Ekonomi

Här stiger huspriserna november 2013

Trenden med 1-procentiga ökningar av huspriserna håller i sig.

Även denna månaden visar Statistiska Centralbyråns Småhusbarometer att priserna har gått upp en procent mellan de två senaste tremånadersperioderna. Störst ökning hittar vi i Västernorrland där huspriserna stuckit iväg med sju procent under samma period. På andraplats kommer Västerbotten med fem procent och därefter Västra Götaland med fyra procent.

På motsatt sida av prisskalan hittar vi Gotland. Precis som många gånger tidigare i år är priserna på Gotland en aning svajiga och denna gången sjunker de fyra procent. Gotland tillhör ett av de fem län som redovisar sjunkande huspriser. Utöver Gotland backer även Norrbotten med två procent och Uppsala, Jämtland och Blekinge med en procent.

I storstadsområdena är det Göteborg som gör bäst ifrån sig. Den senaste tremånadersperioden har huspriserna där ökat med tre procent och sett till årsbasis har de gått upp hela sex procent. Samma siffror för Stockholm är upp en procent senaste tremånadersperioden och upp tre procent jämfört med samma period förra året. I Malmö med omnejd stod priserna stilla mellan de senaste tremånadersperioderna, men de har ökat en procent under senaste året.