Grannar som bråkat i åtta år

Inspelade hundskall, filmad tomt, handgemäng med pensel - listan på bråk i Dösjebro kan göras lång.

En satellitbild över Dösjebro, där det pågår långdragna bråk mellan grannar.

En satellitbild över Dösjebro, där det pågår långdragna bråk mellan grannar. Foto: Google

Tre grannar, boendes på en väg strax utanför Dösjebro, träter med varandra och har gjort så i åtta års tid. Det började med en anmälan om misskötta djur, men är nu uppe i 19 polisanmälningar och 13 miljöanmälningar. Bägge sidor påstår att de själva inte gör något, och att det är andra sidan som hittar på dumheter.

Exempelvis säger ena grannen att de varit utsatta för avfall i bäcken, eldning samt inspelade hundskall som ska ha spelats upp i en högtalare för att skapa irritation och störning. Den andra grannen säger att det inte är den som är skyldig, och att de misstänker en tredje part. De säger även att de är trötta på att bli anmälda, att de varit med om explosioner och bränder i förrådshus samt att grannen filmar dem.

Polisen på orten känner till fallen. De uppger att det inte finns bevis för vare sig den ena eller den andra sidan och att man därför inte kommer vidare. 

– Jag har full förståelse för att de tycker att det är en jobbig situation och att det finns frustration. Men vi måste hantera det utifrån vårt regelverk: vi måste ha bevis. Det handlar om rättssäkerhet, säger kommunpolis Michael Rydberg till Sydsvenskan.

Han säger vidare att om man hamnar i en grannfejd är det bästa man kan göra att försöka kommunicera med grannen och lösa saken själv.

Grannarna i just den här grannfejden hoppas bägge på att den andra parten ska ge upp och flytta.