Lönar sig att jämföra fiberinstallationen

Lönar sig att jämföra fiberinstallationen

Priset för fiberinstallationen kan skilja mer än 15 000 kronor per hushåll.

Att dra fiber till huset är en dyr investering, men det är också en värdehöjare av huset och vid en framtida försäljning kan det visa sig ha varit värt det. Då krävs det dock att du fått installationen till ett bra pris, och enligt Sydsvenskan kan det skilja över 15 000 kronor mellan olika företag.

– Telia har varit väldigt aktiva hos oss, men det är en fuling de kör. Till det priset de erbjuder skulle vi kunna göra hela jobbet på egen hand och själva äga nätet. Vi gjorde en marknadsundersökning och hittade aktörer som gav oss ett betydligt lägre pris, berättar Eddie Plepel, fiberansvarig i Riseberga villaförening i Skåne.

Telias pris var satt till 20 000 kronor per hushåll, därefter skulle hushållen själva få välja operatör i nätet. Men föreningen lyckades komma undan med endast 4 500 kronor för anslutningen och därefter en månadskostnad på 350 kronor hos en enskild operatör.

Telia förklarar det höga beloppet med att grävarbetet är det som kostar mest och att priset varierar med noggranheten vid detta. Samt säger att de har ett öppet nät med valmöjlighet vilket i slutändan gynnar konsumenten. Oavsett vem som har rätt så ser vi att det lönar sig att ta in offerter från flera företag och jämföra kostnader och erbjudanden.

Källa: Sydsvenskan