Renovera

Låt hobbyn speglas i hemmet

En LED-panel som byter färg och form utifrån musikens rytm är ett kul tilltag av flera som använts för att lyfta fram fokuset på musik i det här rummet.

Låt hobbyn speglas i hemmet

Har du ett rum över hemma och något du gillar lite extra kan det vara kul om din hobby får ett alldeles eget utrymme i hemmet. Under designeventet Casa Nova i Brasilien låg fokus på att just skapa rum utifrån ett tema, och ett utav dem var det här musikrummet som förändrar färg utifrån musikens rytm. Ett kul koncept för musikälskaren.

De neutralt färgade möblerna balanseras upp med hjälp av en vägg som är delvis bakgrundsbelyst och även agerar hylla på långsidan, samt av en LED-panel på kortsidan. LED-panelen byter färg och form när du spelar upp din musik medan den bakgrundsbelysta väggen, och således även hyllan, ger ifrån sig ett konstant blåaktigt sken.

Musikrum
Musikrum

Rummet är designat av Salvio Moraes Jr. och Moacir Schmitt Jr. från Casadesign Interiores. Tanken bakom ska, enligt Design-Milk.com, ha varit att skapa ett modernt rum med musik, och då framför allt klubbmusik, i fokus. Men rummet skulle även kunna användas för andra avkopplande aktiviteter så som att läsa eller bara slappna av, därav de många sittplatserna.