Han drar sin bostad på släp

Kallar hemmet för Stadshuset.

Kallar hemmet för Stadshuset.

Han bor i en egenbyggd, portabel träbarack för att se hur det är att leva utan fast bostad.

Nils Bohman Ström tar compact living till en helt ny nivå i och med sitt examensprojekt vid Berghs School of Communication. Han har nämligen byggt en portabel bostad, ett slags träbarack på släp som han kan dra runt för hand. Där kokar han sitt kaffe, lagar sin mat och övernattar.

- Det här projektet handlar om vad man gör när man inte får en bostad från bostadskön. Köerna är längre än de någonsin varit. Jag gör det för att utforska om det är vårt egna ansvar att lösa problematiken, säger Nils Bohman Ström till Sveriges Radio.

Inspirationen fick han från sin egen bostadsrättlägenhet som han förklarar är väldigt dyr. Nu ska han bo i sin träbarack i minst en veckas tid och skriva om sina upplevelser på Facebook samt dokumentera upplevelsen med bilder och text som ska sättas samman till ett projektdokument.

Boytan uppges vara 2 kvadratmeter, med 1 meter i takhöjd. Inuti finns en säng och ett portabelt kök, men "huset" saknar vatten och el. 

Nils säger att han ser det som en fungerande lösning sommartid, men eftersom den saknar el tror han inte att det skulle fungera vintertid.

- Den känslan jag får mest är att jag känner mig otrygg när jag sover. Men det som får mig att göra det här är att jag bor i en för dyr lägenhet och jag har inga andra alternativ.