Byggahus.se

Toppentips om samlingssiter för tex hantverkare

 1. F
  Medlem · Halland · 31 inlägg

  Fedtmule

  Medlem
  Hej
  Jag bor utomlands men har ett hus i Sverige och nu när vi skall sälja det så har jag upptäckt en form av verktyg på Internet som är helt otroligt. Det är hemsidor som erbjuder gratis tjänster för att hitta tex en hantverkare i ditt område. Se de jag har tagit kontakt med.
  Energideklarartion.se
  Hittamaklare.se
  Brabyggare.se
  Det finns hur mycket som helt där ute och det är kostnadsfritt. Jag har fått hem 4 olika snickare, 4 mäklare och mail från en energikonsult (än så länge:D). De gör en bedömning och skickar en offert inom ett par dagar och jag kan sitta hemma i min soffa och jämföra dem. Hur bra som helst!:heart:
   
 2. B
  Medlem · Stockholms län · 23 906 inlägg

  BirgitS

  Medlem
  Jag hoppas att du förstår att det på internet finns många lycksökare, inkl. sådana som skapar webbtjänster som de tror ska vara lönsamma för dem i första hand.

  Energideklarartion.se eller om det ska vara Energideklaration.se verkar inte finnas. Det finns en tjänst energideklarationen.se men den har inte uppdaterats sen 2012 så det är väl väl ett av många fall där det visade sig att det inte var en lönsam tjänst. Du har heller ingen aning om de 20 anslutna företagen är bra eller dåliga för du kan inte räkna med att energideklarationen.se gör någon sorts bakgrundskontroll utan det är troligen företag som har dålig beläggning som ansluter sig till en sådan tjänst och är villiga att avstå en del av sin förtjänst för att få in lite pengar.

  Den senare delen av ovanstående gäller även brabyggare.se.
   
  • Laddar…
 3. H
  Moderator · Stockholm · 44 330 inlägg

  hempularen

  Moderator
  Lite grovt kan man säga att de bra hantverkarna finns inte på dylika sidor. De skaffar sina kunder via kontakter, och kundernas kontakter.

  Min erfarenhet är att man blir kontaktad av kanske 10 "byggfirmor" där de flesta visar sig vara rena säljbolag. En lycksökare som kan noll om bygg, men säljer byggnadsarbete. Om du köper så går han i sin tur ut och letar byggföretag som skall göra jobbet hos dig, ofta firmor han aldrig hört talas om själv heller. Han upphandlar då typiskt jobbet av billigast möjliga hantverkare, som kanske jobbade som kassabiträde i en butik i Litauen innan. Säljaren tar däremot givetvis fullt pris av dig, och tar absolut inget ansvar för resultatet.

  En kollega försökte hitta elektriker via Bra byggare, behövde bli klart "igår", en enda firma svarade, en enmansfirma som visade sig sakna elbehörighet...

  Han hittade en golvläggare via offerta. Det kom två stupfulla finska golvläggare. De höll på i 8 timmar med att lägga ca 4kvm klickgolv..... Den ena satt i vardagsrummet och drack starkt kaffe hela dagen "måste bli nykter så jag kan köra härifrån", han hade kört dit.

  De omdömen som finns om firmorna på de här sidorna är oftast falska. Om man läser ett antal i rak följd, så får man ofta en känsla av att de är skrivna av samma person. Titta på datumen, ofta finns inget omdöme nyare än 4 år, sedan plötsligt 5 nya nöjda kunder på samma dag, ofta med någon minuts mellanrum, och så 4 månader utan omdöme, en ny hög på kort tid osv....

  Och ärligt talat, en hantverkare som tom. slarvar när han skall förfalska omdömen, hur mycket slarvar han när han skall snickra eller måla?
   
  • Laddar…
 4. F
  Medlem · Halland · 31 inlägg

  Fedtmule

  Medlem
  Jag antar att de generellt inte är några stjärnor men jag i ett litet samhälle på västkusten har BARA bra erfarenheter av denna typ av tjänst. Ha bara träffat kompetenta, nyktra och intresserade personer. Vill du ta bort inlägget så gör gärna det.
   
 5. F
  Medlem · Halland · 31 inlägg

  Fedtmule

  Medlem
   
 6. B
  Medlem · Stockholms län · 23 906 inlägg

  BirgitS

  Medlem
  Går det då inte att fråga bland grannarna efter bra företag?
  Det kan väl inte finnas så många mäklare som säljer bostäder i ett litet samhälle, till exempel?
   
 7. H
  Moderator · Stockholm · 44 330 inlägg

  hempularen

  Moderator
  Framförallt mäklare tror jag är det sista jag skulle köpa via förmedling.

  Där tittar man så gott det går på hur deras presentationer av andra objekt ser ut. Om man har tid kanske skapa lite statistik på hur bra pris de lyckas få ut (svårt att göra relevant statistik) och har du tid så gå på ett par visningar, se hur de beter sig.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.