Byggahus.se

Dolda rör i yttervägg

Besvarad 6 aug 2018 av Stefan Ingelstrand

 1. Vi ska renovera badrummet i vår villa och hantverkaren säger att vi inte får ha rören dolda i ytterväggen, och att blandaren till duschen inte får placeras där. Detta enl branchregler.
  Stämmer det?
  Mvh Lisa
   
 2. Svar

 3. Hej Lisa.
  Det Branschreglerna säger är att man inte får placera ledningar i byggnadens isolering i vägg, tak eller golv. Bedömning måste alltid göras i det enskilda fallet och utifrån en sådan bedömning kan man ibland förlägga rören i ett särskilt installationsutrymme på "varma" sidan om byggnadens isolering. Se gärna exempel i kapitel 3.2.5 i Branschregler Säker Vatteninstallation.
   
  Stefan Ingelstrand

  Stefan Ingelstrand

  Säker Vatten

De senast besvarade frågorna

 1. Våtrumsmatta

  Jag har rivit ut och flyttat en vägg för att få större badrum. Då hittade jag att det ligger råspont på bjälkarna. Måste jag byta ut dom?
 2. Byta ut badkar

  Hej, Jag har precis köpt en bostadsrätt med ok kaklat badrum med ett fristående badkar som jag slängde för att kunna byta ut till duschvägg. Vid byte av inredning i badrummet upptäcktes att en...
 3. Hjälp att identifiera golvbrunn

  Hej! Vi behöver hjälp med att identifiera vilken golvbrunn som vi har i duschen i badrummet. Badrummet är renoverat 2014. Det sitter ett vattenlås i som är modell JAFO, rsk-nummer 7137020....

Visa alla frågor

Fråga experten

Den här delen av fråga experten är tillfälligt stängd. Kom tillbaka senare för att ställa nya frågor.

Läs mer