Teknik, El & Teknik

Ikea bygger in trådlös laddning i möblerna

Snart kommer du kunna ladda mobiltelefonen genom att bara lägga ner den på sängbordet.

Ikea bygger in trådlös laddning i möblerna

Vi har tagit för vana att inte skriva produktnyheter här på Byggahus.se, men denna gången kunde vi inte hålla oss. Ikea:s senaste produktserie erbjuder nämligen trådlös laddning av mobiltelefonen.

Via laddningstekniken Qi ska allt från sängbord till lampor kunna ladda upp mobiltelefonen trådlöst. Det gäller då mobiltelefoner med stöd för Qi-standarden, vilket många har. Dessa ska helt enkelt kunna placeras på möbeln och därefter börjar de laddas automatiskt. Saknar din mobiltelefon stöd för standarden går det även att använda mobilskal med Qi-stöd.

Ikea uppger att den nya kollektionen finns tillgänglig från och med 15 april i år. Därefter är tanken att allt fler möbler ska få teknik inbyggd i sig under året.

- Den unika integreringen av teknik i heminredningsprodukter gör det möjligt för våra kunder att ladda smarta telefoner samtidigt som de till exempel får ljus från lampan. Nu gör vi det möjligt för våra kunder att skapa ett vackert hem utan överflödiga sladdar, säger David Wahl, designer IKEA of Sweden.

Det är svårt att säga något mer detaljerat om tekniken då informationen från Ikea är sparsam i nuläget.