort sortiment av olika bredder och höjder, lätt att specialbeställa skåp så de passar just ert kök.

En annan viktig sak är att Puustelli har måttgaranti, de mäter upp köket och garanterar att det levererade köket kommar att passa i köket. Dessutom tar de ansvar för hela monteringen (om man vill). Andra köksleverantörer kan ordna en extern montör, men om något skulle strula så sitter man där med lång näsa och montörer och tillverkare skyller på varandra.

Andra leverantörer vi pratat med gick lite för långt när det gällde "kunden har alltid rätt", genom att inte komma med så många förslag på lösningar. De kunde säga - Det är ert kök, vad vill ni ha?

OBS! Det är inte alltid bra med 4 veckors leveranstid, det kan bli grymt stressigt att hinna förbereda allt med el, vatten, avlopp, nya väggar etc på bara 4 veckor. Vi fick nästan slita ihjäl oss, men det gick! :)
 
Hej, vi håller också på och monterar (själva) vårt nya Puustellikök ;D

Här i Gbg fastnade vi för deras flexibilitet att ändra, komma med egna förslag, alltid nåbara. Deras förslag var inte billigast, men de bjöd på en hel del xtrafinesser istället. Dock gjorde de vad de kunde för att matcha en av våra andra offerter (Vedum), vi valde Puustelli för att deras lösning var den bästa, samt att säljaren verkligen ville,engagerade och ansträngde sig i att vårt kök skulle bli bra.
Vi valde en leveranstid på 3månader, och köket kom på den utlovade dagen, samt att de hjälpte till att bära upp det (inte alla som gör). Allt var med, inget har saknats.
Rekommenderas varmt. ::)

Längtar ihjäl mej efter att snart få flytta in...

PS: i Finland är Puustelli största köksleverantören.
 
Det var det intrycket som vi fick när vi var där och pratade med dom också. Men man vill ju gärna ha lite "extern" information också när man pratar om så mycket pengar.

Tack så mycket!! :cool:

 
Vi pratade ganska långt med dem också, och var nära att välja Puustelli. har igentligen bara gott att säga om dem.

Det som stör mig lite är deras ständiga "extraerbjudanden". Dom kör hela tiden med varianten att du måste beställa senast nästa vecka för att få det ena eller det andra med köket. I praktiken startar de alltid om ungefär samma kampanj inom en vecka efter att förra kampanjen avslutats.

De priser dom dom kör fram som "extraerbjudanden" är helt i paritet med vad övriga större leverantörer erbjuder utan att det är extrapris.

Om man är lite prismedveten och väljer mellan Puustelli och några andra typ hagaköket, Hth Ballingslöv (inte de mer "exklusiva" eller "snickeri köken"), så jämför man kök av ungefär samma klass. Då är det alltid bra att försöka få bänkskivorna separat noterade, där skiljer det oerhört mycket mellan olika leverantörer, och oftast blir det billigast att köpa bänkskivor (sten eller trä) någon annan stans (typ lokalt snickeri eller stenfirma), på ett normalt kök kan det lätt skilja 20-50 000 just på bänkskivorna. Då ser man att Puustelli är oerhört billiga på granitskivor, men deras totalpris blir ungefär detsamma som ex. HTH. Dvs köper man då HTH och fixar skivorna på annat håll så blir det avsevärt lägtre pris. Väljer man Puustelli så är det närmast att slösa pengar att köpa något annat än deras granitskivor (massiv trä är dyrare). En köksleverantör sa lite surt om Puustelli att efterssom de äger ett eget stenhuggeri så kan de ju fördela kostanden lite som de vill.

Vi valde Cullimar (som också har hyffsade priser även på bänkar). Men köpte graniten hos Valter Eklund i Vällingby. Puustelli skulle ha 8000 för våra granitskivor (3,5 lpm) Inga urtag (vi har hel diskbänk och traditionell spis) inkl. hemkörning och montering. På Valter Eklund fick vi betala 10 000, och transportera och montera själva. Det var iofs troligen ett dyrare stenmaterial än det som vi valde hos Puustelli.

Skall tillägga att samma granitskivor som hos Puustelli skulle kostat ca 30 000 hos HTH. Culimar har jag för mig låg på 12 000 inkl transport och montering.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.