Byggahus.se
Jag har satt upp nytt gipstak. Har satt dit målarremsa vid skarvarna och spacklat över. När jag hade målat 2 gånger sprack färgen längst med alla skarvar.

Jag målar med vanlig takfärg. Jag tror att spacklet sög i sig vattnet från färgen, därför sprack den. Prövade att måla en gång till men det sprack igen. La då i latexfog i skarvarna men sprack iaf.

Nu funderar jag på att lägga på målarremsa igen och spackla över...eller finns det en annan lösning??
 
Har du reglar bakom alla skarvar? Låter lite märkligt att det spricker hela tiden. Vad använder du för remsa - papper eller glasfiber? Vad är det för spackel?
 
jag har regel vid varje skarv och använder glasfiberremsa...vet inte exakt vilket spackel det är men i butik rekomenderade han finspackel. (det jag använder) Kan jag lägga på en ny remsa och spackla igen?
 
Rent generellt sett så rekommenderas INTE glasfiberremsa i trähuskonstruktioner. Den tar inte upp rörelserna lika bra som pappersremsa och kan således spricka lättare. Målarförbundet står för den rekommendationen. Jag tror inte att du löser problemen med att slänga på en till remsa. Det blir nog bara fult och bulligt. Mina fem ören sätter jag på att försöka ta bort din glasfiberremsa på en skarv och lägga en pappersremsa - bara för att se hur den beter sej. pappersremsan kan läggas i spackel (=svårt om man inte har speciellt skivspackel som är blött som attan) eller så använder du vävlim. Vänta med att spackla över remsan till den torkat, så har du större chans att få gott resultat.

Läs även här:
http://www.gyproc.se/gyproc/content.nsf/documents/BD9AB78E07423569C1256DF2004637BF?OpenDocument&m=mm

http://www.norgips.se/index0,31.htm

http://alcro.resolutmrm.com/Pro_Alcro2/InfoPop.asp?MediaID=3286

sist men inte minst. Läs andra trådar från forumet om pappersremsa:
http://www.google.com/search?q=pappersremsa+site%3A.byggahus.se&rls=com.microsoft:sv:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7
 
okej jag får väl följa ditt råd...spelar det någon roll att jag bor i en lgh och har borrat upp reglarna direkt mot betongtaket?
 
hmm... jag är osäker på när glasfiberremsor är okej att använda över huvudtaget... Enligt gyproc-länken är aldrig glasbier okej. Som sagt... prova en skarv och utvärdera resultatet.
 
Vad har du för C/C mellan reglarna och hur breda är skivorna?
 
jag har cc35 På bredd o längd är skivorna är av varierande storlek... 13mm tjocka
 
  • Gilla
Dustscream
  • Laddar…
Har pappremsor överallt i huset utom på ett ställe (tak -> väggövergång där takhöjden ändras). Tyckte att pappremsor skulle bygga för mycket där så jag använde glasfiber. Inte en enda skarv i huset har spruckit, UTOM där jag använde glasfiberremsor. Slutsatsen jag drar: Glasfiberremsor är sk..t. Undvik dem.
 
När man ska spackla vägger och man har spånskiva bakom å gips på det.

Behöver man remsa ändå??

MVH Linus
 
Tack för engagerat svar Fasting 65 :)-

Mvh. Kim
 
smidifix skrev:
Behöver man remsa ändå??
Ja, absolut.
 
  • Gilla
Lucky2015
  • Laddar…
tack för ala svar...har satt nya glasfiberremsor på skarvarna där det spruckit...änn så länge har det inte spruckit..
 
Jag har precis samma problem med sprickor i nytt gipstak. Jag har reglat enligt standard och använt glasfiberremsor i skarvarna. Först spacklat med grovspackel och sedan med finspackel. Tacket sattes upp i somras och det är nu sprickorna börjar komma. Huset är ett lösvirkehus som restes för ett år sedan. Det är inte värme på hela tiden. Det är nu jag har chansen att fixa till taket utan större besvär innan golvet läggs. Jag är inte sugen på att endast sätta nya glasfiberremsor där sprickorna syns nu, risken är ju stor att det kommer nya sprickor på andra ställen. Vad tror ni om att dra en väv över hela taket och sedan måla igen? Vilken typ av väv bör jag välja?

/Johan
 
Ska man göra släta gipstak så är det enda rätta microlit.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.