Känd mäklare häktad

En välkänd mäklare i Stockholm häktas misstänkt för grovt bedrägeri och grov näringspenningtvätt.

En razzia ägde rum i Stockholm i tisdags morse på ett flertal adresser, bland annat ett fastighetsmäklarkontor skriver Aftonbladet. Tre personer, varav en toppmäklare, har häktats och är misstänkta för flera grova ekonomiska brott. Ekobrottsmyndigheten utreder brotten, som är kopplade till en välkänd mäklarfirma med kontor i flera städer.

- Jag vill inte gå närmre in på det eftersom det finns en risk att det stör utredningen. Om vi sammanfattar det så mot alla tre så är det tre fall av grov näringspenningtvätt, två grova bedrägerier och två fall av bokföringsbrott, säger kammaråklagare Gunnar Zetterqvist till tidningen.

Sverigechefen på mäklarfirman har bekräftat, i en kommentar till Dagens Industri, att det är två av deras medarbetare som gripits och att en av dem arbetar som mäklare samt en annan person. I flera av brotten ska det funnits kopplingar till bostadsförmedlingar runt omkring Stockholm.

- Lägenheter ska ha köpts av bulvaner och förmedlats svart, säger en källa till Di.

Advokaten Behrang Eslami som företräder den misstänka mäklaren förnekar gärningarna.

- Min klient förnekar de gärningar som han begärts häktad för. På grund av rådande restriktioner och med respekt för förundersökningssekretessen är jag för närvarande förhindrad att utveckla min klients inställning, säger Behrang Eslami.