Arkitektur

Så bor Gert Wingårdh

Gert Wingårdh och hans fru räds inte färger i sitt gamla soldattorp.

Så bor Gert Wingårdh

Foto: Skärmdump från Hemma/Aftonbladet

Arkitekten Gert Wingårdh är mer högaktuell än någonsin just nu i och med hans medverkan i SVT-programmet Husdrömmar. Men hur bor han själv? Det har Härligt Hemma tagit reda på, och det är inte något toppmodernt som du kanske kunde ha gissat på utan ett rött soldattorp från 1658.

Dock har de låtit göra om en hel del. Huset är tillbyggt med två flyglar och renoverat inomhus från topp till tå. Väggarna i matsalen går helt i grönt, men en yttervägg är av glas utan lister och spröjs för att ge betraktaren en vacker utsikt. Även resten av undervåningen uppges vara färgglad, biblioteket går exempelvis i rött och ett av vardagsrummen går i gult.

– Vi har lärt oss att uppskatta den här stilen, med de starka färgerna och träpanelen på väggarna. Det ger nog en ganska brokig känsla och är inte ett typiskt arkitekthem, vi har ju inte en enda Eames-stol här, säger han till Härligt Hemma.

Kontoret, sovrummet och badrummet går däremot i ljus och luftig stil. Huset saknar dessutom lister, och för att lyckas få till det krävdes, enligt reportern, skickligt hantverk.

Vill du se bilder och läsa reportaget hittar du det här. Gert passar även på att ge tre tips till husbyggare: Belasta inte ekonomin, tänk igenom allt innan bygget startar och var sedan närvarande på byggarbetsplatsen.