Byggahus.se

”Sand/grus” under element?

 1. Andreas.G.N
  Medlem · 22 inlägg

  Andreas.G.N

  Medlem
  Hej!
  Upptäckte för någon vecka sedan små högar med ”sand” eller fint strössel, som låg under elementet i vardagsrummet i villan. Man kan lätt svepa undan det vilket vi gjorde. Nu har det fyllt på sig igen. Det är helt rent bakom, under och ovanför de här högarna. Vad kan det vara? Funderar på att dra loss listen och kolla, men själva listen ser hel och fin ut när man svept bort gruset. Ingen lukt. Inga spindlar eller myror som vi sett. Idéer?
   
 2. slacker
  Verktygstokig · Stockholm · 3 667 inlägg

  slacker

  Verktygstokig
  Skulle det kunna vara så att Parkettgolvet vilar på sand - Troligt att det är detta som pressas upp och ut vid golvlisten.... Är villan äldre, tex från 40-50-60 talet?
   
 3. Andreas.G.N
  Medlem · 22 inlägg

  Andreas.G.N

  Medlem
  Villan är byggd 1970. Vi flyttade in för 1,5 år sedan. Vet faktiskt inte hur det ser ut under parketten. Själva huset står på en betongplatta, åtminstone.

  Vi rev bort listen och hittar inget särskilt bakom. Där finns ju en liten springa mellan parketten och golvet, lyckas inte peta fram något därifrån. Är rädd att vi får börja riva i parketten om vi ska få klarhet i vad det beror på? ☹️
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  BAA06EA6-0959-418D-9C46-64C3E731A118.jpeg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  BB4E85CF-7965-4217-AFF8-B28EE077203F.jpeg
   
  Redigerat 23 jun 20:37
 4. I
  Medlem · Västra Götaland · 1 574 inlägg

  InsidersUnited

  Medlem
  Ta bort listen och titta?
   
 5. Andreas.G.N
  Medlem · 22 inlägg

  Andreas.G.N

  Medlem
  Det gjorde vi redan! Det som syns på bilderna i andra inlägget är utan list. Svårare att riva upp parketten utan att skada den, är jag rädd.
   
  • Laddar…
 6. I
  Medlem · Västra Götaland · 1 574 inlägg

  InsidersUnited

  Medlem
  Om det är från sand under parketten så transporterar den ju sig inte upp och ut på golvet av sig självt. Ser ut som myror gjort det, men de brukar man notera även dagtid.
   
 7. L
  Husägare · Skåne · 3 616 inlägg

  Leif i Skåne

  Husägare
  Jag hade också gissat på svartmyror.
  Köp myrr i pulver, och strö en rand på parkettgolvet, när myrorna baxar upp ett sandkorn så får dom myrr på tassarna och hela samhället dör.
  Det finns också små gröna dosor med ett gift dolt i sirap som dom matar drottningen och larver med som också tar död på samhället.
   
 8. Andreas.G.N
  Medlem · 22 inlägg

  Andreas.G.N

  Medlem
  Tack för utförligt svar! Vi har inte sett några myror, varken inomhus eller utomhus. Inte heller något mer sand efter att vi tog bort allt ordentligt. Däremot var där rätt mycket sand på utsidan av huset nertill mot väggen som vi också precis har städat bort. Får nog prova det där Myrr om sanden kommer tillbaka.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.