Takfirma blåser kunder och saknar fallskydd

En skärmdump som en av våra medlemmar har tagit på företagets hemsida.

En skärmdump som en av våra medlemmar har tagit på företagets hemsida. Foto: Arga husägare

Takföretaget Arga takläggaren AB får skarp kritik från Arbetsmiljöverket efter att det uppdagats att deras anställda saknat fallskydd på ett flertal arbetsplatser i Skogstorp. Företaget åläggs att betala 46 000 kronor.

Det är dock inte första gången den här takentreprenören är i hetluften. Flera personer har känt sig lurade av dem då de beställt arbeten på falsk grund, och som senare blivit betydligt dyrare än vad som sagts från början. De uppges ha satt i system att gå på äldre människor och påpeka brister hos deras tak. Brister som vid inspektion av andra företag eller besiktningsmän visat sig inte existera.

Medlemmar här på Byggahus.se vittnar också om problem med Arga takläggaren AB. Så här skriver en av dessa: "Min familj försökte flera ggr ringa och stoppa arbetet men de satte igång ändå. Till slut stoppades jobbet halvvägs genom att vi sa att vi kommer ringa polis. Nu kräver Arga Takläggaren ändå betalt (första fakturan på 140 000). Vi har bestridit och de har nu stämt farfar och det ska bli en rättsprocess."

En annan medlem skriver så här: "Morsan och Farsan har blivit lurade av den här firman också. Avtalet skrevs på förra torsdagen, och jobbet skulle börja på fredag, men dem har inte gjort nånting sen dess, bara kommit hit med ställ och material. Dem var här också för en halvtimme sen (vid 22-tiden), och lämnade ännu mer ställ, även efter att mina föräldrar skickade ett mail till dem att vi säger upp avtalet enligt 2005:59 paragraf 12. Dem var även här idag, och försökte komma hit med en container, men jag satte stopp för det."

Totalt handlade det om sex byggen där det saknades fallskydd.

Källa: Eskilstunakurirens papperstidning, samt diskussionstråd här: https://www.byggahus.se/forum/threads/bryta-avtal-med-tak-skojare-arga-taklaeggaren-ab-optimal-tak-ab.319203/